Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

szczenior od Beaty ma domek
podhalanka wstępnie tez zaklepana....tylko może wyniknąc temat transportowy, ludzie w pierwszym odruchu chcieli po nią przyjechać ale jak spojrzeli na mapę to musieliby 10 godzin nadrobić....oni jadą z niemiec przez szczecin na mazury, moga zachaczyc o goprzów lub poznań i na 19 grudnia trzeba jakis transport załatwić nawet płatny...nie wiem czy sie uda

Jagódka koty w schronisku nie maja szans na leczenie na miejscu....jest tragedia...na pięc kociaków trzy umierają i to często dopiero jak trafią do DS...juz nikt nie chce brać ich ze schroniska

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Witam,

Moja współlokatorka poszukuje szczeniaczka do swojego domu. Piesek ma być w mieszkaniu, więc dorosły powinien być psem małym.

Była zainteresowana Sunia z pierwszej strony, tą 8tygodniową (bodajże Lusia) ale z tego co się dowiedziałam, jest już nieaktualne.
Mieszka w Zielonej Górze, ja mogę transportem pomóc w stronę Bolesławca, Żar etc.

jak coś proszę o kontakt na meila [email protected]

Posted

lolka napisał(a):

Jagódka koty w schronisku nie maja szans na leczenie na miejscu....jest tragedia...na pięc kociaków trzy umierają i to często dopiero jak trafią do DS...juz nikt nie chce brać ich ze schroniska

Aga dużo ich jest? nie ma szans na sterylki?
Dziewczyny jakbym mogła prosić o parę fot następnym razem :(
cholera - przydałoby się parę takich kociar jak moja Jowita w Dłużynie, Pojedyńcze wyciąganie, doleczanie i szukanie domów :(
moi na to nie pójdą ze wzgl na dziecko :( :( :(
moze zainteresować tematem Stowarzyszenie? mają czas ganiać po piwnicach to może one by takie pojedyncze domy zaoferowały? jak myslicie?

A i ta szczeniorka dla Sekkmet - szkoda żeby dom się zmarnował - jest jakaś małą kluska w schronie?

Posted

u Beaty sa dwa szczeniory ....jutro będę miala wiecej info i fotki....jedna malusia sunia i owczarkowaty chłopak

ROZLICZANKO

nie wiem na czym ostatnio skończyłam ....podam aktualny stan

z bethowena na lake przechodzi 230,75 zł
+ wpłaty na lalkę 150 zł ( 30zl- Obraczus87, 20 zł -Joanna R., 50 zł -DorotaK, 50 zł -Maevel)
........................
LALKA MA: 380,75 ZŁ ...JUTRO WŁACAM TĄ SUMĘ DO HOTELIKU

w ogólnej było 27 zł
+ 30 Seaside
+ 23 zł z hebanka
+ 100 zł Beata
.......................
180 zł
+ 20 zł lolka
- 200 zł operacja przepukliny suni
...............................
OGÓLNA : 0 zł

SEMIR:
ostatnio było 103, 50 zł
+ 36,75 zł MagdaZ
+ 136,50 zł bazarki MagdaZ
........................................

RAZEM: 276,75 ZŁ.jutro wpłacam Zuzim za hotelik semira.......nie starczy niestety na na cały miesiąc

za chwilke uzupełniam 12 post

Posted

Jak tylko skończe pisać to biorę się za bazary, mam nowe ciuchy z szafy mutter. Mam nadzieję, że stawy się zreaktywują, bo od dzisiaj mam porblemy z klikaniem, więc będę mniej pisała;/
lolka nie napisała, ale nasza mix rottka już adoptowana, allegro szczylka od Beaty podmienię kolejnym od niej, albo zapasami, o których lolka mi dzisiaj powiedzieła-sunia od małych z nory, którą lolka ze strażakami wyciągała i kaszlący pies z dłużyny-też jest na dt. Czekam na foty:)

Posted

dorota k. napisał(a):
Sorki do tyłu jestem:oops: Jaką sunię Lolka z nory wyciągała:shake:

ach Sonia i jej osiem szczyli były wynikiem mojej nieodpartej potrzeby wysikania się na jednej ze stacji na trasie do szczecina :).......no akcja była przeokrytna, pojechalyśmy tam z Beata kilka dni później i z pomoca strazy pożarnej wyciagaliśmy kluchy z nory borsuczej........cała ósemka znalazła juz domki jedynie mamuska została, jest na DT w bogatyni

Posted

lolka napisał(a):
ach Sonia i jej osiem szczyli były wynikiem mojej nieodpartej potrzeby wysikania się na jednej ze stacji na trasie do szczecina :).......no akcja była przeokrytna, pojechalyśmy tam z Beata kilka dni później i z pomoca strazy pożarnej wyciagaliśmy kluchy z nory borsuczej........cała ósemka znalazła juz domki jedynie mamuska została, jest na DT w bogatyni

ogólnie tych psiaków do adopcji ze tak powiem poza dłużyńskich jest trochę

jest Semir
Lalka
Wasze dwa z zieleni
Kaszlak z dłuzyny co jest na DT ...dostaje tabletki i juz nie kaszle :)
jest Sonia z borsuczej nory
jest nowy nabytek Beaty ale nie mogę póki co o nim pisać bo z partyzanta wyrwany dzisiaj z piekła
starszy Mars co jest u ciężko chorej babulki

