Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Spinca']A'la lessie? Dajcie znać Cioteczki....[/quote]
jak lolka wróci, bo na razie jej nie ma, a ja nie mam możliwości dojazdu

wątek pitbulki: [URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/pitbull-red-nose-2-letnia-pannica-czeka-na-dom-nie-lubi-kotow-135669/#post12136639[/URL]

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

zacznę mordować i wcale nie żartuję ...........czaruś pojechał w piatek rano do ostrowca wydałam z naszej skarpety na to 240 zł a już wieczorem dostałam telefon z tekstem ......zabierajcie go:angryy::angryy::angryy:
nie mam siły już wdawać się w szczególy wszystko jest na watku czarka ale sytuacja jest podbramkowa...............Iwop zaopiekowała sie niunkiem do soboty , mamy tez DT we wrocławiu ale transport jest masakrą, tzn do krakowa Goś dojedzie po psa ale z ostrowca do kraka lub katowic nie mamy nic a czasu mało.............jesoo dziewczyny pomóżcie coś wymyslic bo ja już nie mogę, mam takie wyrzuty sumienia że go tam posłałam i intuicja mnie zawiodła niemiłosiernie........ludzie skrajnie nieodpowidzialni nastawieni na zabaweczkę a ja im Czarka wysłałam i do tego dostali wszystko na tacy,....jeszcze Beata mu smycz i obrózke kupiła na nowa droge zycia...........
dziewczyny jesli znacie kogoś z kraka lub katowic to błagam zapytajcie czy nie moga zorganizowac jakiegoś transportu, a Goś już po niego dojedzie ...........koszty nieistotne, dołoże ze swoich aby tylko psiak dojechał do Dt
Dt z marzeń tylko trzeba na żarełko dozucić

przez tą głupią kobietę kaukaz nie trafi do hoteliku bo najzyczajniej na swiecie nas na to już nie stac po tej historii

rozliczenie zrobię wieczorem

Posted

[quote name='Spinca']A'la lessie? Dajcie znać Cioteczki....[/quote]

ciotencja jak tylko będę w schroo to wyfocę psiaka......mignęła mi taka mordka w typie lessi, niestety to są wspólne boksy z duzymi psiakami i nawet tam nie wejdę:shake: bo awantura murowana a ja już nie chce patrzec jak psy się zagryzają:placz:........z partyzanta zrobię zdjęcia

dziekuję za zainteresowanie

Posted

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f99/ubrania-bizuteria-na-dluzyne-kociaki-jola_k-kasie-bez-lapy-24-04-22-00-a-135681/#post12137100[/URL]
połowa funduszy idzie na naszą skarpetę, mam jesczze trochę rzeczy, ale już nie mam czasu, jak ten bazar się skończy to jakoś podeklejam;)
ja nikogo z k-wa z transportem nie znam, czytałam na wątku, masakra, a ta ****:angryy: jesczze się tam odzywa, według mnie to skrajna***** nie będę się rozwijać

Posted

[quote name='lolka']jesoo dziewczyny pomóżcie coś wymyslic bo ja już nie mogę, mam takie wyrzuty sumienia że go tam posłałam i intuicja mnie zawiodła niemiłosiernie........ludzie skrajnie nieodpowidzialni nastawieni na zabaweczkę a ja im Czarka wysłałam i do tego dostali wszystko na tacy,....jeszcze Beata mu smycz i obrózke kupiła na nowa droge zycia...........
dziewczyny jesli znacie kogoś z kraka lub katowic to błagam zapytajcie czy nie moga zorganizowac jakiegoś transportu, a Goś już po niego dojedzie ...........koszty nieistotne, dołoże ze swoich aby tylko psiak dojechał do Dt
Dt z marzeń tylko trzeba na żarełko dozucić[/quote]

Ciotka, wiem, ze jesteś wku*** ale napisz czy chodzi o Ostrowiec Świętokrzyski, czy może być do Krakowa, co to za psiak i czy może być niedziela 19.04?

Posted

[quote name='lolka']ciotencja jak tylko będę w schroo to wyfocę psiaka......mignęła mi taka mordka w typie lessi, niestety to są wspólne boksy z duzymi psiakami i nawet tam nie wejdę:shake: bo awantura murowana a ja już nie chce patrzec jak psy się zagryzają:placz:........z partyzanta zrobię zdjęcia

dziekuję za zainteresowanie[/quote]

Nie dziękuj tylko foty szybciutko dawaj ;)

Posted

[quote name='Spinca']Ciotka, wiem, ze jesteś wku*** ale napisz czy chodzi o Ostrowiec Świętokrzyski, czy może być do Krakowa, co to za psiak i czy może być niedziela 19.04?[/quote]

tak chodzi o ostrowiec swietokrzyski i o to aby dowieźć psiaka do krakowa lub katowic............Goś która jest z wrocławia pojedzie po niego i zabierze do DT,
a psiak to spanielek, oto jego wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/forum/f28/piekny-spaniel-potrzebny-transport-ostrowiec-swietokrzyski-wroclaw-zwrot-kosztow-133413/index34.html[/url]

do Goś zadzwonię z tym terminem dopiero jutro bo dziewczyna ma dzisiaj urodziny i niech je spędzi radośnie a nie ma co ukrywać, że od kilku dni na samo słowo Cezar wszystkie dostajemy gesiej skórki i płakać się chce na samą mysl o tym biedaku...........dam jej dzisiaj spokój

