Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Shilka czuje sie coraz lepiej, ma coraz wiecej energi i sily, chodzi dzielnie w zielonej koszulce pooperacyjnej i nawet nie probuje jej zdjac, jest baaaardzo dzielna, za 3 dni nie bedzie nawet pamietala co sie stalo =]

• Replies 232
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Shilka ma sie juz calkiem dobrze, skacze biega, ciezko ja upilnowac, powinna miec ograniczony ruch ale.... ona jest zbyt zywa. A z drugiej strony to chyba swiadzczy o tym ze czuje sie juz naprawde dobrze. Chodzi jeszcze w zielonym "kubraczku" pooperacyjnym i nawet nie probuje go zdejmowac, wczoraj dostala antybiotyk i wyjeli jej wenflon z lapki, jutro drugi antybiotyk i w srode zdjecie szwow

Posted

Weekend bez wiekszych wydarzen. Staram sie przyzwyczajac Mala bo obecnosci mezczyzn :razz: bo czasem dziwnie reaguje. Po prostu nie przepada na facetami. W sobote bylo u mnie kilku kolegow i w jednym chyba sie poprostu zakochala, nie widzialam jeszcze u niej takiej reakcji.... hihi nie odstepowala go na krok :crazyeye: . Isadora a jak zainteresowanie Shilka? Nie ma zadnego konkretnego kandydata na opiekuna dla Malej? Tyle czasu juz u mnie jest, bidula mocno przezyje rozstanie bo juz sie bardzo przywiazala

Posted

Witam,

dziś rozmawiałam o Shilce z jedną z jej opiekunek w Warszawie i proponowałam rozmowę "na żywo" o domu w Krakowie, domu z 2 kotami i 3-letnią dziewczynką... Mam nadzieję, że do tej rozmowy dojdzie wkrótce. :)

Dla Shilki głaski. Dla opiekunów pozdrowienia
- mama Uli i opiekunka kotów dwóch. :)

Posted

[quote name='UrsaMaior']Witam,

dziś rozmawiałam o Shilce z jedną z jej opiekunek w Warszawie i proponowałam rozmowę "na żywo" o domu w Krakowie, domu z 2 kotami i 3-letnią dziewczynką... Mam nadzieję, że do tej rozmowy dojdzie wkrótce. :)

Dla Shilki głaski. Dla opiekunów pozdrowienia
- mama Uli i opiekunka kotów dwóch. :)

To ze mną :) właśnie przyszłam pochwalić się Shilce i jej o tym powiedzieć. No nic idę szukać po krakowskich ciotkach.

Shilka słodziaku słyszysz domek ci się szykuje

Posted

Najpierw musimy porozmawiać. Dokładniej, ktoś musi nas przepytać, prawda? :) No, i ja też mam parę pytań, choć najważniejsze padły przez telefon, no i... chyba wszystko byłoby ok. :)
Czekam na kontakt.
Głaski dla Małej! Jak jej forma po sterylce (za którą jako potencjalny opiekun b. dziękuję)?

ps. Jedno chyba moge zadać na forum?... Shilka musiałaby pojechać pociągiem Kraków-Gdynia-Kraków (jeśli nad morzem nie będzie szlabanu na przyjazd z psem) - czy ona dalej ma chorobę morską? :) Jeśli tak, to się dobrały z moją córką...

Nic, trzeba porozmawiać osobiście.
Czekam na kontakt. :)

Posted

Chorobe morska? hmmmm nie mam pojecia =]
Jezdzi metrem autobusami i tramwajami i jest ok
Jezeli chodzi o samochod to miala mala wpadke ale mysle ze jest to kwestoa przyzwyczajenia. Mala ogolnie bardzo szybko adoptuje sie do nowych warunkow wiec mysle ze nie bedzie problemu :p
Chcialam zauwazyc ze wszystkie psy ode mnie rozjezdzaja sie po calej Polsce =]

Posted

Siemionka, widzę, że jesteś on-line - może mi odpowiesz... Pytałam dziś przez koleżankę, an zaproszenie której jedziemy nad morze, czy do ośrodka można wziąć psa. Powiedziała, że - z tego co wie - nie, ale dała mi nr do wlaściciela. Będę do niego jutro dzwonić. Jesteśmy tam 13.07-1.08.
Czy Shilka mogłaby tak długo czekać (oczywiście jeśli nasz dom zostanie "przyjęty" :) )? Czy uważasz, że powinnam dać spokój, a mała poszłaby do innego domu, jeśli ktoś się zgłosi?

Trudne pytanie, co? Ja już się do niej jakoś przywiązałam.:( Zapatrzenie czy ki pieron...

Jak ona się ma?

Posted

Fakt- trudne pytanie
Wydaje mi sie ze wiele osrodkow pozwala na przyjazd z psem
Z tym czekaniem nie byloby problemu gdybym nie miala zarezerwowanego terminu od 8 do 27 lipca na psiaka pod opieke, wlasciciel wyjezdza na wczasy a pies przychodzi do mnie, a jest to poldzika suczka z Afryki i nie bardzo jest zresocjalizowana z innymi psami. Dlatego nie jestem w stanie zatrzymac w tym czasie Shilki

Posted

Będę tam jutro dzwonić, może to nieprawda albo ich przekonam...
Jakby co - niech Mała znajdzie (jeszcze lepszy ;) ) dom, od zaraz. :)

Na razie czekam na telefon ws. rozmowy z kimś z Krakowa z dogomanii(?).

Posted

[quote name='UrsaMaior']Będę tam jutro dzwonić, może to nieprawda albo ich przekonam...
Jakby co - niech Mała znajdzie (jeszcze lepszy ;) ) dom, od zaraz. :)

Na razie czekam na telefon ws. rozmowy z kimś z Krakowa z dogomanii(?).

Jutro powinno się wszystko wyjaśnić. :p