Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ruda76 napisał(a):
Ten młody bullowaty z ktorym powinien dogadac się Toffi to 4 miesieczny staffik;)
W domu jest jeszcze małe dziecko ale chyba Toffi nie powinien robic problemow:cool3:

Teoretycznie do ludzi się garnie, ale dokładnie jak do dzieci to nie mam zielonego pojęcia

• Replies 347
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ależ on jest genialnie łagodny.
Ma charakter boksika. Wiem, co mówię, miałam boksika przez wiele lat. Tak sobie nawet myślę, że on z astem to niewiele ma wspólnego. Jest za mały, za drobny. On waży max 20 kg, ale podejrzewam, że około 15 kg. Jest szczupły, na cienkich łapkach. Mi przypomina mix boksika z czymś mniejszym i delikatniejszym.

Posted

Po rozmowie z kierownikiem mam dobre wiesci. Toffi siedzi juz w boksie ogolnym z innymi psami;) Nie awanturuje się jest grzeczny i czeka...
Napisałam juz osobie zainteresowanej dac ( DT) teraz tylko czekamy na decyzję;)

Posted

ruda76 napisał(a):
Po rozmowie z kierownikiem mam dobre wiesci. Toffi siedzi juz w boksie ogolnym z innymi psami;) Nie awanturuje się jest grzeczny i czeka...
Napisałam juz osobie zainteresowanej dac ( DT) teraz tylko czekamy na decyzję;)

Super :)
Oby czekał jak najkrócej.

Posted

dziewczyny czy jesli Toffi zostanie zabrany to dom tymczasowy moze nadal liczyc na waszą pomoc:cool3: w ogłaszaniu psiaka i szukaniu mu domu stałego.
Nie moze byc sytuacji, ze zostanie z psem bez niczyjej pomocy:shake:

Myslę, ze jest duza szansa ale trzeba dograc szczegoły i moze podacie mi nr tel na pv to przeslę je DT;)

Posted

ruda76 napisał(a):
dziewczyny czy jesli Toffi zostanie zabrany to dom tymczasowy moze nadal liczyc na waszą pomoc:cool3: w ogłaszaniu psiaka i szukaniu mu domu stałego.

Myslę, ze jest duza szansa ale trzeba dograc szczegoły i moze podacie mi nr tel na pv to przeslę je DT;)

Jasne, że będziemy pomagać.
Już ci wysyłam numer na pw.

Posted

Jest nadzieja... kolejna...
napisałam do mnie przemiła pani w sprawie Toffika. Pani miała dominującego foksia, więc jest zaprawiona w bojach z psami. Na pewno poradziłaby sobie z Tofikiem, szczególnie, że on ani dominujący, ani uparty. :) Odpisałam. Czekam na odpowiedź.

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Podnoszę Toffika. Nikt się biedakiem nie interesuje. Nikt nie zagląda. :(

Wczoraj przeslałam osobie zainteresowanej nr telefonów;) mam nadzieję, ze zadzwoni;)

Posted

[quote name='ruda76']dziewczyny czy jesli Toffi zostanie zabrany to dom tymczasowy moze nadal liczyc na waszą pomoc:cool3: w ogłaszaniu psiaka i szukaniu mu domu stałego.

będzie ogłaszanko ....po troszku , domek musi się znaleść

[quote name='GrubbaRybba']Jest nadzieja... kolejna...
napisałam do mnie przemiła pani w sprawie Toffika. Pani miała dominującego foksia, więc jest zaprawiona w bojach z psami. Na pewno poradziłaby sobie z Tofikiem, szczególnie, że on ani dominujący, ani uparty. :) Odpisałam. Czekam na odpowiedź.

zaciskam :kciuki:

Posted

Co do kolejnej nadziei, mam wątpliwości. Pani ma małą córeczkę i złe doświadczenia z kontaktami psów z dziećmi. Nie sądzę, aby Toffi cokolwiek zrobił dziecku, ale z taki nastawieniem przyszłych Państwa wolę nie ryzykować. Oni mieli wcześniej foksia, który nie lubił ich dziecka i teraz mają trochę wypaczony pogląd na dzieci i psy. Poleciałam zatem mniejsze psy. Boję się, że Toffi może na przykład dziecko popchnąć w zabawie lub za bardzo się przytulać, a wtedy będzie lament.

Posted

Podjełam z siostrą (bez wiedzy swojego faceta oczywiście:evil_lol:) męską decyzję że w niedzielę biorę Tofika na DT ( nie mogę wcześniej bo mam szczeniora na wydaniu) problem jest w tym że mogę mu dać tylko 2,5 tygodnia (przeprowadzka:shake:)
Bardzo liczę na pełną mobilizację i wsparcie z waszej strony, żeby bez komplikacji prosto odemnie trafił do super domku:razz:

Posted

kiiniaa napisał(a):
Podjełam z siostrą (bez wiedzy swojego faceta oczywiście:evil_lol:) męską decyzję że w niedzielę biorę Tofika na DT ( nie mogę wcześniej bo mam szczeniora na wydaniu) problem jest w tym że mogę mu dać tylko 2,5 tygodnia (przeprowadzka:shake:)
Bardzo liczę na pełną mobilizację i wsparcie z waszej strony, żeby bez komplikacji prosto odemnie trafił do super domku:razz:

to dobra wiadomosc tylko co bedzie jesli po tych 2,5 tygodnia maluch jeszcze nie bedzie miał domu:roll:

Posted

w tematach psich jestem optymistką, i na razie się nie zawiodłam;)
liczę na to , że jak zrobimy wszystko co w naszej mocy albo troszkę więcej:cool3: to 2,5 tygodnia wystarczy, jak nie to poruszę niebo i ziemię :mad:a do schronu nie wróci, myślę że mi pomożecie

Posted

kiiniaa napisał(a):
w tematach psich jestem optymistką, i na razie się nie zawiodłam;)
liczę na to , że jak zrobimy wszystko co w naszej mocy albo troszkę więcej:cool3: to 2,5 tygodnia wystarczy, jak nie to poruszę niebo i ziemię :mad:a do schronu nie wróci, myślę że mi pomożecie

kiiniaa "optymistko" w takim razie wszsytko jest jasne;)

Posted

kiiniaa napisał(a):
Grubbarybba obiecała mu super allegro
Ruda do Ciebie się uśmicham:lol: o wrzucenie go na AST, w ogłoszeniu podaj nr. do mnie. już Ci wysyłam

ok zaraz sie tym zajmę;)