Posted

no i tak, są dwie opcje; tania ale kombinacyjna i niepewna
druga to bankowa ale płatna
czas podjecia decyzji i wszelkiej organizacji- 1 dzień:roll:
1. trzeba jakoś zorganizować dowóz czarka na niedzielę z ostrowca do tarnowa....tam znajomi graynew zabiora niunka do wroo za darmo,......ale do jutra musze znaleźc ten pierwszy odcinek:roll:
2.za 280 zł dziewczyna zawiezie psiaka z ostrowca do wro w piątek....i tu też jutro mam potwierdzić

ciotka Spinca daj Ty proszę mi swój telefon z tym transportem nieco pokombinujemy,

Posted

[quote name='Toffina']Oj ale kaszanka wyszła z tym Czarkiem:angryy: było zbyt pieknie żeby mogło wszystko pojśc po dobrej myśli... może chodzi o tego a la lassie?? zdjecie było robione dosc dawno... ale może:roll: [URL="http://nasza-klasa.pl/profile/16308716/gallery/album/2/48"]Logowanie do nasza-klasa.pl[/URL]

Jej Lolka ja sie tak tam do was wybieram i wybieram i wybrac nie moge, musimy sie w końcu umowić na ktorys piatek albo sobote to przywioze wam pare szmat i... spytaj waszego weta czy przyda sie taki lek "clexane" nazwa substancji czynnej Enoksaparyna - to lek dla ludzi do zapobiegania chorobie zakrzepowej po zabiegach chirurgicznych, mam tego chyba ze 3 strzykawki...[/quote]

wszystkie specyfiki medyczne są pożądane:evil_lol:, dam Marioli a ona już zrobi z tego użytek
Toffinka ja nie mam dostępu do NK, możesz te fotki tu wrzucić?:roll: to powiem czy to ten psiur

Posted

Lolka> nie moge wysłac priva.
Moge dac tymczas pudlowi. Cos wiecej widaomo, oprócz tego, ze drapie parkiet? Gdzie on jest?
Mamy ze wspolniczka hotelik, prowdzimy szkolenia tzw.pozytywne.

Posted

[quote name='AniaRe']Lolka> nie moge wysłac priva.
Moge dac tymczas pudlowi. Cos wiecej widaomo, oprócz tego, ze drapie parkiet? Gdzie on jest?
Mamy ze wspolniczka hotelik, prowdzimy szkolenia tzw.pozytywne.[/quote]

dzisiaj będę wszystko o psiaku wiedziała, on lub ona:roll: jest gdzieś w naszej okolicy czyli bogatynia/zgorzelec i od dawna jest już trzymany w komórce:-(, ludzie ponoc to jakieś

Posted

[quote name='AniaRe']Lolka> nie moge wysłac priva.
Mamy ze wspolniczka hotelik, prowdzimy szkolenia tzw.pozytywne.[/quote]

Tak, myślałyśmy, żeby stworzyć DT dla jakiegoś psa. A że jesteśmy zakręcone pudelkowo...

Posted

[quote name='lolka']dzisiaj będę wszystko o psiaku wiedziała, on lub ona:roll: jest gdzieś w naszej okolicy czyli bogatynia/zgorzelec i od dawna jest już trzymany w komórce:-(, ludzie ponoc to jakieś[/quote]

To czekamy na wieści.

Posted

Jakbyście coś wiedziały o pudlu to napiszcie - w związku z naszą pudlową tymczasowiczką parę osób było zainteresowanych, niestety na Fibi się nie zdecydowali ze względu na jej chorobę ale może w takim razie inny pudel dostałby domek?

Posted

pudelek to 2letni pies z rodowodem, morelowy, niekastrowany.......w komórce żyje już około rok ..........do wieczora będę miała więcej informacji to napisze błyskawicznie

Posted

[quote name='lolka'][B]
a żeby było mało pozaschroniskowo są do oddania, kolejno::roll:
4letni rodowodowy golden retriver (ciąża pańci:angryy:)
[/B]mam nadzieję że to ktoś czyta-ogląda i wypatrzy dla kogoś znajomego lub nieznajomego jakiegoś siersciucha od nas:help1::help1::help1:[/quote]

Kontaktowałyście się z Fundacją Aurea?

