ocelot Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 ruda76 napisał(a):Ten młody bullowaty z ktorym powinien dogadac się Toffi to 4 miesieczny staffik;) W domu jest jeszcze małe dziecko ale chyba Toffi nie powinien robic problemow:cool3: Teoretycznie do ludzi się garnie, ale dokładnie jak do dzieci to nie mam zielonego pojęcia Quote
GrubbaRybba Posted June 3, 2008 Author Posted June 3, 2008 Ależ on jest genialnie łagodny. Ma charakter boksika. Wiem, co mówię, miałam boksika przez wiele lat. Tak sobie nawet myślę, że on z astem to niewiele ma wspólnego. Jest za mały, za drobny. On waży max 20 kg, ale podejrzewam, że około 15 kg. Jest szczupły, na cienkich łapkach. Mi przypomina mix boksika z czymś mniejszym i delikatniejszym. Quote
Alicja Posted June 3, 2008 Posted June 3, 2008 najlepiej sprawdzić ale wyglada na łagodnego psiaczka :loveu: Quote
ruda76 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 Po rozmowie z kierownikiem mam dobre wiesci. Toffi siedzi juz w boksie ogolnym z innymi psami;) Nie awanturuje się jest grzeczny i czeka... Napisałam juz osobie zainteresowanej dac ( DT) teraz tylko czekamy na decyzję;) Quote
GrubbaRybba Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 ruda76 napisał(a):Po rozmowie z kierownikiem mam dobre wiesci. Toffi siedzi juz w boksie ogolnym z innymi psami;) Nie awanturuje się jest grzeczny i czeka... Napisałam juz osobie zainteresowanej dac ( DT) teraz tylko czekamy na decyzję;) Super :) Oby czekał jak najkrócej. Quote
GrubbaRybba Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 Przepraszam za OFFA, ale jestem w kropce. Pilnie szukam DT dla suni, która została adoptowana z tomaszowskiego schronu, a po dwóch miesiącach domek już jej nie chce. Mam czas do 23 czerwca, aby znaleźć jej dom lub dt. Jestem przerażona i nie wiem, co robić. Pomóżcie! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=111137 Quote
ruda76 Posted June 4, 2008 Posted June 4, 2008 dziewczyny czy jesli Toffi zostanie zabrany to dom tymczasowy moze nadal liczyc na waszą pomoc:cool3: w ogłaszaniu psiaka i szukaniu mu domu stałego. Nie moze byc sytuacji, ze zostanie z psem bez niczyjej pomocy:shake: Myslę, ze jest duza szansa ale trzeba dograc szczegoły i moze podacie mi nr tel na pv to przeslę je DT;) Quote
GrubbaRybba Posted June 4, 2008 Author Posted June 4, 2008 ruda76 napisał(a):dziewczyny czy jesli Toffi zostanie zabrany to dom tymczasowy moze nadal liczyc na waszą pomoc:cool3: w ogłaszaniu psiaka i szukaniu mu domu stałego. Nie moze byc sytuacji, ze zostanie z psem bez niczyjej pomocy:shake: Myslę, ze jest duza szansa ale trzeba dograc szczegoły i moze podacie mi nr tel na pv to przeslę je DT;) Jasne, że będziemy pomagać. Już ci wysyłam numer na pw. Quote
GrubbaRybba Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Jest nadzieja... kolejna... napisałam do mnie przemiła pani w sprawie Toffika. Pani miała dominującego foksia, więc jest zaprawiona w bojach z psami. Na pewno poradziłaby sobie z Tofikiem, szczególnie, że on ani dominujący, ani uparty. :) Odpisałam. Czekam na odpowiedź. Quote
GrubbaRybba Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Podnoszę Toffika. Nikt się biedakiem nie interesuje. Nikt nie zagląda. :( Quote
ruda76 Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 GrubbaRybba napisał(a):Podnoszę Toffika. Nikt się biedakiem nie interesuje. Nikt nie zagląda. :( Wczoraj przeslałam osobie zainteresowanej nr telefonów;) mam nadzieję, ze zadzwoni;) Quote
papudraczek Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 trzymam mocno kciuki za Toffika!! tak kochany psiak napewno znajdzie domek!!:thumbs: mam nadzieje że Pani się zdecyduje:modla: Quote
