Moniek193 Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 O jeny ! Co takie cuda robią w schronisku ? :( Quote
Paulina_mickey Posted January 1, 2010 Posted January 1, 2010 Można benie już ogłaszać?? Czy jeszcze na kwarantannie są? Quote
ewatr Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 [quote name='Paulina_mickey']Można benie już ogłaszać?? Czy jeszcze na kwarantannie są? MOzna mozna :lol: tylko ich kurcze to najlepiej w "dwupaku" ;) bo jedno bez drugiego zyc nie umie ... cały czas za soba chodza i wszytsko robia razem ... ORA - trafiła do schroniska w grudniu 2009 r. mając około 7 lat, razem z drugą suczką Oriną. Obie sunie są w typie bernardyna. Są zabiedzone i maja niedowagę. Początkowo bardzo nieśmiałe i zalęknione psinki teraz powoli zaczynają się otwierać na człowieka. Same przychodzą się przytulić i przywitać nawet z nieznaną im wcześniej osobą. Także chętnie już wychodzą z boksu na spacery. Ora i Orina są bardzo mocno zżyte ze sobą – są wręcz nierozłączne - jedna drugą ciągle wypatruje. Ora jest mniejsza niż Orina. Jest także odrobinę bardziej nieśmiała. ORINA - trafiła do schroniska w grudniu 2009 r. mając około 7 lat, razem z drugą suczką Orą. Obie sunie są w typie bernardyna. Są zabiedzone i maja niedowagę. Początkowo bardzo nieśmiałe i zalęknione psinki teraz powoli zaczynają się otwierać na człowieka. Same przychodzą się przytulić i przywitać nawet z nieznaną im wcześniej osobą. Także chętnie już wychodzą z boksu na spacery. Ora i Orina są bardzo mocno zżyte ze sobą – są wręcz nierozłączne - jedna drugą ciągle wypatruje. Orina jest większa niż Ora . Uwielbia się przytulać i jest bardziej śmiała do człowieka niż jej przyjaciółka. http://www.youtube.com/watch?v=nRIuqvK23vg http://www.youtube.com/watch?v=njC0hbKDZjY http://www.youtube.com/watch?v=TdMZJZW8Alw Quote
Paulina_mickey Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Nie wiem czy widziałyście, ale robimy stronkę internetową benkową www.bernardyn.com.pl - jeszcze w przygotowaniu, ale zbieram info nt benków i chciałam Was prosić o ile da radę o zredagowanie info o Waszych beniach(Joko, Sara, Ora,Orina) w taki sposób. imię psa: wiek: płeć: sierść : sterylizacja: wielkość: (XS,S,M,L,XL miejscowość: miejsce pobytu: ( np. DT, hotel etc.) Zachowanie Dla kogo: historia: stosunek do dzieci: kontakt: Jak gdzieś nie ma info to napiszcie :brak informacji. To je wrzucimy tam :) Quote
ewatr Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 [quote name='Paulina_mickey']Nie wiem czy widziałyście, ale robimy stronkę internetową benkową www.bernardyn.com.pl - jeszcze w przygotowaniu, ale zbieram info nt benków i chciałam Was prosić o ile da radę o zredagowanie info o Waszych beniach(Joko, Sara, Ora,Orina) w taki sposób. imię psa: wiek: płeć: sierść : sterylizacja: wielkość: (XS,S,M,L,XL miejscowość: miejsce pobytu: ( np. DT, hotel etc.) Zachowanie Dla kogo: historia: stosunek do dzieci: kontakt: Jak gdzieś nie ma info to napiszcie :brak informacji. To je wrzucimy tam :) Super ze bedzie strona pomocy beniom ...ich juz tyle jest ze az przykro ... Quote
Paulina_mickey Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Dziewczyny jak napiszecie to wrzucimy benki na stronkę. Tylko piszcie jak najwięcej. Dodałam też jedną rzeczy-bardzo ważną. imię psa: wiek: płeć: sierść : sterylizacja: wielkość: (XS,S,M,L,XL miejscowość: miejsce pobytu: ( np. DT, hotel etc.) Zachowanie Dla kogo: historia: stosunek do dzieci: stosunek do innych zwierząt: kontakt: Quote
marysia55 Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 kasuje post, nie będę "zaśmiecała" Wam wątku. Quote
