Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Można benie już ogłaszać?? Czy jeszcze na kwarantannie są?

MOzna mozna :lol: tylko ich kurcze to najlepiej w "dwupaku" ;) bo jedno bez drugiego zyc nie umie ...
cały czas za soba chodza i wszytsko robia razem ...

ORA - trafiła do schroniska w grudniu 2009 r. mając około 7 lat, razem z drugą suczką Oriną. Obie sunie są w typie bernardyna. Są zabiedzone i maja niedowagę. Początkowo bardzo nieśmiałe i zalęknione psinki teraz powoli zaczynają się otwierać na człowieka. Same przychodzą się przytulić i przywitać nawet z nieznaną im wcześniej osobą. Także chętnie już wychodzą z boksu na spacery. Ora i Orina są bardzo mocno zżyte ze sobą – są wręcz nierozłączne - jedna drugą ciągle wypatruje.
Ora jest mniejsza niż Orina. Jest także odrobinę bardziej nieśmiała.

ORINA - trafiła do schroniska w grudniu 2009 r. mając około 7 lat, razem z drugą suczką Orą. Obie sunie są w typie bernardyna. Są zabiedzone i maja niedowagę. Początkowo bardzo nieśmiałe i zalęknione psinki teraz powoli zaczynają się otwierać na człowieka. Same przychodzą się przytulić i przywitać nawet z nieznaną im wcześniej osobą. Także chętnie już wychodzą z boksu na spacery. Ora i Orina są bardzo mocno zżyte ze sobą – są wręcz nierozłączne - jedna drugą ciągle wypatruje.
Orina jest większa niż Ora . Uwielbia się przytulać i jest bardziej śmiała do człowieka niż jej przyjaciółka.

http://www.youtube.com/watch?v=nRIuqvK23vg

http://www.youtube.com/watch?v=njC0hbKDZjY

http://www.youtube.com/watch?v=TdMZJZW8Alw

Posted

Nie wiem czy widziałyście, ale robimy stronkę internetową benkową www.bernardyn.com.pl - jeszcze w przygotowaniu, ale zbieram info nt benków i chciałam Was prosić o ile da radę o zredagowanie info o Waszych beniach(Joko, Sara, Ora,Orina) w taki sposób.

imię psa:
sierść :
sterylizacja:
wielkość: (XS,S,M,L,XL
miejscowość:
miejsce pobytu: ( np. DT, hotel etc.)
Zachowanie
Dla kogo:
historia:
stosunek do dzieci:
kontakt:

Jak gdzieś nie ma info to napiszcie :brak informacji.
To je wrzucimy tam :)

Posted

[quote name='Paulina_mickey']Nie wiem czy widziałyście, ale robimy stronkę internetową benkową www.bernardyn.com.pl - jeszcze w przygotowaniu, ale zbieram info nt benków i chciałam Was prosić o ile da radę o zredagowanie info o Waszych beniach(Joko, Sara, Ora,Orina) w taki sposób.

imię psa:
sierść :
sterylizacja:
miejscowość:
Zachowanie
Dla kogo:
historia:
stosunek do dzieci:
kontakt:

Jak gdzieś nie ma info to napiszcie :brak informacji.
To je wrzucimy tam :)

Super ze bedzie strona pomocy beniom ...ich juz tyle jest ze az przykro ...

Posted

Dziewczyny jak napiszecie to wrzucimy benki na stronkę.

Tylko piszcie jak najwięcej. Dodałam też jedną rzeczy-bardzo ważną.

imię psa:
sierść :
sterylizacja:
miejscowość:
Zachowanie
Dla kogo:
historia:
stosunek do dzieci:
stosunek do innych zwierząt:
kontakt:

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Dziewczyny jak napiszecie to wrzucimy benki na stronkę.

Tylko piszcie jak najwięcej. Dodałam też jedną rzeczy-bardzo ważną.

imię psa:
sierść :
sterylizacja:
miejscowość:
Zachowanie
Dla kogo:
historia:
stosunek do dzieci:
stosunek do innych zwierząt:
kontakt:

Przypominam się :)

Posted

Paulina_mickey napisał(a):
Przypominam się :)

Brak chcetnych jak widze ...:-(
a ja juz wymiekam ..potrzebuje wsparcia w ogłaszaniu i zbieraniu wiedzy o psach ...

Posted

[quote name='Asia & Ginger']Czy wiadomo coś o tym czarnym spanielku?
Strasznie smutny psiak... :(
Zrobiłabym mu Allegro i wrzuciła gdzie trzeba, ale potrzebują jakieś informacje o nim.

To jest Zulus -

" ZULUS - trafił do schroniska w grudniu 2009 r. mając około 7 lat. To śliczny czarny piesek w typie cocker spaniela. Zulus błąkał się po ul.Hetmańskiej w Rzeszowie. Był bardzo zaniedbany. Jego sierść na całym ciele była splątana w kołtuny od których pojawiły się bolesne rany. Zulus bardzo dzielnie i spokojnie znosił zabiegi pielęgnacyjne (wycinanie kołtunów i kąpiele). Teraz wygląda i czuje się już znacznie lepiej. Jest radosnym i bardzo przyjacielskim psiakiem. Czeka w schronisku na dobry domek."

Gdy trafił do schroniska wygladał jakby błakał sie wiele wiele dni ...wystaszony ,odpedzany , z bolesnymi kołtunami ktore przez 3 godziny 2 osoby wycinał wrecz do skóry ...nie było wyjscia :-(
Tu sa niegdysiejsze zdjecia Zuluska zaraz po wycieciu :