GrubbaRybba Posted June 5, 2008 Author Posted June 5, 2008 Ja też trzymam kciuki i czekam na info. Oby dt zadzwonił. Quote
Alicja Posted June 5, 2008 Posted June 5, 2008 [quote name='ruda76']dziewczyny czy jesli Toffi zostanie zabrany to dom tymczasowy moze nadal liczyc na waszą pomoc:cool3: w ogłaszaniu psiaka i szukaniu mu domu stałego. Nie moze byc sytuacji, ze zostanie z psem bez niczyjej pomocy:shake: Myslę, ze jest duza szansa ale trzeba dograc szczegoły i moze podacie mi nr tel na pv to przeslę je DT;) będzie ogłaszanko ....po troszku , domek musi się znaleść [quote name='GrubbaRybba']Jest nadzieja... kolejna... napisałam do mnie przemiła pani w sprawie Toffika. Pani miała dominującego foksia, więc jest zaprawiona w bojach z psami. Na pewno poradziłaby sobie z Tofikiem, szczególnie, że on ani dominujący, ani uparty. :) Odpisałam. Czekam na odpowiedź. zaciskam :kciuki: Quote
GrubbaRybba Posted June 6, 2008 Author Posted June 6, 2008 Co do kolejnej nadziei, mam wątpliwości. Pani ma małą córeczkę i złe doświadczenia z kontaktami psów z dziećmi. Nie sądzę, aby Toffi cokolwiek zrobił dziecku, ale z taki nastawieniem przyszłych Państwa wolę nie ryzykować. Oni mieli wcześniej foksia, który nie lubił ich dziecka i teraz mają trochę wypaczony pogląd na dzieci i psy. Poleciałam zatem mniejsze psy. Boję się, że Toffi może na przykład dziecko popchnąć w zabawie lub za bardzo się przytulać, a wtedy będzie lament. Quote
kiiniaa Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Podjełam z siostrą (bez wiedzy swojego faceta oczywiście:evil_lol:) męską decyzję że w niedzielę biorę Tofika na DT ( nie mogę wcześniej bo mam szczeniora na wydaniu) problem jest w tym że mogę mu dać tylko 2,5 tygodnia (przeprowadzka:shake:) Bardzo liczę na pełną mobilizację i wsparcie z waszej strony, żeby bez komplikacji prosto odemnie trafił do super domku:razz: Quote
ruda76 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 kiiniaa napisał(a):Podjełam z siostrą (bez wiedzy swojego faceta oczywiście:evil_lol:) męską decyzję że w niedzielę biorę Tofika na DT ( nie mogę wcześniej bo mam szczeniora na wydaniu) problem jest w tym że mogę mu dać tylko 2,5 tygodnia (przeprowadzka:shake:) Bardzo liczę na pełną mobilizację i wsparcie z waszej strony, żeby bez komplikacji prosto odemnie trafił do super domku:razz: to dobra wiadomosc tylko co bedzie jesli po tych 2,5 tygodnia maluch jeszcze nie bedzie miał domu:roll: Quote
kiiniaa Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 w tematach psich jestem optymistką, i na razie się nie zawiodłam;) liczę na to , że jak zrobimy wszystko co w naszej mocy albo troszkę więcej:cool3: to 2,5 tygodnia wystarczy, jak nie to poruszę niebo i ziemię :mad:a do schronu nie wróci, myślę że mi pomożecie Quote
ruda76 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 kiiniaa napisał(a):w tematach psich jestem optymistką, i na razie się nie zawiodłam;) liczę na to , że jak zrobimy wszystko co w naszej mocy albo troszkę więcej:cool3: to 2,5 tygodnia wystarczy, jak nie to poruszę niebo i ziemię :mad:a do schronu nie wróci, myślę że mi pomożecie kiiniaa "optymistko" w takim razie wszsytko jest jasne;) Quote
kiiniaa Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 Grubbarybba obiecała mu super allegro Ruda do Ciebie się uśmicham:lol: o wrzucenie go na AST, w ogłoszeniu podaj nr. do mnie. już Ci wysyłam Quote
ruda76 Posted June 6, 2008 Posted June 6, 2008 kiiniaa napisał(a):Grubbarybba obiecała mu super allegro Ruda do Ciebie się uśmicham:lol: o wrzucenie go na AST, w ogłoszeniu podaj nr. do mnie. już Ci wysyłam ok zaraz sie tym zajmę;) Quote
Recommended Posts