Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 150
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Co za potwory mieszkają w tym kraju:angryy::mad:

Jak ona ma coś pęknięte w brzuchu- odpukać- to może nie czekać do wtorku, bo może być za późno....USG chyba konieczne ?
A to oko da się przywrócić do użytku? co wet mówił?

Posted

Sunia wczoraj zjadła, chodzi ciągle za innym psem po domu. Dzisiaj ide do niej na zastrzyki, więc opowiem Wam jutro jak się czuje.

Posted

Nic z tych rzeczy, nie zadomowiła się. Przeniosłam ją do innego domu. Mieszka teraz u innej Pani z sunią. Wczoraj w odwiedzinach widz e już zmianę. Brzuch trochę odpuchł, zaczełą byc widoczna talia. POza tym sunia je i piej i załatwia się normalnie. Ucieka przed ludźmi, ale zaprzyjaźniła się z sunią.

W dalszym ciągu poszukiwany dom stały.

Jutro Majka idzie do weta na kontrolę.

Posted

UWAGA!!!

Sunia nie ma oka. Jest tylko 3 powieka.
Jesli chodzi o brzuch to już o wiele lepiej. je normalnie, pije, nawet zaczęła kite do góry podnosić, podobno dużo szczeka. Nie ucuek ajuż przed Panią, tylko się kuli, wczesniej po prostu wiała w drugą stronę od razu i zawsze trzymała odleglość.
Dostała dalej antybiotyk. Niedługo chcę ją zaszczepić i odrobaczyć i dac coś na kleszcze. Potem kastracja.

Posted

to wytlumacz mi, prosze

bo czytalam w fachowym pismie, ze

kastracja to wyciecie narzadow

a sterylizacja to podwiazanie jajnikow/nasieniowodow

a podzial na sterylizacje/kastracje suk/samcow jest potoczny

to jak jest/

Posted

z adopcje.org

Sterylizacja chirurgiczna ma kilka odmian – od przecięcia lub podwiązania nasieniowodów lub jajowodów aż po sterylizację pełną, czyli kastrację. Z tych wszystkich zabiegów najbardziej polecana jest pełna kastracja, czyli operacyjne usunięcie macicy wraz z przydatkami u samic oraz całkowite usunięcie jąder u samców.

ale ja musze miec zrodlo naukowe, takie zboczenie zawodowe

dobra, juz nie zasmiecam ;0