Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patia, Kiwi, karusiap i wszyscy ktorzy zajmowali się Michasiem, gdy wyjechałam dzieki!!! Ola wspominała mi o tym domu, ale czy pewne?

Posted

masz transport? acha a szelki są u Oli

• 2 weeks later...
Posted

Michaś juz tydzien temu pojechal do domu :) i co wazne mam na biezaco informacje o tym jak sie aklimatyzuje :)

chyba nikogo nie zdziwi, ze podbija serca wsyztkich ładujac sie na kolana po 2 minutach :)

troszke posikiwał, ale juz przestał. nie łobuzuje pod nieobecnosc swojej pani
jedyne co to miewa ataki kichania i mały apetyt:)

ale ogolnie bardzo pozytywnie, ani chwili nie miałam watpliwosci ze bedzie dobrze :)

• 3 weeks later...
Posted

regularnie dostaje maile od Pani Miszy :)

mówie wam jak miło sie czyta takie maile :)
nawet kradzież ciastek ze stołu jest opisana z humorem i miłością :)
Misza nie przynosi wstydu w tramwaju i samochodzie, ulubionym miejscem na rzyganko jest sofa, zwędzić ciastka ze stołu tez potrafi :) straszny z niego niejadek :)
Mowie Wam :)
nie mogł trafic lepiej!!!!
strasznie sie ciesze :)

Posted

Cudownie!! ależ się cieszę!!!:lol::lol::lol:

• 3 months later...
Posted

Michaś został w sobotę w nocy zagryziony przez innego psa na spacerze :placz:
wyć mi się chce, taki mały skrzacik :(
pies był na smyczy, ale złapał michasia tak, że przegryzł nawet aortę :placz:

Biedny Michaś, miał taki cudowny dom, taki że lepszego sobie ciężko wymarzyć :( Pani Olga to cudowna osoba, tak mi przykro, że właśnie cih spotkała taka tragedia :(

Michasiu, biegaj maluszku po zielonych łakach...

Tak przykro, tak bardzo bardzo przykro....
[']

Posted

to,koszmar tyle przeżył złego, w koncu miał dom i teraz taki dramat..

Posted

krew mnie zalewa jak o tym myślę :placz:
krew mnie zalewa i złość bezgraniczna :placz:
Dlaczego, dlaczego dlaczego. Dlaczego ludzie mając niebezpieczne psu nie zakładają im kagańców! dlaczego człowiek nie może zrobić nic, pomimo, że sam by nigdy do takiej sytuacji nie dopuścił!
Dlaczego Michaś:(
Gdybyście wiedzieli jakie pełne miłości i troski maile pisała Pani Olga :(

Sikanie w domu- passa sikania trwa. Wczoraj po śniadaniu Michaś siurnął na okno, za co dostał wyraźną burę. Potem, kiedy mnie nie było, podobnie (może nie wytrzymał....). Mam nadzieję, że się to powoli wyreguluje; a system bur zadziała, bo wie, że nie wolno tak robić

No i przykleja się ufnie każdego i wszystkim gościom ładuje się na kolana po 2 minutach. Ufność bezgraniczna;))

Łagodny jest jak baranek. Odbyliśmy wycieczkę samochodowo-pieszą do Lanckorony, znosił cierpliwie umizgi małego chłopca, który go myrdał po nosie i pod włos głaskał zapamiętale

Aha..i wszystkie panny okoliczne go sobie ulubiły, zwłaszcza rasowe damy. Co poniektórzy właściciele na głos się nie mogli nadziwić, cóż one w nim widzą;)

Ulubione miejsce do rzygania- sofa. Misio najadł się traw i rzyg rzyg. Do jedzenia pies się nie pali- wątróbek nie tknął, lepiej z mięskiem kurzym, ale marchewkę lepiej omijać szerokim łukiem. Generalnie wszystko zależy od widzi-mi-się- czasem je, a innym razem nie, choć przyłapałam go (w końcu...) na chrupaniu suchego (czyli ujdzie), nie mówiąc o tym, że jak wróciłam po coś zapomnianego do domu to zastałam psa na gorącym uczynku, zajadającego ze smakiem ciastka owsiane ze stołu (a nie wolno;) Dzięki temu wiadomo już, gdzie zniknęła paczka delicji i że smakołyki tego rodzaju należy chować głęboko, poza zasięg psiej łapy;)

Misza się trochę wyhasał na wyprawie górskiej, więc legł zmęczony w kłębuszek się zwinąwszy..zadebiutował w pociągu. Dzielny był bardzo;)

:placz:

Posted

Potworne!
Kontakt psów, niepewność, moment, bezsilność i taki przeszywający ból... rany boskie... nie jestem sobie w stanie wyobrazić co się czuje w takiej chwili...
Michasiu :placz:
[']

Posted

Mojej sasiadki ON tak zrobił malutkiemu psu- wzięła i go uśpiła!
Ale to trzeba być kretynem,żeby taki pies biegał luzem i bez kagańca!
Kretynizm sąsiadki pozbawił pięknego,młodego ONka życia!