KasiaO Posted September 23, 2008 Posted September 23, 2008 kolejne Wrzesińskie piękności...:razz: Quote
Jędza Posted September 29, 2008 Posted September 29, 2008 Właśnie prześledziłam wątek o tym schronisku i wprost zamarłam. Wiem, że jest tam rottka Izyda numer 006 na stronach adopcyjnych tego schroniska? Bardzo proszę o informacje o nim, od osób mających kontakt z tamtym schroniskiem. Quote
KasiaO Posted September 30, 2008 Posted September 30, 2008 Jędza napisał(a):Właśnie prześledziłam wątek o tym schronisku i wprost zamarłam. Wiem, że jest tam rottka Izyda numer 006 na stronach adopcyjnych tego schroniska? Bardzo proszę o informacje o nim, od osób mających kontakt z tamtym schroniskiem. Jak będę w schronisku postaram się czegoś o suni dowiedzieć ;) Quote
KasiaO Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Wyżełka juz bezpieczna w hoteliku dzięki Tanitce i Pani Ani :multi::multi::multi: Teraz kolej na kolejne Wrzesinskie biedy..... Quote
Weronia Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 [quote name='KasiaO'] kolejna cudna mordka.. Kasia, tej suni potrzeby jest dt na już :( Quote
KasiaO Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Weronia napisał(a):Kasia, tej suni potrzeby jest dt na już :( Wiem... Weronia wiem... myśle o niej cały czas.. te oczy...:-( Jak tylko Pola znajdzie dom to zaraz po nią jade... Quote
Weronia Posted October 1, 2008 Author Posted October 1, 2008 DOBRA WIADOMOŚĆ !!! (trudno o takie na tym smutnym wątku) Wyżełka wrzesińska już w nowym domu:) teraz tak sobie żyje: Quote
KasiaO Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 [quote name='Weronia']DOBRA WIADOMOŚĆ !!! (trudno o takie na tym smutnym wątku) Wyżełka wrzesińska już w nowym domu:) teraz tak sobie żyje: Hehe Weronia no nie zupełnie tak... Ta fotka jest zrobiona u Pani Ani, która przyjechała po nią do Wrześni a gdzie sunia miała "przystanek" Teraz jest w hoteliku pod Warszawą, jest po sterylizacji i czuje się dobrze. Okazała się kochaną suńką, która jednak nadal bardzo tęskni za swoim właścicielem....:-( Quote
magda222 Posted October 1, 2008 Posted October 1, 2008 Dopiero teraz natrafiłam na ten wątek. Mieszkam daleko ale może można pomóc jakoś wirtualnie? Czy można przesłać,np.karmę do którejś z dogomaniaczek,która tam bywa i mogłaby dokarmiać psy? Może jakieś allegro porobić? Quote
kamixx Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 nie przekopałam się przez cały wątek więc nie wiem czy już coś takiego było, ale fajnie byłoby jakby jakies media zainteresowały się tym schroniskiem KasiuO słyszałaś o Jerrym, jestem wstrząśnięta :placz: Quote
Weronia Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 KasiaO napisał(a):Hehe Weronia no nie zupełnie tak... Ta fotka jest zrobiona u Pani Ani, która przyjechała po nią do Wrześni a gdzie sunia miała "przystanek" Teraz jest w hoteliku pod Warszawą, jest po sterylizacji i czuje się dobrze. Okazała się kochaną suńką, która jednak nadal bardzo tęskni za swoim właścicielem....:-( uuuuu a ja już szaleję ze szczęścia. ale to i tak wspaniale, że opuściła schronisko.. A w ciąży nie była???? :cool3: Quote
Weronia Posted October 2, 2008 Author Posted October 2, 2008 [quote name='kamixx']nie przekopałam się przez cały wątek więc nie wiem czy już coś takiego było, ale fajnie byłoby jakby jakies media zainteresowały się tym schroniskiem KasiuO słyszałaś o Jerrym, jestem wstrząśnięta :placz: Wszyscy jesteśmy wstrząśnięci kamixx :( biedny Jerry...:( media się interesują, a i owszem: http://ww6.tvp.pl/780,20080908787259.strona strona nowa: http://www.wirtualny-opiekun.pl/ http://www.gazetylokalne.pl/index.php?area=1&p=news&newsid=190 Quote
