Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Pranie było extra z enzymami bo Ptysio na wysypanego vizira jeszcze nasikał i zrobił proszkowa papkę...prosto na plamy :)
papka potem zmieniła się w zółto-białą skorupkę :)

No normalnie na vanishu zaoszczędzisz:diabloti:

Posted

Menrzuś napisał(a):
Nie jestem wetem, więc Ci nie odpowiem. Mojej wetce (która jest honorową mamą chrzestną mojego dużego alergika) zawsze mówię, że ma robić to, co by własnemu psu zrobiła. Jak do tej pory się udaje.

Taka wymiana zdań i opinii tutaj jest fajna, ale trzeba wiedzieć na czym się stoi. Czy grzyb, czy alergia pokarmowa, czy nużeniec. Zamiast gdybać i kombinowac uważam, że lepiej pogadać o dobrych wetach.

Cieszę sie bardzo, że swojej wetce ufasz i w związku z tym mam prośbe olbrzymią do Ciebie..
Bedziecie się doszczepiać, więc pojawisz się z maluchem u niej -czy mógłbys poprosić o logiczne wytłumaczenie zaszczepiania chorego psa?
Napisałes, że ma plamki-znaczy zdrowy nie jest-szczepicie się na grzyba-czy grzyb wykryty? Jesli wykryty, to dlaczego nie leczycie, ale szczepicie? Jeśli nie wykryty, a pies ma plamki-znaczy chory na coś innego-dlaczego więc szczepionka została podana, jak organizm osłabiony?

Menrzuś-nie dziw się że pytam-ale pewne rzeczy chciałabym zrozumieć i jakbyś mógł mi pomóc-będe wdzięczna przeogromnie:loveu:

Posted

Agnieszka-mam nadzieje,że moja Mała genetycznym odmieńcem jest jesli chodzi o szkodnikowość:eviltong: ...

Czy ktoś już pobierał krew swojemu maluchowi??
Jak go unieszkodliwić?:mad:

Posted

Benia-b napisał(a):
Agnieszka-mam nadzieje,że moja Mała genetycznym odmieńcem jest jesli chodzi o szkodnikowość:eviltong: ...

Benia, zostaw vizir gdzieś na podorędziu, to zaraz będziesz wiedziała:cool3:

Posted

Benia-b napisał(a):
...ale ona i tak "bielsza już nie bedzie":diabloti:

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:Wiesz, jest jeszcze pollena rex do kolorów czy jakoś tak

Posted

Benia-b napisał(a):
Cieszę sie bardzo, że swojej wetce ufasz i w związku z tym mam prośbe olbrzymią do Ciebie..
Bedziecie się doszczepiać, więc pojawisz się z maluchem u niej -czy mógłbys poprosić o logiczne wytłumaczenie zaszczepiania chorego psa?
Napisałes, że ma plamki-znaczy zdrowy nie jest-szczepicie się na grzyba-czy grzyb wykryty? Jesli wykryty, to dlaczego nie leczycie, ale szczepicie? Jeśli nie wykryty, a pies ma plamki-znaczy chory na coś innego-dlaczego więc szczepionka została podana, jak organizm osłabiony?

Menrzuś-nie dziw się że pytam-ale pewne rzeczy chciałabym zrozumieć i jakbyś mógł mi pomóc-będe wdzięczna przeogromnie:loveu:

Masz to jak w banku - za 2-3 dni jadę do niej po karmę Argonową to się popytam. Ja mam ABSOLUTNE zaufanie do wetki. Nie ma "much w nosie"....nawet jak czegoś nie jest pewna to konsultuje się - w ten sposób udało się nam niedawno wyprowadzić Argona z ciężkiego zapalenia otrzewnej. Jak chcę wypić piwo to nie muszę przecież być piwowarem. Moim zadaniem jest wyłapać ewentualne zmiany i śmigać do weta. Rok temu zauważylismy małą krostkę na uchu Argona i od razu śmignęliśmy do wetki - i to chyba zadecydowało, że jeszcze psiak żyje. Jestem zero-jedynkowy, ale nie wchodzę w kompetencje fachowca (jeżeli już wiem, że to fachowiec). To tak jak z mechanikiem samochodowym - nie obchodzi mnie czy będzie pracował kluczem nasadowym czy oczkowym - samochód ma być naprawiony :p
Tak więc podsumowując - jeżeli to Ciebie tak drąży, że spać nie możesz :evil_lol: to wszystkiego się dowiem.

