Kar0la Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Do oddania jest żółw czerwonolicy. Ma około 5-6 lat. Jest to chyba samica. Jest to już spory żółw, skorupa ma około 13 na 17 cm. Niestety osoby u których przebywa nie moga mu zapewnić odpowiednich warunków i chcą go oddać, ale oczywiście tylko w dobre ręce. Żółwica jest wybredna jeśli chodzi o jedzenie. Uwielbia za to wołowinę. :p Ja się na żółwiach nie znam. Może jest na jest na forum jakiś miłośnik żółwików. :lol: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Kar0la napisał(a):Nikomu się żółwik nie podoba? oo,nie trać nadziei, ostatnio na dogo stado kur znalazło nowy dom.. Quote
irysek Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Alfa i Zuzia napisał(a):oo,nie trać nadziei, ostatnio na dogo stado kur znalazło nowy dom.. zgadza sie, wiec mysle, ze zolwik tez ma spore szanse na znalezienie nowego domu :evil_lol: Quote
MonikaP Posted May 12, 2008 Posted May 12, 2008 Podnoszę żółwinka! Wzięłabym go, gdyby nie to, że mam już żółwia lądowego - znajdę z ZOO... Miałam też jakiś czas temu żółwia czerwonolicego ze schroniska, niestety przez moje niedopatrzenie zakopał się w ogrodzie, a gdy się wreszcie odkopał, okazało się, że nie może się wybudzić..nie udało się mu pomóc :-(. Trzymam kciuki,żeby ten żółwinek znalazł dobry dom... Quote
Kar0la Posted May 12, 2008 Author Posted May 12, 2008 No mam nadzieję, że znajdzie się dobry dom dla Filipy. Mam często problemy z wejściem na dogo, więc jakby co to proszę o wyrozumiałość. Quote
MonikaP Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Wbrew pozorom żółwie to bardzo towarzystkie stworzonka, pod warunkiem, że przebywają w miejscu, gdzie toczy się życie rodzinne. Lubią, gdy coś się dzieje, całkiem szybko biegają, mój próbował mi wchodzić na kolana, gdy siadałam na podłodze, chodził za mną, rozglądał się...:-) Quote
Karilka Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Cholerka... Wzięłabym chętnie ale nie mam czasu na zajmowanie sie kolejnym stworem. Wystarczy, że szczury wymeldowane są na balkon bo w domu sie nudziły... Żółw wymaga też dobrego terrarium a ja aktualnie nie mam:shake:. Znajdzie domek;). Śliczna jest! Quote
Szczurosława Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 A ja dodam,że żólwie to stworzonka stadne:p Mam do oddania 2 samiczki,więc mogą stworzyć własne stadko i razem pójśc od nowego domku;) Quote
Kar0la Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Ja się na żółwiach nie znam, ale wiem, że takie życie co on teraz ma to wegetacja. Krzywda się jej nie dzieje. Dostanie jeść , jest zadbana, ale siedzi sama całe dnie w małym akwarium. Trochę posiedzi na kamieniu i tak w kółko. Chciałabym by znalazła dom z porządnym terrarium by wreszcie poczułą że żyje. To już spory żółwik i potrzebuje miejsca. Może znajdzie się jakiś zapalony miłośnik żółwików. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 a jest ogłoszona na gadzich forach? chyba są takie gdzieś..:roll: Quote
Kar0la Posted May 13, 2008 Author Posted May 13, 2008 Nie jest. Na razie ogłosiłam ją tylko tutaj. Quote
MonikaP Posted May 13, 2008 Posted May 13, 2008 Napisz o nim na forum tutaj: www.terrarium.com.pl , ale zwykle jest tam sporo czerwonolicych do oddania...One wymagają niestety kosztownego "sprzętu", dużego akwaterrarium, lamp, nagrzewania, zimowania :shake:... wiele osób kupuje sobie malutkiego żółwika, a potem nie może mu zapewnić odpowiednich warunków :-(. Quote
Kar0la Posted May 14, 2008 Author Posted May 14, 2008 [quote name='MonikaP']Napisz o nim na forum tutaj: www.terrarium.com.pl , ale zwykle jest tam sporo czerwonolicych do oddania...One wymagają niestety kosztownego "sprzętu", dużego akwaterrarium, lamp, nagrzewania, zimowania :shake:... wiele osób kupuje sobie malutkiego żółwika, a potem nie może mu zapewnić odpowiednich warunków :-(. Dzięki. No właśnie ten sprzęt... :-( Quote
SZPiLKA23 Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 Hmmm a jak sie transportuje żółwie:hmmmm: jak psy?? Quote
qeram Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 SZPiLKA23 napisał(a):Hmmm a jak sie transportuje żółwie:hmmmm: jak psy?? Jeżeli na tylnym siedzeniu w aucie to w szelkach przypiętych do pasa bezpieczeństwa:cool3::cool3::cool3: Oczywiście żartuje. pudełko kartonowe powinno wystarczyć i musi mieć zapewnioną temperaturę odpowiednią , (nie za zimno) Quote
leepa Posted May 15, 2008 Posted May 15, 2008 to żółw wodno-lądowy- dlużej jak 10h bez wody nie może być. www.terrarium.com.pl - tu warto ogłaszać, na forum Quote
Recommended Posts