Paulina_mickey Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Paulina_mickey napisał(a):Dziewczyny jak napiszecie to wrzucimy benki na stronkę. Tylko piszcie jak najwięcej. Dodałam też jedną rzeczy-bardzo ważną. imię psa: wiek: płeć: sierść : sterylizacja: wielkość: (XS,S,M,L,XL miejscowość: miejsce pobytu: ( np. DT, hotel etc.) Zachowanie Dla kogo: historia: stosunek do dzieci: stosunek do innych zwierząt: kontakt: Przypominam się :) Quote
ewatr Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 Paulina_mickey napisał(a):Przypominam się :) Brak chcetnych jak widze ...:-( a ja juz wymiekam ..potrzebuje wsparcia w ogłaszaniu i zbieraniu wiedzy o psach ... Quote
Paulina_mickey Posted January 14, 2010 Posted January 14, 2010 No stronka już właściwie jest, tylko info o psiakach zbieram. :) Quote
Kaya93 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Kolejna spanielowa bida w schronisku...:-( Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 i oczywiscie Ismeny nie moze zabraknac :buzi::buzi::buzi::buzi: znudzona^^ Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 sorki ze nocne ale chyba tylko takie da sie zrobic ... kilka minut w schronie i juz jest ciemno :eviltong: Quote
Kaya93 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 O, a ja ją wstawiłam na wątek zbiorczy:oops: W takim razie wstawie i tu :diabloti: Quote
HuSkYy-Paulina-94 Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 http://lh5.ggpht.com/_M57Fqbzg_OA/S1hJ0gZuMVI/AAAAAAAAHfA/aWsofEOzLNs/s640/Obraz%20041pop.jpg mmm:iloveyou: cudo....:loveu: Quote
Asia & Ginger Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Czy wiadomo coś o tym czarnym spanielku? Strasznie smutny psiak... :( Zrobiłabym mu Allegro i wrzuciła gdzie trzeba, ale potrzebują jakieś informacje o nim. Quote
ewatr Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 [quote name='Asia & Ginger']Czy wiadomo coś o tym czarnym spanielku? Strasznie smutny psiak... :( Zrobiłabym mu Allegro i wrzuciła gdzie trzeba, ale potrzebują jakieś informacje o nim. To jest Zulus - " ZULUS - trafił do schroniska w grudniu 2009 r. mając około 7 lat. To śliczny czarny piesek w typie cocker spaniela. Zulus błąkał się po ul.Hetmańskiej w Rzeszowie. Był bardzo zaniedbany. Jego sierść na całym ciele była splątana w kołtuny od których pojawiły się bolesne rany. Zulus bardzo dzielnie i spokojnie znosił zabiegi pielęgnacyjne (wycinanie kołtunów i kąpiele). Teraz wygląda i czuje się już znacznie lepiej. Jest radosnym i bardzo przyjacielskim psiakiem. Czeka w schronisku na dobry domek." Gdy trafił do schroniska wygladał jakby błakał sie wiele wiele dni ...wystaszony ,odpedzany , z bolesnymi kołtunami ktore przez 3 godziny 2 osoby wycinał wrecz do skóry ...nie było wyjscia :-( Tu sa niegdysiejsze zdjecia Zuluska zaraz po wycieciu : Quote
ewatr Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Zulusek z tego co kojarze jest juz obecnie nawet po kastracji bo widziąłm go w kołnierzu ale jeszcze sie upewnie ... Quote
Kaya93 Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 http://img268.imageshack.us/img268/9505/zmianarozmiarureexposur.jpg jaki biedaczek :shake:, na szczęście powolutku dochodzi do siebie... Quote
Asia & Ginger Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Dzięki dziewczyny za info i fotki. Dzisiaj wieczorem zrobię mu Allegro. :) Quote
Asia & Ginger Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Allegro Zuluska: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=897926180 Quote
Recommended Posts