Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Talcott napisał(a):
Trzeba chyba poszukac kontaktu z niemiecka fundacją- dzis przeczytałam ze starenki Emilek z Mielca znajdzie dom w Niemczech

masz jakąś konkretną fundacje na myśli? :roll:

Posted

A czy jesteście pewne, że każdy pies, który pojechał do Niemiec przez taką fundację jest bezpieczny i szczęśliwy? Dokładniej - czy macie 100% pewność, że każda taka adopcja została potwierdzona prawdziwymi dowodami? Nie raz spotkałam się już na Dogo z próbami fałszerstwa takich rzeczy :shake: a po psie wszelkie ślady zaginęły. Nie mówię, że takie adopcje za granicę są złe, trzeba mieć tylko całkowitą pewność.

Jeżeli te fundacje są w 100% sprawdzone i sprawdzalne to jest to jakaś szansa dla Puszka.

Posted

Ruth napisał(a):
A czy jesteście pewne, że każdy pies, który pojechał do Niemiec przez taką fundację jest bezpieczny i szczęśliwy? Dokładniej - czy macie 100% pewność, że każda taka adopcja została potwierdzona prawdziwymi dowodami? Nie raz spotkałam się już na Dogo z próbami fałszerstwa takich rzeczy :shake: a po psie wszelkie ślady zaginęły. Nie mówię, że takie adopcje za granicę są złe, trzeba mieć tylko całkowitą pewność.

Jeżeli te fundacje są w 100% sprawdzone i sprawdzalne to jest to jakaś szansa dla Puszka.

dokładnie....

Posted

Ja tez nie jestem za takimi fundacjami...przykro mi ale doswiadczenie uczy..nie nalezy narazac losu psa...nie znam osobiscie-nie wysylam psa...juz jednego stracilam przez ,,fundacje"..o jednego za duzo

Posted

a ja sie wlacze do dyskusji nt niemieckich fundacji...
Zaprosze Pixie, by potwierdzila jak dobrze jest Bezie, ktora szczeka teraz po niemiecku.....beza znaleziona na ulicy i ktorej nie mozna bylo znalezc odpowiedniego domu w Polsce.
Beza, ktora jest pieknym mlodym psem.
Teraz Beza ma pana, ktory za nia szaleje i piecze specjalne dla niej ciasteczka.....!!!!!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye:

ni po to, by powiedziec, ze wszystkie adopcje niemieckie sa wspaniale, bo tego nie wiem, ale sa i tez niektore wyjatkowo udane. Pixie ma na to dowody.:eviltong:

Pixie chodz tu i napisz!!!!! ;)

Posted

Worel napisał(a):

ni po to, by powiedzieć, ze wszystkie adopcje niemieckie sa wspaniale, bo tego nie wiem, ale sa i tez niektore wyjatkowo udane. Pixie ma na to dowody.:eviltong:

Właśnie, niektóre :shake:. Cały problem polega na tym, że pies także czuje i jeżeli adopcja się nie powiedzie to on będzie cierpiał z tego powodu a my ma Dogo znów będziemy pluć sobie w brodę, że można było tego uniknąć i przejrzeć wszystko bardziej wnikliwie, a teraz pies gdzieś wsiąknął i nie wiadomo co się z nim dzieje, czy ktoś mu nie zrobił krzywdy.
Nie mówię, że wszyscy są źli i biorą psy po to żeby później się nad nimi pastwić. Jest wiele ludzi o wielkim sercu, gotowych pomóc takim bidom ale niestety przez niektóre skrajne przypadki raczej już nie należy dawać kredytu zaufania i wierzyć na słowo tylko samemu być pewnym na 100%.
Wiem, że sytuacja jest ciężka - mamy już jesień, noce coraz zimniejsze, schroniska jakie są doskonale wiemy... I ja tu wcale nie próbuję Wam wmówić, że nie wolno oddawać psów do adopcji za granicę - wystarczy tylko mieć 100 a najlepiej 200% pewność co do fundacji/osoby chcącej adoptować. Jeśli znacie takie fundacje, które są w pełni bezpieczne pod tym względem - to dlaczego by nie.