Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Pamiętam Jego roześmianą buzię,
Pamiętam jak przytulał mnie,
Pamiętam jak brał na ręce mimo iż nie miał siły...
Cały był mój,
Mój Pan, Właściciel i Przyjaciel.
Całymi dniami bawiliśmy się razem,
Kiedy byłem mały rzucał mi piłeczkę,
Kiedy rosły ząbki bawił się ze mną sznurem,
Razem starzeliśmy się,
Spędzaliśmy wieczory w ciepłym fotelu...
Pewnego dni trafiłem w to dziwne miejsce,
Zimne, brudne, szare...
Jago głos jak echo słyszę do dziś,
Ale Jego nigdzie nie ma...
Z nadzieją czekam...
Może przyjdzie?
Przytuli?
I zabierze...

Puszek razem z drugim psiakiem (Piratem) trafili do schroniska na góra dwa tygodnie.... Ich Pani musiał iść do szpitala, a nie bylo go stać na hotelik dla psiaków. Swoje psy kochał ponad życie, kiedy zostawiał je w schronisku w jego oczach pojawiły się łzy. To miało trwac tylko dwa tygodnie, aż pewnego dnia jak grom z nieba spadła na nas wiadomośc "Pan od Puszka i Pirata nieżyje" :placz: Puszek chorował, jego książeczka jest cała zapisana leczeniem... W schronisku jest bardzo nieszczęśliwy :-( Potwornie cierpi przez tą samotność :-( On kocha ludzi, kocha spacery..... Potrzebuje domku! Błaga o to tym swoim smutnym wzrokiem :-(
Puszek ma około 15 lat!!! Na fotce poniżej wygląda lepiej niż teraz, bo była robiona kiedy tylko trafił do schroniska. Psiak jest nauczony czystości, jest bardzo łagodny.

:(

Kontakt:
[email protected]
tel. 692 581 343
gg:4913896

ogłoszony na:
Puszek gaśnie ....nie pozwól mu umrzeć!! Zabrze (433087148) - Aukcje internetowe Allegro
15-letni PSIECZEK błaga CIE O dom -nie radzi sob - Zabrze
http://www.ojej.pl/dodaj_ogloszenie....ria=112,krok=4
[url="http://www.adopcje.org/adopcja16771.html"]Psy i koty do adopcji - Adopcje.org - adopcja kot

• Replies 775
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jusstyna85 napisał(a):
Współczuje tym psiakom :(

Mysiu może zaznacz w tytule jego wiek...

jak on sobie da rade w schronisku w takim wieku :(

widać, że to dla niego straszna tragedia :-( Chcę jeszcze założyć wątek temu drugiemu psiakowi, ale w jego przypadku to nie jest aż tak pilne :roll:

Posted

[quote name='Izabela124.']Wątek na e-psach

http://e-psy.pl/viewtopic.php?p=221521#221521

dziękujemy ;)

Tak, Puszek jest w schronisku w Zabrzu. Jednak pomimo naszych starań, żeby było mu jak najlepiej nie możemy mu tego zapewnić :-( Inne psy w każdym momencie moga wyczuć, że Pusio jest słabszy :shake: Już nie wspomnę o tym co biedak musi czuć :placz:

Co do aktulanych fotek postaram się jakies mu zrobić.

Posted

Straszny z niego biedulek.W tak krótkim czasie tyle nieszczęścia go spotkało, stracił swojego ukochanego Pana i znalazł się w tak strasznym dla niego miejscu:-(