li1 Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 Ja padalam w nocy ze zmeczenia, ale nastepne dziecko wrocilo z obozy w srodku nocy i bylo duzo gadania. Quote
Neczka Posted July 28, 2008 Posted July 28, 2008 W górę ! :) ...cisze możemy uznać za przerwaną:cool1: Quote
li1 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Funia jest sliczna i mlodziutka. Istnieje ryzyko niepozadanej ciazy ( w schronisku, lub u nowego wlasciciela ). Najlepszym sposobem unikniecia tego jest kastracja. Jakie sa plany schroniska na temat kastracji Funi i pozostalych psow ? Quote
SZPiLKA23 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Narazie nie ma weta schroniskowego a wiec żadne ... Quote
li1 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Widze, ze odpisujemy sobie na 2 watkach w takiej samej sprawie. Quote
Angie :) Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Neczka']W górę , maleńka ! kolejna psinka - pls wrzuccie ja tutaj: http://www.anatoliandog.pl/index.php?o=baza&kategoria=6 Quote
Neczka Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 Angie, to Funia jest sparaliżowana/kaleka/bez 2 łapek ? :icon_roc: Quote
Angie :) Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 [quote name='Neczka']Angie, to Funia jest sparaliżowana/kaleka/bez 2 łapek ? :icon_roc: sorka- miala otwarte dwa watki i nie tu wkleilam linka - juz poprawiam :oops::oops: chodzilo mi o to: http://www.anatoliandog.pl/index.php?o=baza&kategoria=6 Quote
li1 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Narazie nie ma weta schroniskowego a wiec żadne ... Jak rozumiem, schronisko nie ma planow kastracji psow. Czy mozna zrobic klauzule w kontrakcie adopcji, ze przyszly wlasciciel zobowiazuje sie wykastrowac psa w ciagu np 2-3 miesiecy od chwili adopcji ? Funia ladna i mloda, szkoda by rodzila dalsze biedy. Quote
SZPiLKA23 Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 W kazdej umowie jest punkt w ktorym jest zawarta informacja ze zwierzat ze schroniska rozmnażać nie moza i ze nalezy psa wykastrowac/ sterylizowac ale wiekszosc osob tego nie przestrzega a i nie da sie tego upilnowac Quote
albiemu Posted July 29, 2008 Posted July 29, 2008 schronisko ma plany kastrowania zwierząt, ale narazie budynek jest w remoncie nie ma gdzie trzymać psow po takich zabiegach, nie ma na to środkow jeszcze i pewnie długo nie będzie, nie ma weterynarza ... Li1 slyszałas o Krzyczkach? To były do niedawna takie wlasnie Krzyczki. Potrzeba czasu aby naprawić prawie 13 lat tego co się tam dzialo a było źle, uwierz mi cholernie źle. Dzisiaj to przepaść ale w miesiąc 13 zlych lat nie zmienisz. Sa w planie zmiany druków adopcyjnych ale punkt o sterylizacjach jest w nich zawarty, pracujemy nad tym, oddając psa sprawdzamy czy będzie sterylizowany i jaki do tego ma stosunek wlasciciel - ile sie da robimy. Ale przyznaje wyżej tylka nie podskoczymy. Quote
Becia66 Posted July 29, 2008 Author Posted July 29, 2008 Niestety Fuńka dalej bez domku i nie zapowiada się żeby go miała w najbliższym czasie...:shake: Banerek znowu pobrałam...:shake: Quote
izzie1983 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Funia na pierwszą. Idziemy na wirtualny spacerek maleństwo :loveu: Quote
Beata19 Posted July 30, 2008 Posted July 30, 2008 Witam!! Na stronie "nasza klasa" stworzyłam profil poświęcony potrzebującym zwierzakom!! Jest na nim zdjęcie Funi jak i innych potrzebujacych stałego domu!! Link http://nasza-klasa.pl/profile/15784566 Quote
Recommended Posts