doddy Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 Iskierko, wysyłam Ci umowę na mail. Jeżeli będzie jakiś odzew na ogłoszenie lub szczylek pójdzie do adopcji napisz nam proszę. Quote
majqa Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 [quote name='andzia69']dotarłam na watek okruszka...dopiero:oops: Majga...a moze ty sobie wex szczylka - pasuje do Joli:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/quote] Andziu, przecież wiesz aż za dobrze, co ja czuję widząc to maleństwo - rzut oka w fotki, rzut na rozbestwioną, przekochaną Jolę. :loveu: Nie godzi się dręczyć człowieka.:evil_lol: Quote
iskierkaaaa Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 jasne napisze, odzywly sie do mnie osoby spoza łodzi mimo wszystko chcialabym kogios kto mieszka blizej... pociagiem nie puszcze kogos z psem.... mam nadzieje ze wspolnymi silami znajdziemy mu najlepszy dom pod sloncem. Quote
iskierkaaaa Posted June 1, 2008 Author Posted June 1, 2008 doddy bardzo Ci dziekuje za pomoc:* generalnie wszystkim wam dziekuje Quote
majqa Posted June 1, 2008 Posted June 1, 2008 [quote name='iskierkaaaa']doddy bardzo Ci dziekuje za pomoc:* generalnie wszystkim wam dziekuje[/quote] Bądź czujna Iskierko na potencjalnych chętnych i twardo trzymaj się sugestii Doddy i wytycznych umowy adopcyjnej. Możesz mieć szeroki odzew na tę drobinkę, a niestety nie każda z osób rzuci Cię na kolana szczerością, sercem i zaangażowaniem w dobro zwierzaczka. Mam nadzieję, że nie masz noża na przysłowiowym gardle z przetrzymaniem niuniusia u siebie do momentu znalezienia mu idealnego domku. Pozdrawiam ciepło i 3mam kciuki!!!:loveu: Quote
iskierkaaaa Posted June 2, 2008 Author Posted June 2, 2008 tak wiem,studiuje psychologie wiec mam nadzieje ze do czegos mi sie przyda:-) no i moja sunia jest bardzo uczulona na zlych ludzi. Nie mam noza na gardle, moze u nas byc do momentu kiedy osoba naprawde bedzie najbardziej odpowiednia. dziekuje wam wszystkim,ciesze sie ze sa jeszcze tacy ludzie jak tutaj:* Quote
malaria Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 poza umową adopcyjną przydałaby się zobowiązanie do kastracji Quote
majqa Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 [quote name='malaria']poza umową adopcyjną przydałaby się zobowiązanie do kastracji[/quote] Zazwyczaj taki punkt jest już w umowie. Quote
doddy Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 W umowie którą przesłałam Iskierce na mail jest zapis o zabiegu kastracji ;) Quote
Tengusia Posted June 2, 2008 Posted June 2, 2008 takie sliczne malenstwo do worka :placz: buziole dla maluszka od cioteczki ze slaska :loveu: Quote
iskierkaaaa Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 okrucieństwo ludzi nie zna granic, a zwierzeta mimo wszystko lgną do człowieka.... wstyd mi za ludzi, dobrze ze sa jeszcze ludzie tacy jak wy. To mimo wszystko przywraca wiare w ludzkie dobro. W umowie jest punk dotyczący kastracji. Quote
iskierkaaaa Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 dwa... jeden to zjaomi ale dopiero w vprzyszlym tygodniu mogą go wziąć, i jeden pan z katowic... szczerze obstawalabym za Łodzią .... no zobaczymy.. Quote
oktawia6 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='iskierkaaaa'] heh,studiuje psychologie i poznam po czlowieku czy jest dobry czy nie:-) i czy oddam mu pieska. zreszta moja sunia szybko weryfikuje ludzi:-) [/quote] to jest plusik!:lol: nie oddawaj do innego miasta w żadnym wypadku! pamiętaj to Amstaff-musisz zachowac szczególne środki ostrożności, umowa adopcyjna restrycyjna-w razie co odbierasz psa z policja i po dyskusji. co ze szczepieniami? kontaktowałaś się z Bunią? Quote
ares88 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 Jesli potrzebny jest DT w Lodzi to chetnie sluze pomoca, mieszkam w lodzi mam psa i kota ale one mieszkaja z moimi rodzicami 150km ode mnie i troche mi brakuje zwierzaka tutaj :) interesuje sie psami sportowymi typu amstaff i pitbull od dawna i mam dobrze poukladane w glowie pod tym wzgledem, nie powiem bo sprawiloby mi to duza przyjemnosc gdybym mogl sie nim zaopiekowac do czasu az znajdzie sie dla niego odpowiedni wlasciciel :) Quote
iskierkaaaa Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 tzn piesek moze u mnie przebywac nie ma z tym zadnego poroblemu, do momentu kiedy nie bedzie odpowiedniego domu.. a jesli takiego nie bedzie to zostanie.. co poradzic, nie oddam go nikomu na pastwe losu. ja mam dwa swoje psy kota,i tzy zolwiki, takze troszke tego jest:-) Quote
majqa Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='iskierkaaaa']tzn piesek moze u mnie przebywac nie ma z tym zadnego poroblemu, do momentu kiedy nie bedzie odpowiedniego domu.. a [B]jesli takiego nie bedzie to zostanie[/B].. (...)[/quote] ...a powiem Ci Iskierko, że ta opcja jakoś najbardziej do mnie przemawia.;) Quote
andzia69 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='majqa']...a powiem Ci Iskierko, że ta opcja jakoś najbardziej do mnie przemawia.;)[/quote] do mnie tez:multi::lol: Quote
majqa Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='andzia69']do mnie tez:multi::lol:[/quote] No wiedziała, wiedziałam, że nie wytrzymasz i do mnie dołączysz w sile wsparcia!!! :evil_lol: :loveu: ;) Quote
oktawia6 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 i kontaktowałaś się z Bunią odnośnie szczepień? Quote
iskierkaaaa Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 nie kontaktowalam sie,ale moj wujek jest wete i wrocil wczoraj no i jutro przyjdziedzie go zobaczyc i zaszczepic:-) hihih :-) ojj uwierzcie mi ze ciezkomi go oddac od tak, zreszta nic bym nie oddala. ja nawet golębie ratuje:-) Quote
majqa Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 To rozważ na spokojnie Iskierko pozostawienie maleństwa u siebie. Gdzież mu będzie lepiej??? Quote
oktawia6 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 [quote name='iskierkaaaa'] nie kontaktowalam sie,ale moj wujek jest wete i wrocil wczoraj no i jutro przyjdziedzie go zobaczyc i zaszczepic:-) hihih :-) ojj uwierzcie mi ze ciezkomi go oddac od tak, zreszta nic bym nie oddala. ja nawet golębie ratuje:-)[/quote] to cudownie w takim razie! mam nadzieję że maluszek bez szczepień póki co jest odizolowany od reszty Twoich zwierząt:eggface:na pewno tak! P.S. niech wujaszek nie żałuje na szczepionce i da 5-cio składnikową Quote
iskierkaaaa Posted June 7, 2008 Author Posted June 7, 2008 tak jest izolowany, bo mija sunia jest strasznie zazdrosna o niego:-) poza tym bez szczepien troszke strach mimo ze ona biega tez tylko po ogrodku. Ale szczepienia juz sa:) 5-cio skladnikowe oczywscie:-) Quote
Recommended Posts