Czymnij się :multi:

(ciekawe czym się odwdzięczysz jak już taka wdzięczna będziesz :evil_lol:)

Posted

Inez de Villaro napisał(a):
Benia- chyba zadzwonię do "Twojego" ???:evil_lol: i powiem żeby tu zerknął:eviltong::diabloti::diabloti:

Głodnemu zawsze chleb na mysli:diabloti:
..a może Menrzusiowi buty potrzeba wypastowac, albo zakupy zrobić?:eviltong:
...jak zakupy-jestem mistrzem:evil_lol:

Posted

Benia-b napisał(a):
Głodnemu zawsze chleb na mysli:diabloti:
..a może Menrzusiowi buty potrzeba wypastowac, albo zakupy zrobić?:eviltong:
...jak zakupy-jestem mistrzem:evil_lol:

Widzę, że przyjdzie nam zejść do podziemia :diabloti:

Nie no....lakierek nie noszę :evil_lol: A co chodzi o zakupy, to ich nie cierpię :shake: - wchodzę, biorę co trzeba, płacę i wychodzę;)

Posted

Gacuś jest bratem:
Inki i Jaco-od Agaty-air (Zyrardów)
Ptysia-od Agniesi(nigdy nie zapamiętam tego nicku:mad:)-Pojezierze Drawskie
i mojej Emisi..-śląsk-Jastrzebie

Znaczy Gacuś ma rodzeństwo dokładnie w całej Polsce:evil_lol:

Posted

Benia-b napisał(a):
Gacuś jest bratem:
Inki i Jaco-od Agaty-air (Zyrardów)
Ptysia-od Agniesi(nigdy nie zapamiętam tego nicku:mad:)-Pojezierze Drawskie
i mojej Emisi..-śląsk-Jastrzebie

Znaczy Gacuś ma rodzeństwo dokładnie w całej Polsce:evil_lol:

Wielkie dzięki :multi:
No taaaak - od gór po morze :lol:
Agniesia to rozumiem, że Inez ;)

Posted

Menrzuś napisał(a):
Mam jeszcze prośbę - wstyd przyznać, ale się pogubiłem :oops: Czy mogłaby któraś napisać gdzie jest rodzeństwo Gacka i jak sie teraz nazywają?

ja też nie wiem które pieski to rodzeństwo Portka

Posted

Portko dziś zaskoczył nas bardzo bo nauczył się ,że przed wyjściem na spacerek trzeba ładnie usiąść i poczekać na zapięcie smyczy,później siada na wycieraczce i czeka jak zamkniemy drzwi.Zrobił się trochę grzeczniejszy.Nawet już nie ucieka z wanny mokry,co mnie bardzo cieszy,bo kilka razy czmychnął i pozalewał podłogę i łóżko bo po kąpieli zawsze harcuje.No i co najważniejsze nie załatwia się już wcale w domu.Aby go za bardzo nie przechwalać napiszę ,że nadal niszczy książki i rośliny.Czy wasze psiaki też tak głośno szczekają?Mój nie ma wcale buldożkowego szczeku ,drze się cienkim glosem okropnie głośno i wyje jak wilk.

Posted

Nie wiem jaki jest prawidłowy buldożkowy szczek-w porównaniu z moimi wielkopsami -to szczek jest cieniutki i piskliwy:evil_lol:
My umiemy siadac po powrocie do domu i czekac sekundę(jedną) na wycieranie łapek i wskakiwać na kolana:razz:
U mnie nie ma zniszczeń-ale z laniem-dalej się nie dogadujemy:mad: