Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Niewiasta_21']Powiedźcie dziewczyny czy tam miałby sie nia kto opiekowac? Ja trzeba oswajac. Jak wyglądałaby jej dalsza adopcja? Kto by sie tym zajął? Druga sprawa to finanse,czy uzbieramy tyle pieniędzy na jej hotelowanie? My jedynie wymysliłysmy hotelik w Pabianicach,tam 10 zł za dobe. Niewiem juz sama.[/quote]

Z tego co się orientuję, to u Murki też 10 zł/dobę. Czy miałby ją tam kto socjalizować? Tego nie wiem, wszystko zależałoby od Murki właśnie, czy chciałaby zająć się takim 'trudnym' psem. Hotel jest przydomowy.
Odnośnie adopcji. Wszyscy różnymi sposobami musielibyśmy szukać jej domu. Nie znaczy przecież, że skoro suka umieszczona jest w hotelu, to ma tam pozostać na zawsze.
Decyzja należy do Was. Bo właściwie gdzie ona teraz jest? Ja po prostu totalnie boję się schrona. Jeśli taki pies trafia do schroniska, już z niego nie wychodzi, nie ma się co oszukiwać. Nikt nie będzie miał siły, ani ochoty przyzwyczajać sukę do siebie w warunkach schroniskowych.
U nas w schronisku był taki pies-agresywny ze strachu. Chodziłam do niego i przyzwyczajałam-teraz jest ok, ale to młodziak, około roku.

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Suka nie trafi do schroniska. Przebywa teraz w prywatnym hotelu,gdzie musi zwolnic miejsce bo idzie długi weekend. W Pabianicach miała by boksik w "szpitaliku". Oczywiscie ze wywiezienie suni nie oznacza ze sunia zostanie komuś na głwie,wszyscy bedziemy szukac domu i zbierac pieniązki. Chodzi tylko oto zeby miał sie kto zajac psem. BO nie ukrywam ze jesli sunia trafi do Pabianic to pewnie ze 2 razy w tygodniu napewno do niej zajrzymy ale nie cześciej bo czas na to nie pozwala,zbyt duzo psów potrzebuje pomocy. Dlatego czekam z niecierpliwoscia na wiesci od Murki.

Posted

[quote name='Niewiasta_21']Powiedźcie dziewczyny czy tam miałby sie nia kto opiekowac? Ja trzeba oswajac. Jak wyglądałaby jej dalsza adopcja? Kto by sie tym zajął? [/quote]

poprosze, zeby mama przedstawila jak wyglada sytuacja suni i zapytala czy bedzie sie nia mial kto tam zajac, dobrze ???

tylko co z tymi finansami.....:roll:

Posted

Mimo, że Murka mieszka ok 100 km do Lublina, to ja raczej nie będę mogła się nią zajmować ze względu na dojazdy. Trudno powiedzieć czy Murka da radę opiekować się takim psem, ma w końcu swoje, hotelowe na głowie. Nic, poczekamy aż sama Murka się odezwie, bo nie ma co snuć domysłów.

Posted

Murka napisała tak:

'Masza, z przyjęciem suni nie ma problemu, ale niestety nie teraz W ciągu ostatnich paru dni ruszyły adopcje, ruszyła się kolejka. Może za niedługi czas będzie miejsce zanotuję sobie sunię.
Jeśli to mała sunia (do 10 kg), to koszt byłby 8zł/doba, nie 10 zł '

Posted

Przeczytałam o tym hoteliku,ale niestety,nasza sunia musi miec boks z budą. Podejrzewam ze załozenie jej obrozy bedzie dla niej wielka traumą,ona nie daje sie dotknac,wiec jak narazie taki hotelik odpada.
Sunia jest malutka,napewno nie wazy wiecej niz 10 kg.

Posted

Matko kochana, dopiero teraz dostałam link do tego wątku i szczeka mi opadła.
Pusciłam wieści, ze szukamy na cito kogos, kto oswoi suke że karma, wet na nasz koszt.

Posted

A ja ma super wiesci dla cioteczek :-)
Iwonka była dzisiaj u Perełki i co sie okazało? Ze chyba podmienili psa!
To juz nie jest ta sama dzika,warcząca sunia,to istna malutka Perełka,kochana i delikatna :-)
Skacze,wita,buziaki rozdaje! To niesamowite,przestała sie bac.
Mozemy zaczac szukac domku :-)

Zaraz beda foteczki.

Posted

OKi,ciotka,zaraz sie tym zajme.

A druga dobra wiadomosc jest taka ze Perełka moze zostac tam gdzie jest :-) Iwonka ma dar przekonywania i wpływu na ludzi :-)
Jesli pan Zbyszek nie bedzie mógł dłuzej trzymac suni to da nam znac,wiec domek jak najbardziej poszukiwany!!

Posted

Perelka z panem Zbyszkiem,jest w niego wpatrzona jak w obrazek.
[IMG][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images33.fotosik.pl/258/269569838ea07d5b.jpg[/IMG][/URL][/IMG]
[IMG][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images31.fotosik.pl/258/f0e6c712fb426618.jpg[/IMG][/URL][/IMG]
[IMG][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images28.fotosik.pl/216/897e2c22ba89e769.jpg[/IMG][/URL][/IMG]
[IMG][URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images25.fotosik.pl/215/ae8c53c8486b7258.jpg[/IMG][/URL][/IMG]

Posted

[quote name='Niewiasta_21']Ja tez nie wierze,dlatego jutro musze jechac i sie na włąsne oczy przekonac.[/quote]

Niczym niewierny Tomasz :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.
Jedź, jedź Aniu i zdaj nam swoją relację.

Czyli środa nieaktualna?

Posted

O matko! Cudowne wieści! Po prostu cudowne! I jaka ona jest malutka, drobniutka, to przecież jeszcze dziecko!
Rozumiem, że mam zrezygnować z oczekiwania na hotelik u Murki (jesteśmy 10 w kolejce i odpada chyba ze względu na obróżki itd?...)
Podziękowania dla Pana Zbyszka! Jak kruszynka się w niego wtula...:-(
:modla: :modla: :modla: :modla: :modla:

Posted

:multi: :multi: :multi: :multi: :multi: :multi:
Co za dwie wspaniałe wiadomości, a jedna lepsza od drugiej. :loveu:
Wielkie podziękowania dla Pana Zbyszka. :modla: :modla:

Ależ z tej Perełki drobinka :loveu: