Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Ulaa']
Dlaczego nie sporządzicie raportu z opisem tego, co się tam dzieje, z [B]obdukcjami wet psów, z fotkami na biurko prezydenta miasta do któego należą te Orzechowce, do wójta gminy i sołtysa???[/B]
Dlaczego nie powiadomiona jest miejscowa prasa???
Również Was ogromnie podziwiam, że patrzycie na ten horror, ale samo działanie na Dogo nie poprawi warunków tam panujących. Niestety tylko i wyłącznie urzędnicy pod naciskiem opinii publicznej!!
Macie tam jakąś organizację, która mogłaby wystąpić w roli strony? Osobom prywatnym będzie trudniej...
[/quote]
[B]była odpowiedź odnośnie mediów ale ja ponowię mądre pytanie Uli:
czy któraś z Was przygotowała obdukcję psa wraz z dokumentacją zdjęciową, może nie jednemu może większej ilości-czy ktoś to zrobił?
[/B]

Posted

[quote name='oktawia6'][B]była odpowiedź odnośnie mediów ale ja ponowię mądre pytanie Uli:[/B]
[B]czy któraś z Was przygotowała obdukcję psa wraz z dokumentacją zdjęciową, może nie jednemu może większej ilości-czy ktoś to zrobił?[/B]
[/quote]

Nikt tego nie zrobił a wiesz dlaczego ? Przyjedż do Przemyśla, popytaj ludzi to sie dowiesz. I gdzie niby z tą obdukcją miałyśmy pójść ? Tam reka rękę myje, doświadczyłyśmy tego na sobie.
Wszystkie kontrole niczego złego nie wykazują, niby wszystko jest w porzadku i tak pisane sa raporty. Tam każdy jest kolegą kogoś i najlepiej żeby wszystko się zgadzało. Weterynarz Powiatowy był o wszystkim powiadomiony, byłyśmy nawet osobiście u Prezydenta Miasta i osoby z UM odpowiedzialnej za schronisko. Zostałyśmy bardzo niemile przyjete, wrecz z lekceważeniem, a skończyło sie na tym , ze miałyśmy zakaz wstepu do schroniska. Panie ze Stowarzyszenia serdecznie nas nienawidzily i utrudniały zycie jak tylko mogły. Psy mają tam tylko nas i zapewniam cie robimy bardzo dużo, nawet ponad nasze sily i mozliwości tym bardziej że mieszkamy 80 km od schroniska. Teraz Miasto przejęło schronisko i czekamy na obiecywane zmiany.

Posted

To co sie dzieje w schronisku nie było żadną tajemnicą / zobacz reportaż polsatowski / , włodarze miasta o wszystkim wiedzieli i co te obdukcje by zmieniły ? Nam zawsze mówiono że w takim stanie pies trafił do schroniska
i jest leczony. Zawsze potem miałysmy pod górkę.....nawet problemy z ich adopcją.

Guest monia3a
Posted

Ona jest taka trochi owczarkowata może podać ją na forum owczarków ??

Guest monia3a
Posted

[quote name='Neczka']Szczerze mówiąc, nie widzę ŻADNEGO podobieństwa :D:D[/quote]

Dlaczego mordka i uszy do czarnego belgijskiego :p

Posted

Nelcia to już nie ten sam zastraszony, przerażony pies:roll: Teraz, jak już nie ma Agat, Nela spaceruje sobie po boksie, merda ogonkiem. Kiedy weszłam do niej, przyszła do mnie i nastawiała główkę, żeby ją głaskać:loveu:
Tylko gdzie ten domek...?

Guest monia3a
Posted

Domku pokaż się, ślicznaNela czeka z utęsknieniem.

Guest monia3a
Posted

Zaglosujcie : [URL]http://www.adopcje.org/aktualnosci1820.html[/URL]

Posted

Halciu, Beciu,
dzisiaj byl u mnie p.kierownik z Mielca. Troche rozmawialismy o Orzechowcach, ze psy sa glodne. Kierownik jest sklonny pojechac calym busem z jedzeniem, byleby ktoras z Was pojechala z nim, zeby go nie zawrocili z jedzeniem. Ma mozliwosc zalatwienia miesa mrozonego i innych psich smakolykow. Na jeden bardzo porzedny posilek dla calego schroniska by wystarczylo.