Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wróciłam własnie ze schronu wrocławskiego, od tygodnia przebywa tam suczka cc, o imieniu Dusty, urodzona 2.06.2007.
Zadbana, z ksiązeczką zdrowia, nie posiada tatuażu,dobrze odżywiona (waga
ok. 48 kg),umaszczenie błękitne.
charakter: suka o bardzo żywiołowym temperamencie,skrzyżowanie wulkanu z
torpedą, tą cechę nalezy podkreślić, że względu na to, ze nie każdy byłby w
stanie sobie z nią poradzić, na zdjęciach widoczne są jej "wybryki", jest
to poprostu pies z silnym ADHD,bardzo przyjazna, wręcz wylewna, pogodnie
nastawiona do psów i łażących wokół kotów, ale z pewnością innego
towarzyszącego jej psa zamęczyłaby na śmierć gonitwami lub zabawami
fizyczno-siłowymi.
Została wysterylizowana, jest drugi dzień po zabiegu a zupełnie po niej
tego nie idać.
Została oddana właśnie z powodu charakteru. Starsi właściciele zupełnie
nie byli w stanie nad nią zapanować.Wyglada mi ta panna na rozpieszczoną od
dzieciństwa, bawi się w sposób bardzo fizyczny, skacze, łapie zębami (bez
żadnej agresji), cięzko jej nawet zrobić zdjęcie.
Telefon do schroniska 362 5674.

[/URL

[URL=http://imageshack.us]

Posted

Założyłam jej wątek też na FM, a Lady Rebel pomogła i umieściła też jej fotki.Sunia jest urocza, tylko wymaga konkretnej odpowiedzialnej ręki.Dobrze,że ma taki charakter, bo łatwiej może znosi to co ją obecnie spotkało, a do tego wygląda na dobrze karmioną- mam nadzieję,ze znajdzie szybko na powrót swój kochający domek, tymbardzziej,ze podobno z niej jest taka ,,przylepa ciężkiej kategorii,,:lol:
Była przez chwilę nadzieja,że długo nie zostanie w schronisku, ale osoba , na FM, która poczatkowo się nią zainteresowała już prawie tydzień jak milczy- więc chyba się wycofała.
Ehhhh!!!- biedne te pieski tak nierozsadnie kupowane, czy ,,prezenty-jak w przypadku -Dasty!!!:-(

Dasty i niewidomy Borys szukają nadal kochającego domu!!!!!!!!!

Jagoda!- ogromne dzięki za pomoc i wstawienie fotek Dasty!!!!-jak wiesz -sama bym nie dała rady...:shake:

Posted

chciałam jeszcze podkreślić, ze ona w realu jest naprawdę 100 razy ładniejsza niż na fotkach, może nie jest zbyt fotogeniczna i wyszła tak astowato, ale to raczej przez ten długi ogon i cięte uszy.I kufy nie ma takiej zbieżnej jak na tych fotkach wyszła.

Posted

Co możemy dla niej jeszcze zdziałać?Jagódko- nie wiesz co jej tam może potrzeba?-ja cały czas głowie się jak zorganizować jej przynajmniej szybko DT, aby w schronisku nie zmarniała...

Posted

nic nie możemy zrobić, ona ma bardzo fajnego opiekuna boksu, Grzesia, chciałam do niej jeżdzić i choć na spacery ją zabierać, ale musze przyznać, ze mimo, ze mój cc waży dużo więcej od niej, to nie byłam w stanie kompletnie nad nią zapanować. Ona w ciągu 30 sekund zdąży podskoczyć, dać buziaka, przewrócić się na ziemię, powierzgać nogami i już znowu skacze.Wulkan energetyczny.
Nie dam rady poprostu jej utrzymać.

Posted

Właśnie rozmawiałam przed chwilą z p.Ireną-też jest podobnego zdania,że sunia ma wspaniałego opiekuna,ma oddzielny kenel i dobra karmę- ale dobrze, aby do DS trafiła jak najszybciej!.Poprosiłam p.Irenę, aby w schronisku przekazała mój nr tel -jeśli sytuacja tej suni będzie ulegać na miejscu zmianie...

Posted

Dziewczynka rzeczywiście piękna!!!- a w tej chwili jedyne co jej potrzeba to- kochającego nowego domu stałego!!!, bo opiekuna ma wspaniałego w schronisku i względnie dobre warunki, a do tego doznaje nawet małych luksusów- jeśli tak mozna powiedzieć,bo w kenelu jest sama,ma dobrą karmę,jest dobrze odzywiona i wychodzi codziennie na spacery...

Posted

a więc jednak jej nie wzieli wtedy...ucichlo o malej, myslałam ze jednak znalazła dom ale widze ze nie:shake:

może przeniescie jej watek na Pwp?tam więcej ludzi zaglada?

Posted

Ona jest prze śliczna!!!!!!
Jest młodziutka jeszcze, prze piękna i z tego co piszecie to bardzo towarzyska i mega ruchliwa powinien znaleźć sie jakiś odpowiedni domek dla niej!!!!Nie ma żadnej chętnej rodziny??

• 2 weeks later...