Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wróciłam własnie ze schronu wrocławskiego, od tygodnia przebywa tam suczka cc, o imieniu Dusty, urodzona 2.06.2007.
Zadbana, z ksiązeczką zdrowia, nie posiada tatuażu,dobrze odżywiona (waga
ok. 48 kg),umaszczenie błękitne.
charakter: suka o bardzo żywiołowym temperamencie,skrzyżowanie wulkanu z
torpedą, tą cechę nalezy podkreślić, że względu na to, ze nie każdy byłby w
stanie sobie z nią poradzić, jest
to poprostu pies z silnym ADHD,bardzo przyjazna, wręcz wylewna, pogodnie
nastawiona do psów i łażących wokół kotów, ale z pewnością innego
towarzyszącego jej psa zamęczyłaby na śmierć gonitwami lub zabawami
fizyczno-siłowymi.
Została wysterylizowana, jest drugi dzień po zabiegu a zupełnie po niej
tego nie idać.
Została oddana właśnie z powodu charakteru. Starsi właściciele zupełnie
nie byli w stanie nad nią zapanować.Wyglada mi ta panna na rozpieszczoną od
dzieciństwa, bawi się w sposób bardzo fizyczny, skacze, łapie zębami (bez
żadnej agresji), cięzko jej nawet zrobić zdjęcie.
Telefon do schroniska 362 5674.

Posted

zaręczam, ze zdjęcia w ogóle nie oddają jej urody, wyszła trochę tak jak amstaf, ale w rzeczywistości to naprawdę mocna, duża suczka o ładnej głowie, typowej dla rasy.Ma mocne tylne łapy, bez żadnych skłonności do krowiego zadu.

Posted

na molosach jest juz jej wątek,
podnoszę do góry
czy naprawdę nikt nie marzy o pieknej suni z cc z dopalaczem w charakterze;)
napewno będzie świetnym stróżem,ma też bardzo duży potencjał
do szkolenia również w agility (dynamika, werwa)

Posted

SSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSSuper !!!!!!!!!!!!!!!! :multi: :multi: :multi::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::bigcool::bigcool::bigcool::bigcool::Cool!::Cool!::Cool!::Cool!::cunao::cunao::laola:

Posted

Coś więcej: panu wyszły poza ogrodzenie (trochę tego sobie wyobrazić nie mogę, ale coż- to tylko ja:cool1:) dwa dogi de bordoux i ktoś je przyprowadził do schronu. Pan przyleciał za niedługi czas po swoje skarby i dowiedział się od Grześka (ot tak- w rozmowie), że jest podobny skarbik u nas w schronie. Więc za wiele nie myśląc- zabrał panienkę do auta i pojechała cała trójka:lol:, zostawiając 100 zł na biedne psiaczki i info, że od dnia następnego sunia idzie na szkolenie.

Czy to dobry dom- nie wiem. Grunt, że wziął ją po sterylce, czyli kombinowania nie będzie i jest to ktoś, kto przynajmniej ma kasę na jej utrzymanie- i z tego się cieszę!;)

Posted

Koperek napisał(a):
Coś więcej: panu wyszły poza ogrodzenie (trochę tego sobie wyobrazić nie mogę, ale coż- to tylko ja:cool1:) dwa dogi de bordoux i ktoś je przyprowadził do schronu. Pan przyleciał za niedługi czas po swoje skarby i dowiedział się od Grześka (ot tak- w rozmowie), że jest podobny skarbik u nas w schronie. Więc za wiele nie myśląc- zabrał panienkę do auta i pojechała cała trójka:lol:, zostawiając 100 zł na biedne psiaczki i info, że od dnia następnego sunia idzie na szkolenie.

Czy to dobry dom- nie wiem. Grunt, że wziął ją po sterylce, czyli kombinowania nie będzie i jest to ktoś, kto przynajmniej ma kasę na jej utrzymanie- i z tego się cieszę!;)

Nieraz takie szybkie decyzje uratowały psiaka. Bo następne okazje mogą sie nie trafić. I naprawdę nieraz warto. Patrząc z drugiej strony bywają niestety adopcje, które były omawiane na najwyższych górach świata. Dom prześwietlony do samych gaci, łącznie z doborem koloru oczu i adopcja nieudana.

Posted

Koperek napisał(a):

. Więc za wiele nie myśląc- zabrał panienkę do auta i pojechała cała trójka:lol:, zostawiając 100 zł na biedne psiaczki i info, że od dnia następnego sunia idzie na szkolenie.

chyba to nie do końca ścisłe informacje, jak ja byłam robić foty, to Grzesiu wspominał o tym panu od bordogów, ze był i że zabrał te dwa psy , ale Dusty była wtedy w schronie nadal.
No ale nic, może się wrócił po nią po przemyśleniu sprawy.
W kazdym razie napewno nie zabrał wszystkim trzech psów od razu.

Posted

Jagoda napisał(a):
oby, oby!:loveu:
w przyszłym tygodniu wobec tego przyjadę porobić fotoreportaż o tych dwóch huskich.

o kurczaki! poważna sprawa. a gdzie Ty piszesz- do gazety, czy co???:crazyeye: