Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

oola0 napisał(a):
pochodzę z okolic rzeszowa i jestem zainteresowana pomocą w takim schronisku tylko nie wiem czy .. czy sie na daje i czy sobie poradze bardzo kocham psy nie mam celu w zyciu po maturze i jak to wyglaąga ta praca w schronisku co trzeba robić uwielbiam chodzic na spacery z psem bo sama mam jednego ...i gdzie należy sie zapisać bo nie mam zielonego pojęcia

pw ;)

rasowiaki do domów ! brać przykład z Dharmy ;)

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny,

Mam ogromna prośbę.
Może jeszcze pamietacie co działaliście w schronisku przy ONku Ramzesie? On miał te niedźwiedzie łapki. Tak samo ma ta mailzna z wielkopolski. Plisss, jeśli jeszcze pamiętacie co stosowaliście u Ramiego, wejdźcie na wątek małej i napiszcie dziewczynom. Tam o tyle jest trudna sytuacja, że Amelcia nie ma od urodzenia jednej przedniej łapki, a do tego DT jest na prowincji i ciężko tam o dobrego weta. Ja już pisałam, że konsultacja z wetem jest konieczna.

Tu watek małej:
http://www.dogomania.pl/threads/187073-Amelka-PSIE-DZIECKO-BEZ-ŁAPKI-wyciagnieta-ze-schronu-PILNY-DT-i-transport-i-PLN/page28?p=14874255

Z góry dzięki za każdą radę.

Posted

Witam. To ja jestem właścicielką Ramzesa i dosyć dużo czytałam na temat niedźwiedziej łapy. Ramzes ma niestety sztywne łapki (po operacji). Najlepszym jedzeniem są po prostu kurze łapki. Gotujemy je z makaronem lub ryżem. Kupuję też różne tableki na stawy ale najlepsze są po prostu te łapki. Czytałam, że innym sposobem jest jeszcze włożenie łapek w specjalne usztywniacze. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za Amelkę.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Przepraszam, że się wcinam, nie wiem czy macie jakiś ogólny Rzeszowski wątek dla wolontariuszy, żeby tam wkleić prośbę, dlatego pozwolę sobie tutaj:
[quote name='Aga-ta']BARDZO PILNE! Szukamy osoby do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Lezajsku (kolo Rzeszowa). Panstwo dzwonili do mnie przed wczasami, teraz wrocili i chcieliby adoptowac Lede. Bardzo zalezy im na czasie, poniewaz maja jeszcze urlop i mogliby poswiecic czas suni. Domek wydaje sie super. Jezeli bedzie taka potrzeba panstwo moge przywiezc i odwiezc osobe, ktora bedzie przeprowadzac wizyte (z okolic Rzeszowa). Sprawa bardzo pilna, uwazam , ze naprawde szkoda by bylo stracic taki dom. napisalam do 3 osob z Rzeszowa w tej sprawie, ale nic z tego nie wyszlo. PROSZE O POMOC

Posted

[quote name='Malwi']dziewczyny czy Orina i Ora mają jakiś osobny wątek na dogo ?

Nie, nie mają osobnego wątku.

[quote name='Jagienka']Przepraszam, że się wcinam, nie wiem czy macie jakiś ogólny Rzeszowski wątek dla wolontariuszy, żeby tam wkleić prośbę, dlatego pozwolę sobie tutaj:

Wątek ogłoszeniowy schroniska http://www.dogomania.pl/threads/108791-RZESZ%C3%93W-w%C4%85tki-i-og%C5%82oszenia-ps%C3%B3w-ze-schroniska-Kundelek

Nowa bida :(

POKER - trafił do schroniska w lipcu 2010 r. mając ok 5 lat. Jest to mały psiak w typie pekińczyka. Bardzo łagodny i cierpliwy.

Posted

ale cudeńko ... już wrzucam na benkowe forum .. pójdzie bardzo szybko ... tylko co ze sterylką ?

poprosiłabym jeszcze o wypełnienie metryczki:

1. Imię -
2. Płeć -
3. Wiek -
4. Sierść -
5. Sterylizacja -
6. Wielkość -
7. Miejscowość -
8. Województwo -
9. Miejsce Pobytu -
10. Zachowanie -
11. Zachowanie względem Dzieci -
12. Zachowanie względem Zwierząt -
13. Dla Kogo -
14. Historia -
15. Kontakt -
16. Krótki Opis -

i można małą zarezerwować ?

Posted

1. Imię - Praga
2. Płeć - suczka
3. Wiek - pół roku
4. Sierść -
5. Sterylizacja - brak
6. Wielkość - duża
7. Miejscowość - Rzeszów
8. Województwo - podkarpackie
9. Miejsce Pobytu - Schronisko "Kundelek" Rzeszów
10. Zachowanie - grzeczna,
11. Zachowanie względem Dzieci - ...
12. Zachowanie względem Zwierząt - ...
13. Dla Kogo - ...
14. Historia - ...
15. Kontakt - jest podany na pierwszej stronie.
16. Krótki Opis - Jest wesoła, temperamentna i bardzo kochana.

Zapomniałam dodać że do schroniska wróciła Nigeria :(

Posted

dziewczyny można pragę zarezerwować ? jest domek dla beniusi małej w warszawie .. tylko państwo wyjechali na wakacje, dokladnie nie wiadomo kiedy wrócą dlatego prosiłabym o rezerwację ...

Posted

Malwi napisał(a):
dziewczyny można pragę zarezerwować ? jest domek dla beniusi małej w warszawie .. tylko państwo wyjechali na wakacje, dokladnie nie wiadomo kiedy wrócą dlatego prosiłabym o rezerwację ...

tego to już nie wiem...

Posted

[quote name='Jagienka']Przepraszam, że się wcinam, nie wiem czy macie jakiś ogólny Rzeszowski wątek dla wolontariuszy, żeby tam wkleić prośbę, dlatego pozwolę sobie tutaj:
Napisał Aga-ta BARDZO PILNE! Szukamy osoby do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Lezajsku (kolo Rzeszowa). Panstwo dzwonili do mnie przed wczasami, teraz wrocili i chcieliby adoptowac Lede. Bardzo zalezy im na czasie, poniewaz maja jeszcze urlop i mogliby poswiecic czas suni. Domek wydaje sie super. Jezeli bedzie taka potrzeba panstwo moge przywiezc i odwiezc osobe, ktora bedzie przeprowadzac wizyte (z okolic Rzeszowa). Sprawa bardzo pilna, uwazam , ze naprawde szkoda by bylo stracic taki dom. napisalam do 3 osob z Rzeszowa w tej sprawie, ale nic z tego nie wyszlo. PROSZE O POMOC

Jeśli to nie muszą być wolontariusze i jeśli to jeszcze aktualne to mogę pojechać na wizytę, bo mam bliżej niż z Rzeszowa...