malawaszka Posted June 18, 2004 Posted June 18, 2004 Kosmetyki kosmetykami, ale pies jest psem!! I jak już wcześniej pisałam to na wystawach powinny być pokazywane psy w ich naturalnym wyglądzie, żeby sędziowie mogli wyłonić te, które mają najlepsze geny. A jak się psu sztucznie - różnymi specyfikami nastroszy sierść, to naturalność zostaje zatarta i wygrywają nie te psy z najlepszymi genami, tylko te, których właściciele mają więcej kasy na kosmetyki. HOUK!! 8) Quote
Marta-m Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 no łwanie...patrzcie jak to wszystko kręci sie wokół kasy...............jak ktos nie ma pieniędzy to swoejg psa nie "wypielęgnuje" i wygra ten z wielką kasą. Ale najważiejsze to włąsnie to co mówi malawaszka że potem do rozrodu są wybierane nie te najlepsze osobniki..............no cóż......... Quote
Pasavera Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 no łwanie...patrzcie jak to wszystko kręci sie wokół kasy...............jak ktos nie ma pieniędzy to swoejg psa nie "wypielęgnuje" i wygra ten z wielką kasą. Nie Marta. Moja ciocia ma sunię (która ma właśnie szczeniaczki - ale nie mogę się doczekać zdjęć :evil: ) która na wystawach jest tylko i wyłącznie czesana. I zdobywa miejsca i medale :wink: Dlatego wszystko zależy od kaprysu sędziego. Wiadomo że większe szanse ma pies wypielęgnowany niż taki zaniadbany. Ale jednemu może podobać sie wyfiołkowany i wylakierowany pies, a ten drugi woli naturalność :D Quote
Marta-m Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 hm...... dobry przykład............to niech będzie więcej tych siędiz którzy cenia naturalnosc :D :D :D Quote
Pasavera Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 Ale jak byłam na wystawie ta mało było sznaucerków tak wypsikanych lakierem itp. Więc to dobry znak :wink: Ale przyznam sie że jeden sznaucio tak na maxa natapirowany bardzo mi sie podobał, bo do tego miał bardzo ładna postawę. No ale cóż charakter to miał taki sobie :-? Zresztą tak jak jego pańcia :( Wiecie o co mi chodzi...... Poprostu "CO TO NIE ONI" :-? Quote
Marta-m Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 To dobrze ze jest coraz wiecej włascicieli stawiających na naturalnośc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :thumbs: Quote
Marta-m Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 tak...jak ktos nie wieży to niech zajrzy na forum GALERIA do topica "właściciel podobny do psa czy odwrotnie" czy cos takiegp............ Quote
Kora- Posted June 19, 2004 Posted June 19, 2004 Nalepiej gdyby wygrywał sznaucer naturalny wtedy sędzia może zobaczyć jak naprawde wygląda Quote
napalonynasznaucera Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 Witam Wszystkich Ja dopiero jestem na etapie poszukiwań,ale już troche sie naczytałem o sznaucerach. Kiedyś była na forum dyskusja o sensie wystaw w ogóle i tam ktoś napisał ,że czarne sznaucery w80% są farbowane na wystawy. To jest dopiero przekręt. Quote
Marta-m Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 No nie stety.......tak to teraz jest................( czego to ludzie nie zrobia dla wygranej :-? ) Quote
malawaszka Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 Co do tego, że 80% to nie wiem, ale wiem, że się to zdarza i wolałabym myśleć że są to tylko sporadyczne przypadki :roll: Quote
napalonynasznaucera Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 Miejmy nadzieje ,ze to przesadzone.Ale mamy tu dziewczyny które wystawiają psy i widza co jest na ringu.Zobaczymy jak one to widzą. Quote
Olivka Posted June 20, 2004 Author Posted June 20, 2004 To zrozumiałe,że każdy wystawca chce jak najlepiej pokazać swojego psa ,ale zgadzam się ,że farbowanie jest przesadą. Ja też długo szukałam dobrego specyfiku na wzmocnienie głębi koloru ,bo wiem własnie ,że psy są farbowane i przy takich psach mój znacznie by odstawał i znalazłam świetny środek kropelki Azur z Iv San Bernard. Jest to roślinny intensyfikator koloru , a dodaje się to do szmponu podczas mycia i uzyskuje się bardzo ładny efekt, ale rezultat jest widoczny tylko na zdrowej, wypielęgnowanej sierści ,martwy włos niestety pozostanie taki jaki był. Quote
Pasavera Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 A ja słyszałam że jakiś BlackMagic (niewiem jak to się pisze, być może źle usłyszałam nazwę) jest dobry. Ale ja nic na ten temat nie wiem bo nigdy nie farbowałam swojej suni :wink: Quote
malawaszka Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 Olivka ale to kosmetyk dla ludzi, nie?? Czyli mpje właski też by poprawił troszkę :wink: Quote
napalonynasznaucera Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 malawaszka napisała Olivka ale to kosmetyk dla ludzi, nie?? Czyli mpje właski też by poprawił troszkę Dobre ale sie usmiałem Quote
Justa Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 Olivka ale to kosmetyk dla ludzi, nie?? Czyli mpje właski też by poprawił troszkę :wink: Nio wiesz co, naturalność to podstawa!!! :D :lol: 8) :D 8) :lol: Quote
malawaszka Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 Olivka ale to kosmetyk dla ludzi, nie?? Czyli mpje właski też by poprawił troszkę :wink: Nio wiesz co, naturalność to podstawa!!! :D :lol: 8) :D 8) :lol: No ale to tylko taka mała intensyfikacja kolorku :oops: :wink: Quote
Pasavera Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 Olivka ale to kosmetyk dla ludzi, nie?? Czyli mpje właski też by poprawił troszkę :wink: Nio wiesz co, naturalność to podstawa!!! :D :lol: 8) :D 8) :lol: No ale to tylko taka mała intensyfikacja kolorku :oops: :wink: :cunao: Dobre............... :lol: Quote
Marta-m Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 No tak ludzie płynem do prania czarnych ciuchów farbują psianki..................... :-? Quote
Olivka Posted June 20, 2004 Author Posted June 20, 2004 Olivka ale to kosmetyk dla ludzi, nie?? Czyli mpje właski też by poprawił troszkę :wink: Nie Malawaszka firma Iv San Bernar produkuje kosmetyki wyłącznie dla zwierzat , więc dla Ciebie się z pewnością nie nada. Działa tak jak szmpony dla czarnych psów tylko troszkę intensywniej. Ale po co ja się rozpisuję . Widzę ,że moje rady nie są Wam potrzebne i są źle odbierane . Temat puszystych nóg u sznaucera ,jak i środków pielęgnacyjnych jest dla mnie zakończony . Quote
Justa Posted June 20, 2004 Posted June 20, 2004 Ale po co ja się rozpisuję . Widzę ,że moje rady nie są Wam potrzebne i są źle odbierane . Temat puszystych nóg u sznaucera ,jak i środków pielęgnacyjnych jest dla mnie zakończony . Czyżby ktoś się z lekka wkurzył...? :roll: Olivka, nie odbieraj wszystkiego dosłownie! Przecież trzeba sobie czasami pożartować, bo inaczej to forum byłoby drętwe!!! Nikt nie miał nic złego na myśli odpowiadając na ten post.... naprawdę nie ma co się denerwować... :roll: Quote
Recommended Posts