KasiaO Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 magda222 napisał(a):Dopiero teraz natrafiłam na ten wątek. Mieszkam daleko ale może można pomóc jakoś wirtualnie? Czy można przesłać,np.karmę do którejś z dogomaniaczek,która tam bywa i mogłaby dokarmiać psy? Może jakieś allegro porobić? Jeśli chodzi o karmę to nie ma sprawy możesz przesłać do mnie jak będę jechać do Wrześni to przekaże ale niestety nie ma opcji karmienia przez nas psów... Więc nie mogę zagwarantować co dalej stanie się z jedzeniem.... Ale mysle, ze jesli to przede wszystkim przydałaby się im karma dla szczeniąt, jakaś z witaminami etc. bo maluchy są karmione tym co pozostałe psy.... Jeśli chodzi o Allegro to super pomysł - ja mogę robić foty, starać się wyciągać jakieś info o konkretnych psach ale jak zwykle jest ale.... co będzie jeśli któś zdecyduje się na psa a go już nie będzie w schronie? albo okaże się być innym w sensie charakteru etc. Nie wiem..nie wiem jak to ugryźć...Co myslisz?? Quote
KasiaO Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 kamixx napisał(a): KasiuO słyszałaś o Jerrym, jestem wstrząśnięta :placz: Słyszałam, strasznie mi przykro....:-( Quote
magda222 Posted October 2, 2008 Posted October 2, 2008 KasiaO napisał(a):Jeśli chodzi o karmę to nie ma sprawy możesz przesłać do mnie jak będę jechać do Wrześni to przekaże ale niestety nie ma opcji karmienia przez nas psów... Więc nie mogę zagwarantować co dalej stanie się z jedzeniem.... Ale mysle, ze jesli to przede wszystkim przydałaby się im karma dla szczeniąt, jakaś z witaminami etc. bo maluchy są karmione tym co pozostałe psy.... Jeśli chodzi o Allegro to super pomysł - ja mogę robić foty, starać się wyciągać jakieś info o konkretnych psach ale jak zwykle jest ale.... co będzie jeśli któś zdecyduje się na psa a go już nie będzie w schronie? albo okaże się być innym w sensie charakteru etc. Nie wiem..nie wiem jak to ugryźć...Co myslisz?? Hmm...Przeczytałam cały wątek i ... nie ufam pracownikom schroniska.Nie wiem czy karma nie pójdzie na handel.Czy wogóle psy ją zobaczą?Wolałabym żeby ktoś z wolontariuszy dokarmiał psiaki. A z ogłoszeniami to chyba warto zaryzykować?Inaczej ludzie nigdy się nie dowiedzą,że tam psiaki czekają.W każdym ogłoszeniu uprzedzać że charakter psa nie jest do końca mozliwy do sprawdzenia.Warto przynajmniej zasygnalizować ludziom,że to schronisko istnieje i psy potrzebują pomocy.Trzeba rozmawiać z ewentualnymi potencjalnymi chętnymi na adopcje i szczerze mówić jak sytuacja wygląda.No i ważne są wizyty przed- i poadopcyjne. Nawet jeśli dzieki tym ogłoszeniom jeden psiak w miesiącu znajdzie dom to i tak moim zdaniem warto. Quote
KasiaO Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 najmłodsze towarzystwo.. i pozostałe... i mordka w zbliżeniu.. Quote
KasiaO Posted October 5, 2008 Posted October 5, 2008 chyba znów sunia w typie wyżła...a dopiero jedną udało się wyciągnąć..:shake: nawet pinczerek tam jest...:-( a tą biedule udało się nam dziś wyciągnąć :) Jest w DT u Kamixx:multi::multi: Kamixx założy mu osobny wątek;) [IMG]http://img377.imageshack.us/img377/7613/wrzesniapadziernik059hi7.th.jpg" class="ipsImage" alt=""> Quote
magda222 Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 A czy psiaki z Wrześni mają numery ewidencyjne? Na kogo podawać namiary przy ogłoszeniach? Acha i czy mogę w ogłoszeniach zamieszczać info o warunkach w jakich żyją psy czy lepiej nie?Nie chciałabym Wam zaszkodzić. Quote
kamixx Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 witam! to ja , pieska nazwałam Fred (Fredzik) jest w nie najlepszej kondycji, idę z nim dzisiaj do weta. Serce pęka jak na niego patrzę. Wątek założe wieczorem albo jutro bo biorę urlop. Quote
kamixx Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 załozyłam wątek Fredzikowi ale nie wiem jak się wrzuca zdjęcia, pomórzcie Quote
kamixx Posted October 6, 2008 Posted October 6, 2008 udało się wątek Fredzika http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=122162 Quote
KasiaO Posted October 12, 2008 Posted October 12, 2008 Nikt nie zagląda do psiaków z Wrześni...:shake::shake: A one tak bardzo domków potrzebują, dni coraz chłodniejsze a one w tych betonowych boksach :-(:-(:-( Quote
Weronia Posted October 13, 2008 Author Posted October 13, 2008 KasiaO napisał(a):Nikt nie zagląda do psiaków z Wrześni...:shake::shake: A one tak bardzo domków potrzebują, dni coraz chłodniejsze a one w tych betonowych boksach :-(:-(:-( Kacha, wątek się przyda tej biednej suczynce, wiesz której.. Quote
Recommended Posts