Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, organizujecie trasę do Wrocławia. Jeśli Wam się to uda, czy byłaby szansa na zabranie w drodze powrotnej suni z Wrocławia do hoteliku w Krakowie? (Emilka w temacie wątku tej suni, sunia duża, łagodna, ratowana ze schronu przed uśpieniem.)

• Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Juz piszé jak jest:

Wiéc Selket zglosila chéc zrobienia calej trasy z Zamoscia, przez Zabrze i do Wroclawia. Jedyny mankament polega na tym, ze ona jedzie dopiero 21-22 maja a Romek- Zamosc moze trzymac sunie (5 sztuk do transportu) na tymczasie do niedzieli (18 maja).

Reno2001, jesli Ty i Maggie moglybyscie podzielic sié tá trasá juz w tá soboté- byloby to naprawdé wielkim udogodnieniem, bo nie mamy narazie tymczasu dla suniek po niedzieli.

A w drodze powrotnej, czy byloby mozliwe uwzglédnienie prosby Majqi i przewiezienia staruszki suni z Wroclawia do Krakowa?

Posted

Jeśli znalazł by się ten tymczas dla maluchów na te 3 dni, byłoby o tyle super, że (o ile dobrze zrozumiałam) Selket jedzie i tak do Wrocka i zabierze psiaki "po drodze". Ja i Maggie będziemy jechały tylko ze szczeniakami. Dla mnie to szmat drogi do przejechania. Liczyłam, że dojadę z Łodzi do Tarnowa, tu przekaże malce Maggie i wrócę do Łodzi. Ta trasa i tak liczy sobie ponad 800km i pewnie z 11/12h za kółkiem. Przyznam się, ze tyle w jeden dzień jeszcze nie robiłam.

Oczywiscie nie zostawię was bez pomocy.
Rozglądajcie się jednak jeszcze za tym DT na te 3 dni.
Może coś się znajdzie?

Posted

emilia2280 napisał(a):
(...) A w drodze powrotnej, czy byloby mozliwe uwzglédnienie prosby Majqi i przewiezienia staruszki suni z Wroclawia do Krakowa?

Dziękuję Emiluś za słowo wsparcia.:loveu:

Posted

Reno2001, wielkie dziéki. Napisalam do Romek-Zamosc o sprawdzenie tej pani, co napisala do Murki- moze wyjdzie z tymczasem do czwartku.

Selket jedzie z inná suniá, wiéc to bylby transport láczony, a wracajác tez ma chyba pusty kurs, wiéc moglaby tez zabrac sunié od Majqi.

Do kiedy musisz wiedziec, czy mamy DT, Reno? Czy piátek do poludnia to za malo czasu na zorganizowanie Waszej "rundy" na soboté?

Posted

Dziéki Reno. Bédziemy szukac, ale wszystko okaze sié w piátek. Swojá drogá, jesli naprawdé nikt w Zamosciu nie moze przechowac 5 malenkich dziewczynek na te 3-4 dni, to moze warto by umiescic je w hoteliku na ten czas? Czy to nie jest dobrym rozwiázaniem?

I czy mozemy zakladac, ze jesli sobotni transport mialby sié odbyc, zabralybyscié sunié Majki z Wrocka do Krakowa?

Posted

Z przyczyn od nas niezależnych musieliśmy przełożyć nasz wyjazd, w związku z tym szczeniory mogą zostać u nas do środy- czwartku. :razz:
Ps. Jeśli chodzi o przenocowanie kogoś, to też nie ma problemu

Posted

czy sa jeszcze jakies wolne Dt??
bo wczoraj w schronie widziałam jeszcze z 10 szczeniat.

A i po kontroli nagle znalazły się w boksie kwarantanny na sianku:razz:

Posted

[quote name='Romek-Zamość']Z przyczyn od nas niezależnych musieliśmy przełożyć nasz wyjazd, w związku z tym szczeniory mogą zostać u nas do środy- czwartku. :razz:
Ps. Jeśli chodzi o przenocowanie kogoś, to też nie ma problemu

:multi::multi::multi: no to sprawa transportu tez rozwiázana. Romek- Zamosc, wielkie dziéki. Wiéc jedzie Selket po weekendzie.

Reno, Maggie- wielie dziéki, ze moglismy na Was liczyc (jak zawsze) :Rose::Rose:- po jednym dla kazdej.

Bianeczko, pieniázki trzymaj kochana, Selket dopiero jak pojedzie w czwartek, bédzie wiedziala po podrózy, ile mamy do oddania- jest to transport láczony, wiéc ona sama jeszcze nie wie, ile nas to wyniesie.

Majqa, Selket jest na wyjezdzie przez paré dni, ale myslé ze nie bédzie miala nic przeciwko przwiezieniu Tojej suni w drodze powrotnej- o ile juz nie ma juz czegos w planach, a o czym ja nie wiem.

Posted

jogi napisał(a):
czy sa jeszcze jakies wolne Dt??
bo wczoraj w schronie widziałam jeszcze z 10 szczeniat.

A i po kontroli nagle znalazły się w boksie kwarantanny na sianku:razz:

Gameboy, Wandul66 i Patryska oferowaly DT dla kolejnych szczeniát. A te szczeniéta wiadomo kiedy bédá gotowe do wydania od matek?

Posted

No to super, ze sie tak ułozyło. Jak cos to ja jestem w odwodzie :cool3:.
Nie da się ukryc, ze ten tranpsort Selket będzie najtańszy. Nie dośc, że łączony to jeszcze bez zbędnego zwiedzania Polski :lol:.
Jednak jeśli tylko będzie potrzeba to piszcie PW :p.

Posted

Przeczytałam taki wpis na wątku transportowym
Napisała Selket:
20 - 22 maja (nie wiem dokładnie) wracam z Zabrza do Puław na pusto. Mogę wziąść zwierzaka do Krakowa, Kielc, Radomia, ewentulanie Lublina za zwrot kosztów paliwa do podziału z dziewczynami, których pieski jadą do Krakowa i Zabrza. Z tym, że nie zajedżamy do Krakowa tylko na wylotówkę, ponieważ nie znamy miasta:oops:

Chyba więc Selket jedzie tylko do Zabrza , a ja miałam zabrać maluchy do Wrocławia.?

Posted

Tak miałobyć, że maluchy podrzucę do halbinki.... Bo ja jeszcze wiozę sunię do Krakowa... A tylko TZ ma prawko i sam nie da rady jechać, a nie mamy drugiego kierowcy :( :( A wiem, że to tak bez sensu kompletnie :( :(

Posted

aaa. to ja Cié zle zrozmialam Selket. Sorki, nie dogadalysmy sié.

Maggie, w takim razie gdybys mogla z Zabrza do Wroclawia.. tylko kiedy pasowaloby Ci odebrac sunki od Halbiny? Bo tam tez nie mogá siedziec. I czy wtedy wchodzi w rachubé powrót Wroclaw- Kraków?

Posted

Jeśli chodzi o transport z Zabrza do wrocławia to mogłabym zabrać je w piątek , ale dogadam się z Halbiną jak już będzie wiadomo na 100 % kiedy przyjadą maluchy
A co do Krakowa , hmm muszę pomyśleć, to kolejne 250 km więcej

Posted

Hm...ja dziś poprostu nic nie wiem, bo Koperek od suni do przewozu nie odbierała kom. i nie wchodziła na wątek. Ciężko mi cholercia zorientować się, co jest grane (Czy coś się stało? Wolę nie myśleć tą kategorią...).
Co do nadłożenia km. zapłacę za nadkładkę, trudo by ktoś, kto wyświadcza mi uprzejmość miał do tego dokładać.