Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Co z Dabi? No więc tak. Przeglądałam forum w poszukiwaniu suczki. Trafiło na Dabi i Monie. Którąś z nich na pewno zaadoptuje. Ważny dla mnie był wynik testu "na kota", który Dabi zdała zdecydowanie lepiej (nie zareagowała agresywnie, raczej z zaciekawieniem). Po Waszej informacji, że Monia nie bardzo zareagowała na koty zgłosiłam chęć adpocji Dabi, ale jak dotąd nikt sie w tej sprawie do mnie nie odezwał.
Co do klatki....Nie miałabym chyba serca trzymać Moni w klatce... Nie wiem, jestem rozdarta. Ale jak narazie skłaniam się ku adopcji Dabi. Co nie zmienia faktu, że bardzo chciałbym pomóc w jakiś sposób Moni. Dabi jest teraz w jakimś hotelu dla piesków koło Poznania. Z tego co wyczytałam, to miesięczny koszt wynosi 100 zł, co nie jest chyba jakąś zbyt wygórowaną sumą. Nie ma u Was w pobliżu takiego hotelu? Byłabym skłonna pokrywać część kosztów, a resztę pewnie by się jakoś uzbierało. Dajcie znać co wy na to.

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Narazie czekam na odpowiedź co do adopcji Dabi. Tylko jakoś cicho na jej wątku się zrobiło...
Tak z ciekawości, jakie wymiary powinna mieć klatka dla Moni?
Moniuś, leć na pierwszą stronę, może wypatrzy Cię jakiś dobry człowiek nie mający kota :)

Posted

Natalija, taka klatka w okresie przystosowawczym, to nie więzienie...Psy zresztą lubią swoje budy, norki itp...Poprzez kratki ma kontakt z Twoim kotem i z Tobą, ma czas przyzwyczaić się do nowych warunków,a Ty klatki zamykać przecież nie musisz, jak bedzie miała ochotę i Ty bedziesz w domu, to wyjdzie sobie na zewnątrz...Dużo trudniej jest "zakolegować" dwie dominujace suki... Wielkość klatki powinna być taka,żeby pies spokojnie mógł w niej stanąć wyprostowany i się obrócić...Ja używam takiej o wymiarach mniej więcej 60x65x120....Suczka, która w niej mieszkała,na widok moich kotów początkowo dostawała spazmów, musiałam na noc przykrywac klatkę,a teraz chodzi swobodnie po domu,koty ją nie ruszają...;)

Posted

To trzeba ZROBIĆ wszystko, żeby to jej życie odmienić!!!
Rzuciłam parę pomysłów, ale jak do tej pory nikt tego nie podchwycił.
Ja wczoraj zgłosiłam chęć adopcji Dabi. I Moni nie adoptuje, chyba, że z jakiegoś powodu adopcja Dabi nie dojdzie do skutku. Ale dziewczyny zróbmy coś z Monią! Jeszcze troche czasu w schronisku i Monia całkiem zdziczeje. Proszę, może razem uda nam się coś wymyślić!!

Posted

Ale co można zrobić?
kasy na hotelik niema! Z tego co czytam na dogo. to koszt od 10 do 30zł za dobe. Pies może szukać domu przez kilka miesięcy.
Ciotki wystawiają Mońkę na allegro itd. Na rzeszowiaku ma niezłą oglądalnosć i co z tego :placz: chyba nikt do albiemu w jej sprawie się nie kontaktował
Domu tymczasowego brak. Ludzie pewnie myślą, ze młoda, ładna i takie tam to sybko znajdzie dom tylko ona już tyle siedzi w schronie.....:-(

Posted

Nie możemy tracić nadzieji!
Czu allegro ma wyróżnione? mogę za to zapłacić, jeśli ktoś to zrobi. Może dać ogłoszenie, że szukamy domu tymczasowego płatnego? Nie wiem, jestem w tym nowa i nie wiem jak się takie rzeczy robi. iem jedno - nie możemy się poddać!

Posted

Do Moni jest podany kontakt na mnie ;)

Uwazam ze do hoteliku powinny trafiac psy w nagłej potrzebie, starsze, chore, nieradzace sobie w schronisku, bo jak zaczniemy umieszczac jak leci to nic nie bedziemy rtobic tylko walczyc o kazdy grosz na spłate hoteliku

Posted

Kto chce wziac psa to bierze i juz opiekuje sie nim i załatwia wszystyko szukajac jednocześnie domu, czasami pomaga sie domom tymczasowym finansowo. Narazie nikt checi DT nie zgłosił :(

Posted

Wydaje mi się ,że taki "bezpłatny" tymczas to u nas na Podkarpaciu jest do znalezienia prawie niemożliwy...Większość osób ,które chciałyby pomóc to mają swoje psy (najczęściej) nie jednego...