Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

lilith27 napisał(a):
sprawdzałam maila
nic na razie
jutro wieczorem jak wrócę z podróży sprawdzę ponownie

chyba nie ma co się pieklić
to okres wakacyjny

serdecznie pozdrawiam

Czas wakacyjny istotnie nie najlepszy na adopcje, ale miejmy nadzieję że Ptyś domek znajdzie. Średni na to zwracam uwage ale... ma 4 obserwujących może jeden z nich da domek. Może i ta Pani sie jeszcze odezwie.

• Replies 262
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zadzownię jutro może do schroniska
może ktoś pytał bezpośrednio tam

kurcze miałam dziś w planach pojechać, ale oczywiście nie wyszło
pogrzeb w rodzinie
jutro jadę do białegostoku i wracam
pojutrze jadę do Lublina
dopiero czwartek mam wolny
wypadałoby w końcu pojechać

Posted

Spróbuj się dowiedzieć. Ja jak zobaczyłam że ciebie nie ma napisałam do tej Pani i podałam jej namiary na twojego maila i telefon do schronu. To jest w aukcji ale już przywykłam że ludzie często i tak do mnie piszą najpierw. Może być tak że ona jednak dzwoniła.

Posted

bianka0 napisał(a):
Nie martw się, może jutro.Już o nim wiedzą i obserwują.Decyzja adopcji psa i to takiego jak Ptysio musi być przemyślana.Biegnij ONku jutro do dobrego domku.

Otóz to, niech to bedzie przemyślana decyzja a nie jak w przypadku Pancity od agatkia,szybko wzieli a jeszcze szybciej oddali.
Oby sie tu zjawili odpowiedzialni ludzie.

Posted

danka1234 napisał(a):
Otóz to, niech to bedzie przemyślana decyzja a nie jak w przypadku Pancity od agatkia,szybko wzieli a jeszcze szybciej oddali.
Oby sie tu zjawili odpowiedzialni ludzie.

Z moich obserwacji wynika iż jak dłużej psiak czeka to trafia na taki Dom, że człowiek sam by się oddał do adopcji.

Posted

Z wielką chęcią adoptowałabym osobę taką jak Isadora ,we dwie byłoby nam łatwiej działać,przynajmniej miałabym bratnią duszę w domu nie patrzącą na mnie jak na odmieńca.Ja się tym wprawdzie nie przejmuję bo to ja jestem szefem w domu,a w rezultacie potem pieski są przez TZ-ta i córkę uwielbiane,ale to ich przerażenie w oczach kiedy siadam na dogo,lub keidy z lasu przywożę kolejne psiaki....

Posted

[quote name='bianka0']Z wielką chęcią adoptowałabym osobę taką jak Isadora ,we dwie byłoby nam łatwiej działać,przynajmniej miałabym bratnią duszę w domu nie patrzącą na mnie jak na odmieńca.Ja się tym wprawdzie nie przejmuję bo to ja jestem szefem w domu,a w rezultacie potem pieski są przez TZ-ta i córkę uwielbiane,ale to ich przerażenie w oczach kiedy siadam na dogo,lub keidy z lasu przywożę kolejne psiaki....

To wysłąć zdjęcia, informacje o sterylce, szczepieniach, odrobaczaniu? Adoptujesz? Tylko, że ja do adopcji tylko z Rambusiem. No i kto zrobi wizytę przedadopcyjną :roflt::roflt::roflt::roflt::roflt:

Marzę o tym żeby ktoś poza Rambuniem jeszcze był jak się odwróce od monitora.

Posted

Z wielką chęcią,mam tylko jedną córkę,Wizytę przedadopcyjną mogą zrobić wszystkie ciotki jamnicze,dom jest tak duży ,że na pewno się pomieszczą,szczepienia zrobimy na miejscu.Co do sterylki,Bogu dzięki w dzisiejszych czasach u ludzi są inne możliwości.A od przybytku jamniorków mnie na pewno głowa nie zaboli.

Posted

bianka0 napisał(a):
Z wielką chęcią,mam tylko jedną córkę,Wizytę przedadopcyjną mogą zrobić wszystkie ciotki jamnicze,dom jest tak duży ,że na pewno się pomieszczą,szczepienia zrobimy na miejscu.Co do sterylki,Bogu dzięki w dzisiejszych czasach u ludzi są inne możliwości.A od przybytku jamniorków mnie na pewno głowa nie zaboli.

No to już tylko pozostaje kwestia transportu :)
Opiekę medyczną mam zapewnioną a dodam że jestem "zawodowym" alergikiem od zawsze, chwilami sterydowym i bezglutenowym.

Posted

Tak jak często czytamy na wątkach transport nie jest problemem A swoją drogą imenniczko tam gdzie mieszkam to najpiękniejsza i najspokojniejsza okolica na świecie,niezbyt oddalona od Warszawy,wspaniałe miejsce do wypoczynku z pieskiem,pamiętaj o tym i traktuj to jak zaproszenie,kiedy będziesz musiała zregenerować siły.Adres będzie na przelewie,kontakt telefoniczny w każdej chwili do podania.

Posted

Isadorko nie wzruszaj się tylko planuj wypoczynek.Rambo zapewne zareagowałby na nieograniczoną wolność w lesie podobnie jak Tupuś na początku.We wrześniu Bianka idzie do szkoły,więc masz nieograniczony dostęp do dogo prawie przez cały dzień.A poza tym niedługo zaczną się GRZYBY !

Posted

danka1234 napisał(a):
Grzyby to dobry pretekst by jechać,wszak w Warszawie nie rosną,chyba:eviltong:Tylko czy Isadora je lubi?:evil_lol:

Ptysiu w górę jak najwyżej,może kto dojrzy.

Grzyby uwielbiam.... jeść, bo grzybiarz ze mnie żaden, raz że zupełnie nie mam orientacji w lesie, a dwa że mogę się zabić o grzyba i tak go nie zobaczę. Ale zjeść chętnie

Posted

Wybacz Lilith ,że na tym wątku zapomniałyśmy o Ptysiu,ale dyskuja nakażdy inny temat w nerwowym oczekiwaniu na telefon to też podnoszenie Ptysia.Danaka nam o tym przypomniała i słusznie!

Co do orientacji w lesie to się Isadoro nie martw,las to mój drugi dom,znam jego zakątki w promieniu 30 km.Właściwie cały mój wolny czas spędzam w okolicznych lasach,a wierzcie mi, jest tu ich dostatek.Zazwyczaj ludzie znają lasy wokół swoich miejscowości,ja znam wszystkie i jeżdżę wszędzie.Nie jestem Wam w stanie opowidzieć co się czuje widząc wilczą rodzinę ,lub wielopokoleniowe stado dzików.Oczywiście na te wyprawy głębiej lasu nie biorę psów,to byłoby dla nich i dla mnie niebezpieczeństwo.Dlatego nie dziwcie się że wyprawa do Warszawy to dla mnie stres i jestem pewna ,że znowu się w niej zgubię ,ta ilość ludzi i ulic,każda taka sama...

Posted

Kochane moje;
Ależ nie było moim zamiarem przypominać Wam ze to wątek Ptysia:lol: toż pewnie ze w ten sposób podnosimy równiez wątek:loveu:i nie jest to puste hopanie lecz miła pogawędka.
Na pocieszenie powiem Ci że dla mnie wyprawa do Warszawy to równiez stres,i to jeszcze jaki..