Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ttylko musialaby to bytc raczej niekklopotliwa sunia tolerujaca koty i psy... [B]ale niczego nie gwarantuje p. Ania jest niezdecydowana jeszcze i nie wiadomo czy jest w stanie przygarnac koljne DT.[/B]

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Ja dodstałam propozycje DT ale to blok, wekendy w domku z ogrodem
15 zł od dnia + karma jak dobrze zrozumiałam[/quote]
hmm... A czermu ona nie moze w domu? nie umie zachowac czystosci, czy jk?

Posted

[quote name='AdaK']hmm... A czermu ona nie moze w domu? nie umie zachowac czystosci, czy jk?[/quote]
To nie tak , że nie może... kto wie... ja mam po prostu na uwadze to, że Nela jest psiakiem trochę przestraszonym i nieufnym, długoletni pobyt w schronisku odcisnął na niej piętno, byłoby jej łatwiej sie zaaklimatyzować , gdyby warunki ( czyli przebywania na powietrzu ) nie zmieniły sie za bardzo...

Posted

[quote name='AdaK']hmm... A czermu ona nie moze w domu? nie umie zachowac czystosci, czy jk?[/quote]

Tak jak pisze majuska, Nela całe 8 letnie zycie spedziła w schronisku, najbezpieczniej czuje sie w boksie i uwaza go za swoj dom dopiero ostatnim razem udało mi sie ja przeprowadzic przez schronisko by wyszła na spacer (do tej pory była wynoszona na rekach) i trwało to około 10 min co u wiekszosci psow trwa minute lub dwie, sam spacer tez wyglada tek ze Nela "zastanawia sie" czy zrobic pare krokow nawet 15 min dopiero ostatnie spacery wygladały w miare normalnie, a powrót do schroniska to bieg pod swój boks, dlatego chyba było by jej lepiej zaczac od wybiegu z buda dopiero potem od domu

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Tak jak pisze majuska, Nela całe 8 letnie zycie spedziła w schronisku, najbezpieczniej czuje sie w boksie i uwaza go za swoj dom dopiero ostatnim razem udało mi sie ja przeprowadzic przez schronisko by wyszła na spacer (do tej pory była wynoszona na rekach) i trwało to około 10 min co u wiekszosci psow trwa minute lub dwie, sam spacer tez wyglada tek ze Nela "zastanawia sie" czy zrobic pare krokow nawet 15 min dopiero ostatnie spacery wygladały w miare normalnie, a powrót do schroniska to bieg pod swój boks, dlatego chyba było by jej lepiej zaczac od wybiegu z buda dopiero potem od domu[/quote]

ja mysle że ona wogóle by nie chciała być w domu......Ciepła buda, kawałek spokojnego miejsca.....ot co. I najlepiej Halcia w pobliżu ....:eviltong::evil_lol:

Posted

[quote name='becia66']ja mysle że ona wogóle by nie chciała być w domu......Ciepła buda, kawałek spokojnego miejsca.....ot co. I najlepiej Halcia w pobliżu ....:eviltong::evil_lol:[/quote]
Tak ! To by był strzał w dziesiątkę.... no chyba, że jest jeszcze taka opcja, że Halcia ma sobowtóra, ale ja wiem , Neli chyba sobowtór Halci nie ruszy;)

Posted

[quote name='AnnaB']Taaa...z jednej strony racja z tym ogrodem i budą ,ale z drugiej strony ciekawe jakie zdanie na ten temat miałby mój Tobi...;)[/quote]

tyz prowda .....:eviltong::evil_lol:

Posted

[quote name='SZPiLKA23']Halciu urabiac nie trzeba ale niestety sama wie dobrze ze nie moze wziac kolejnego psa, [B]Nelutek wymiziany[/B] ;)[/quote]
no i dobrze :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='SZPiLKA23']To miłosc niespełniona[/quote]Czasem to lepiej...bo spełniona -bywa - przechodzi w rutynę...;)
Przynajmniej jest o czym marzyć...

Posted

[quote name='AdaK']halcia pisała mi na PW.... Ona i tak ma już dwa psiaki... a serducho ogromne na 2/3 planety...[/quote]Toż my to wiemy,AdaK...ale podroczyć sie można...;)