Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

brawo poznałyscie :lol: to w nagrode wiecej przystojnego Jima ktory razem ze swoja ludzka rodziną przyszedł na spacer pod schronisko i oczywiscie rozdawał buziaki komu trzeba :eviltong:

Posted

Witam ;) pierwszy raz ale na pewno nie ostatni Śliczne fotki..:loveu:
Tak fotki będą będą tylko musze sie nauczyć wstawiać od razu żeby było fotke widać hehe:roll:...

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='Kaya93']Ale tu cisza!

No niestety ...:-( mało nas tzn.nas wolontariuszy bo pśów to o wiele za dużo ...

Przekleje informacje o Darmie tu na watek może ktos dojrzy bo na jej watek jeszcze mniej ludzi zagląda na szpice ...http://www.dogomania.pl/threads/147262-Suczka-5-lat-z-rodowodem-w-schronisku?p=13728997

Wczoraj udało sie mi osobiscie spotkac weterynarza i podpytac jak wyglada sprawa dalszego leczenia Darmy .
Napisze tyle co udało mi sie zapamietac bo dosc długo rozmawialiśmy a pewne terminy weterynaryjne sa mi nieco obce ... suczka była bardzo długo leczona , wczesniej za zycia włascicielki, prawdopodobnie sterydami - dawało to pewna poprawe na jakis czas ale potem wszytsko wracało i znowu wprowadzano sterydy ...w koncu przy takim leczeniu gdzie nie doszukano sie przyczyny a tylko leczono objawy doszły powikłania i drożdzyca skory ...
Ponieważ Darma miała pobierane zeskrobiny podawane leki na drozdzyce , antybiotyki , stosowano kapiele przeciwgrzybiczne , ma podawana karme hypalergiczna itp.. z tego co mi wet powiedział zrobiono juz wszytsko co na ten moment było mozliwie pozostaje jeszcze na 100 % wykluczyc allergie .
Czyli tak jak Gunia napisała :
Darma potrzebuje wsparcia finansowego na wykonanie testów alergicznych około 300 zł .
Ma prawdopodobnie trafic do boksów aby nie miała mozliwosci zjesc czegokolwiek innego niz ta specjalna karma / bo trudna ja jest upilnowac jak biega na swobodzie zawsze jest pierwsza wszedzie gdzie sie tylko je ...a kazdy z nas wie jak trudno odmówic takim patrzonym w nas oczom przy jedzeniu ...

zeby nie byc gołosłownym to z numerem 68 to Darma zebrająca

Jezeli na 100 % wykluczymy alergie wet ma dalszy pomysł leczenia Darmy ale to dopiero jak uda nam sie zrobic te testy bedzie całkowita pewnosc ze to nie alergia .
Na ten moment wet nazwał przypadłośc Darmy- przewlekłym alergicznym zapaleniem skóry powikłanym drozdzycą .

Gdyby ktos zechciał wesprzec leczenia Darmy [FONT=MS Sans Serif]wpłaty mozna kierowac na konto :[/FONT]

[FONT=MS Sans Serif]Rzeszowskie Stowarzyszenie Ochrony Zwierząt[/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]Rzeszów ul. Słowackiego 24[/FONT]

[FONT=MS Sans Serif]85 1500 1100 1211 0005 2895 0000[/FONT]

[FONT=MS Sans Serif]Dane do przelewów z zagranicy:[/FONT]
IBAN: PL[FONT=MS Sans Serif][SIZE=2]85150011001211000528950000[/FONT]
[FONT=MS Sans Serif]SWIFT/BIC: KRDBPLPW [/FONT]

[FONT=MS Sans Serif]koniecznie z dopiskiem : Testy alergiczne dla Darmy [/FONT]

[FONT=MS Sans Serif]stan skóry wczoraj ...najgorzej to wyglada pod obrożą ma podkłądane tam miekkie podkłady ale mimo wszytsko ciagle obroza drazni to miejsce ...[/FONT]