Posted

[quote name='lolka'][B]

a żeby było mało pozaschroniskowo są do oddania, kolejno::roll:

11miesięczny beagle (zbyt ruchliwy:placz:)
[/B]
mam nadzieję że to ktoś czyta-ogląda i wypatrzy dla kogoś znajomego lub nieznajomego jakiegoś siersciucha od nas:help1::help1::help1:[/quote]

Marta zurdo ma na Forum Collie znajomego Tomka zajmującego się adopcjami beagli

Posted

[quote name='Spinca']Marta zurdo ma na Forum Collie znajomego Tomka zajmującego się adopcjami beagli[/quote]

dzisiaj dopiero będę miała dokładne informacje o psiakach, o całej trójce:roll:......a wtedy ruszę dalej

Posted

golden ma już wątek na stronie Szansy-sama założyłam, ale potzrebne sa dokładne onformacje, o beaglu też wie Tomo, ale też potzrebne sa info, więc to na razie stanęło

Posted

[QUOTE]pudelek to 2letni pies z rodowodem, morelowy, niekastrowany.......w komórce żyje już około rok ..........do wieczora będę miała więcej informacji to napisze błyskawicznie[/QUOTE]
Jezuuuu, no co za ludzie...
Dziewczyny - jak on jest rodowodowy to warto skontaktować się z hodowcą i go o tym poinformować.
AniaRe, Hania - czy dobrze rozumiem, że chcecie go wziąć tylko na tymczas? Bo nie wiem czy pytać o domek? Ściągnęłam do W-wy jedną pudliczkę (z mojego podpisu) - miała być młoda i zdrowa ale okazało się że jest starsza niż początkowo ją oceniano i bardzo poważnie chora. Cały czas ją leczymy (własciwie nie do końca jeszcze wiadomo z czego wynikają jej niektóre objawy), ale jednak do końca życia będzie już miała problemy. Mogę więc zapytać osoby, które się nią interesowały a nie zdecydowały się na tą sunię czy nie chciałyby może tego psa.

Posted

[quote name='Equus']
AniaRe, Hania - czy dobrze rozumiem, że chcecie go wziąć tylko na tymczas? Bo nie wiem czy pytać o domek? (...) Mogę więc zapytać osoby, które się nią interesowały a nie zdecydowały się na tą sunię czy nie chciałyby może tego psa.[/quote]

[LEFT][FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Chcemy z Hania wziąc tego pudla do nas, popatrzec, czy trzeba mu jakoś pomóc po tych przejściach-obie jesteśmy szkoleniowcami, Hania wetem, i obie mamy przygotowanie behawioralne. [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=2]Pracujemy w dogoterapii (fundacja Razem Łatwiej [/SIZE][/FONT][URL="http://razemlat.webd.pl/razemlat/"][FONT=Arial][SIZE=2]http://razemlat.webd.pl/razemlat/[/SIZE][/FONT][/URL][FONT=Arial][SIZE=2] ) [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=#0000ff][FONT=Arial][SIZE=2]Mamy doświadczenie w pracy z psami adoptowanymi, część z nich pracuje w naszej Fundacji.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Jesli pies byłby -po okresie adaptacji oczywiście, bo może potrzebować czasu- dobry do pracy, przygotowałybyśmy go do pracy w dogoterapii i wtedy ew. szukały mu domu u kogos, kto by z nim pracował. Byc może u której z naszych koleżanek z fundacji. [/COLOR][/SIZE][/FONT]
[FONT=Arial][SIZE=2][COLOR=#0000ff]Dlatego moze na razie nie szukajmy od razu, jak bedzie u nas, bedziemy mogły napisac o nim wiecej, jaki jest, jakiego domu potrzebuje-wtedy damy znac i poprosimy Was ew. o pomoc[/COLOR][/SIZE][/FONT][/LEFT]

Posted

OK, to już się nie wtrącam, widzę, że macie co do tego pudla bardzo konkretne plany;)

Sorry za offa ale skoro już o dogoterapii wspomniano w tym watku to zawsze nurtowało mnie takie pytanie - czy nie boicie się używać do dogoterapii psów o nieznanej historii? Wiem, że w Stanach do dogoterapii używają tylko psów, które są wychowywane i szkolone od szczeniaka przez osoby zajmujące się dogoterapią, z przeznaczeniem od razu do tego typu pracy. Wiem, że tam nie dopuszcza się zastosowania psa ze schroniska lub wziętego tak po prostu od kogoś, chociaż byłby nie wiadomo jak cudowny i kochany, właśnie ze względu na nieznaną historię.

Posted

[SIZE=2]Wiemy, że jest również takie podejście.
Akurat w naszej Fundacji sa do pracy dopuszczane psy także o nieudokumentowanym pochodzeniu, ale proces weryfikacji i dopuszczenia psa jest wielostopniowy, trwa długo, szkolimy same lub z przewodnikami, wiec znamy psy i ich ew.słabsze strony.
Psy sa dopuszczane do pracy zgodnie z ich starannie sprawdzanymi możliwościami, np. sa psy tylko na pokazy, które nie maja kontaktu fizycznego z podopiecznymi, tylko pokazują sztuczki. Inne sa oczekiwania od psa, który idzie do hospicjum, a inne od psa, który pracuje z dziecmi upośledzonymi. I bardzo uważnie testujemy i oceniamy psa, jego praca, wyszkolenie i stan psychiczny jest stale monitorowany przez szkoleniowców
[/SIZE]