Posted

dziewczyny zbierajcie na psychiatryka dla mnie............coś mnie dopadło, jakaś straszna blokada nie do przebrnięcia

zawsze szczyciłam sie tym ,ze mogę bez zająknięcia jeździć do schroo , bez mrugnięcia oka patrzeć na te wszystkie bidy i dzieki temu sensownie działać i mądrze podchodzić do problemów.....ale statnio cos we mnie pekło, nie jestem w stanie zmusic się do wyjazdu do dłużyny, ostatnimy czasy mam że tak powiem poschroniskowy syndrom rozpaczy, po każdej wizycie nie moge normalnie funkcjnowac, rycze po kątach, mam koszmary i nie potrafie racjonalnie mysleć....zamiast cos sensownego robić to wyję i rozczulam sie masakrycznie..........no dosłownie koszmar.......robię wszystko aby tam nie jechać,...chyba musze nieco odpocząc....co oczywiście nie znaczy że nie wiem co tam sie dzieje, dzwonię codziennie i w mairę jestem na bieżaco, ale pojechac nie potrafie....RATUNKU

Posted

lolka napisał(a):
dziewczyny zbierajcie na psychiatryka dla mnie............coś mnie dopadło, jakaś straszna blokada nie do przebrnięcia

zawsze szczyciłam sie tym ,ze mogę bez zająknięcia jeździć do schroo , bez mrugnięcia oka patrzeć na te wszystkie bidy i dzieki temu sensownie działać i mądrze podchodzić do problemów.....ale statnio cos we mnie pekło, nie jestem w stanie zmusic się do wyjazdu do dłużyny, ostatnimy czasy mam że tak powiem poschroniskowy syndrom rozpaczy, po każdej wizycie nie moge normalnie funkcjnowac, rycze po kątach, mam koszmary i nie potrafie racjonalnie mysleć....zamiast cos sensownego robić to wyję i rozczulam sie masakrycznie..........no dosłownie koszmar.......robię wszystko aby tam nie jechać,...chyba musze nieco odpocząc....co oczywiście nie znaczy że nie wiem co tam sie dzieje, dzwonię codziennie i w mairę jestem na bieżaco, ale pojechac nie potrafie....RATUNKU

własnie obliczyła że Semir jest w hotelu juz PÓL ROKU:crazyeye:.....to zdecydowanie za długo.....jak to możliwe, ze przez ten cały czas przy tylu ogłoszeniach nikt się nie zgłosił.....musimy cos z tym zrobić bo niegdy juz nie znajdziemy mu domu

Posted

Aga! ,że ja mięczak to wiem:oops: Ale Ty :crazyeye: Nigdy w życiu!!!! Jetseś tam DOBRYM DUCHEM!!!!! Widziałam widziałam widziałam - jakie masz do tych psiaków podejście i jak one reagują na Ciebie:loveu:

Posted

dzisiaj byłam na interwencji w wyniku której trzy psy trafiły warunkowo do dłuzyny jako hotelowe........słuchajcie to koszmar nad koszmarami.....szok, takich szkieletorów chyba nie widziałam....dosłownie jak z oświecimia.......jestem załamana, bo je trzeba opłacać dopoki nie wywalczę czegos w gminie....oczywiscie zgłaszam do prokuratury sprawę, bo gnojki jedne prawie zagłodzili psy na smierć i nie złego w tym nie widza
słuchajcie widok był taki, że o mało co nie padłam i nawet policjant wymiekł
musze załozyć im watek bo jak nie przydzie pomoc z zewnątzr to nie wiem co bedzie

Posted

lolka napisał(a):

Potraktuję Twoją wypowiedź jako oczyszczenie się z emocji, lolciu jak nie Ty to kto?? Ja jak skończę to będę bardziej dyspozycyjna, to się razem umówimy, wówczas sprawniej zrobimy to co trzeba. Trzeba kierować się zasadą, ze jak nie my to nie ma tam innych osób, popatrz ile psów już wyjechała dzięki Tobie, a tak by siedziały. Buziole
A wątek z Twojej interwencji już jest?

Posted

Magda help napisz mi jeszcze raz jak wstawić zdjęcia z fotosika.......a zreszta sama kuknij co ja tam mam, jaki dramat, .....nijak tych fotek nie potrafię tu wstawić już nie wspominając o założeniu watku
a może jakbyś miała chwilę wstaw je tutaj, ja je potem przewale na nowy watek.....cholera nie wychodzi mi

Posted

wrzucasz foto na fotosika, otwierasz je później, zaznaczasz całe na niebiesko, lewym przyciskiem myszy i prawym przyciskiem kopiuj, a tutaj w odpowiedzi wklej i już wskakuje. Dawaj lolka wątek, bo mi nie działa funkcja pokazywania postów danego użytkownika, ani założonych prze niego wątków. Ja jeszcze musze kończyć, za tydzień dowiecie sie na morderstwie popełnionym na pewnym prof, a tak na powaznie to wczoraj mu powiedziałąm, ze czuję sie pokrzywdzona, a na dniach wyeksplikuję mu sie w mailu, a mniej inteligentną koleżanką w ścianę walnę - irytujące jest, jak się cały czas wspomaga słabszych, a ci lepsi czekają, bo przecież praca jest dobra, to póxniej przeczytam, ale się nad nim poznęcam i zadenuncjuję głupotę koleżanki w szerszym wymiarze - chyba się pozbyłam reszty skrupółów. Dzisiaj postaram się bazara zrobić jakiegoś, chociaż kilka rzeczy

Posted

część psów została umieszczona na 1 stronie watku b-ckiego. Mam pytanie do ZuziaM, czy się Gosiu nie pogniewasz, jeżeli z lolką przejmiemy 1 stronę - musimy wprowadzić porządek, mamy mnóstwo psów, które musza być widoczne, a tak giną nam i czasami szukanie numeru psa zajmuje godzinę, jak w wypadku Ciapy-on już wyszedł?