Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Do oddania jest żółw czerwonolicy. Ma około 5-6 lat. Jest to chyba samica.
Jest to już spory żółw, skorupa ma około 13 na 17 cm.
Niestety osoby u których przebywa nie moga mu zapewnić odpowiednich warunków i chcą go oddać, ale oczywiście tylko w dobre ręce.
Żółwica jest wybredna jeśli chodzi o jedzenie. Uwielbia za to wołowinę. :p

Ja się na żółwiach nie znam. Może jest na jest na forum jakiś miłośnik żółwików. :lol:

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Alfa i Zuzia napisał(a):
oo,nie trać nadziei, ostatnio na dogo stado kur znalazło nowy dom..

zgadza sie, wiec mysle, ze zolwik tez ma spore szanse na znalezienie nowego domu :evil_lol:

Posted

Podnoszę żółwinka! Wzięłabym go, gdyby nie to, że mam już żółwia lądowego - znajdę z ZOO... Miałam też jakiś czas temu żółwia czerwonolicego ze schroniska, niestety przez moje niedopatrzenie zakopał się w ogrodzie, a gdy się wreszcie odkopał, okazało się, że nie może się wybudzić..nie udało się mu pomóc :-(.
Trzymam kciuki,żeby ten żółwinek znalazł dobry dom...

Posted

Wbrew pozorom żółwie to bardzo towarzystkie stworzonka, pod warunkiem, że przebywają w miejscu, gdzie toczy się życie rodzinne. Lubią, gdy coś się dzieje, całkiem szybko biegają, mój próbował mi wchodzić na kolana, gdy siadałam na podłodze, chodził za mną, rozglądał się...:-)

Posted

Cholerka... Wzięłabym chętnie ale nie mam czasu na zajmowanie sie kolejnym stworem. Wystarczy, że szczury wymeldowane są na balkon bo w domu sie nudziły... Żółw wymaga też dobrego terrarium a ja aktualnie nie mam:shake:.

Znajdzie domek;). Śliczna jest!

Posted

Ja się na żółwiach nie znam, ale wiem, że takie życie co on teraz ma to wegetacja. Krzywda się jej nie dzieje. Dostanie jeść , jest zadbana, ale siedzi sama całe dnie w małym akwarium. Trochę posiedzi na kamieniu i tak w kółko. Chciałabym by znalazła dom z porządnym terrarium by wreszcie poczułą że żyje. To już spory żółwik i potrzebuje miejsca. Może znajdzie się jakiś zapalony miłośnik żółwików.

Posted

Napisz o nim na forum tutaj: www.terrarium.com.pl , ale zwykle jest tam sporo czerwonolicych do oddania...One wymagają niestety kosztownego "sprzętu", dużego akwaterrarium, lamp, nagrzewania, zimowania :shake:... wiele osób kupuje sobie malutkiego żółwika, a potem nie może mu zapewnić odpowiednich warunków :-(.

Posted

[quote name='MonikaP']Napisz o nim na forum tutaj: www.terrarium.com.pl , ale zwykle jest tam sporo czerwonolicych do oddania...One wymagają niestety kosztownego "sprzętu", dużego akwaterrarium, lamp, nagrzewania, zimowania :shake:... wiele osób kupuje sobie malutkiego żółwika, a potem nie może mu zapewnić odpowiednich warunków :-(.

Dzięki. No właśnie ten sprzęt... :-(

Posted

SZPiLKA23 napisał(a):
Hmmm a jak sie transportuje żółwie:hmmmm: jak psy??

Jeżeli na tylnym siedzeniu w aucie to w szelkach przypiętych do pasa bezpieczeństwa:cool3::cool3::cool3: Oczywiście żartuje. pudełko kartonowe powinno wystarczyć i musi mieć zapewnioną temperaturę odpowiednią , (nie za zimno)