Mysia_ Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 :-(:-(:-(:-(:-( on jest taki biedniusi :-( Quote
Mysia_ Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 czemu nikt nie chce naszego Pusia? :placz: Quote
Mysia_ Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 nie pozwólmy mu umrzeć w schronisku :shake: Quote
Talcott Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 To byłoby straszne:placz::placz::placz: Quote
Talcott Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Trzeba chyba poszukac kontaktu z niemiecka fundacją- dzis przeczytałam ze starenki Emilek z Mielca znajdzie dom w Niemczech Quote
Mysia_ Posted September 26, 2008 Author Posted September 26, 2008 Talcott napisał(a):Trzeba chyba poszukac kontaktu z niemiecka fundacją- dzis przeczytałam ze starenki Emilek z Mielca znajdzie dom w Niemczech masz jakąś konkretną fundacje na myśli? :roll: Quote
Asia_Klero Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 tylko konkrety nas interesuja...przynajmniej mnie...ja nie jestem przekonana do takich ,,fundacji"...no nie wiem...:roll: Quote
Talcott Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 Dziewczyny z Mielca współpracują z jakąś fundacją i psy z Mielca tam znajduje domy. Quote
Asia_Klero Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 mnie sie wydaja takie fundacje nieco bardzo podejrzane...watpie ze za granica wszyscy chca starsze psiaki,ktorych nie znaja....nie jestem do tego przekonana...:oops: Quote
Talcott Posted September 26, 2008 Posted September 26, 2008 A zdjęcia i listy z nowych domów na dogo? Quote
Mysia_ Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 słuchajcie jeśli fundacje są sprawdzone to czemu nie..... Quote
Talcott Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Na Mieleckim wątku jest pełno takich zdjęć psiaków z nowych domów z nowymi właścicielami Quote
Ruth Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 A czy jesteście pewne, że każdy pies, który pojechał do Niemiec przez taką fundację jest bezpieczny i szczęśliwy? Dokładniej - czy macie 100% pewność, że każda taka adopcja została potwierdzona prawdziwymi dowodami? Nie raz spotkałam się już na Dogo z próbami fałszerstwa takich rzeczy :shake: a po psie wszelkie ślady zaginęły. Nie mówię, że takie adopcje za granicę są złe, trzeba mieć tylko całkowitą pewność. Jeżeli te fundacje są w 100% sprawdzone i sprawdzalne to jest to jakaś szansa dla Puszka. Quote
Talcott Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Zbędne larum bo to nie tak że fundacje proszą o psy. Dziewczyny z Mielca mają z nimi kontakt i fundacja im pomaga. Quote
Mysia_ Posted September 27, 2008 Author Posted September 27, 2008 Ruth napisał(a):A czy jesteście pewne, że każdy pies, który pojechał do Niemiec przez taką fundację jest bezpieczny i szczęśliwy? Dokładniej - czy macie 100% pewność, że każda taka adopcja została potwierdzona prawdziwymi dowodami? Nie raz spotkałam się już na Dogo z próbami fałszerstwa takich rzeczy :shake: a po psie wszelkie ślady zaginęły. Nie mówię, że takie adopcje za granicę są złe, trzeba mieć tylko całkowitą pewność. Jeżeli te fundacje są w 100% sprawdzone i sprawdzalne to jest to jakaś szansa dla Puszka. dokładnie.... Quote
Asia_Klero Posted September 27, 2008 Posted September 27, 2008 Ja tez nie jestem za takimi fundacjami...przykro mi ale doswiadczenie uczy..nie nalezy narazac losu psa...nie znam osobiscie-nie wysylam psa...juz jednego stracilam przez ,,fundacje"..o jednego za duzo Quote
Worel Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 a ja sie wlacze do dyskusji nt niemieckich fundacji... Zaprosze Pixie, by potwierdzila jak dobrze jest Bezie, ktora szczeka teraz po niemiecku.....beza znaleziona na ulicy i ktorej nie mozna bylo znalezc odpowiedniego domu w Polsce. Beza, ktora jest pieknym mlodym psem. Teraz Beza ma pana, ktory za nia szaleje i piecze specjalne dla niej ciasteczka.....!!!!!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye: ni po to, by powiedziec, ze wszystkie adopcje niemieckie sa wspaniale, bo tego nie wiem, ale sa i tez niektore wyjatkowo udane. Pixie ma na to dowody.:eviltong: Pixie chodz tu i napisz!!!!! ;) Quote
Mysia_ Posted September 28, 2008 Author Posted September 28, 2008 też się przekonałam o tym, że w Niemczech można znaleźć wspaniałe domy ;) Quote
Ruth Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Worel napisał(a): ni po to, by powiedzieć, ze wszystkie adopcje niemieckie sa wspaniale, bo tego nie wiem, ale sa i tez niektore wyjatkowo udane. Pixie ma na to dowody.:eviltong: Właśnie, niektóre :shake:. Cały problem polega na tym, że pies także czuje i jeżeli adopcja się nie powiedzie to on będzie cierpiał z tego powodu a my ma Dogo znów będziemy pluć sobie w brodę, że można było tego uniknąć i przejrzeć wszystko bardziej wnikliwie, a teraz pies gdzieś wsiąknął i nie wiadomo co się z nim dzieje, czy ktoś mu nie zrobił krzywdy. Nie mówię, że wszyscy są źli i biorą psy po to żeby później się nad nimi pastwić. Jest wiele ludzi o wielkim sercu, gotowych pomóc takim bidom ale niestety przez niektóre skrajne przypadki raczej już nie należy dawać kredytu zaufania i wierzyć na słowo tylko samemu być pewnym na 100%. Wiem, że sytuacja jest ciężka - mamy już jesień, noce coraz zimniejsze, schroniska jakie są doskonale wiemy... I ja tu wcale nie próbuję Wam wmówić, że nie wolno oddawać psów do adopcji za granicę - wystarczy tylko mieć 100 a najlepiej 200% pewność co do fundacji/osoby chcącej adoptować. Jeśli znacie takie fundacje, które są w pełni bezpieczne pod tym względem - to dlaczego by nie. Quote
Recommended Posts