fioneczka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 wiesz Madzia ja zaczynam wiązać ze sobą kilka ostatnich faktów moze się mylę lecz jednak zobacz 12 września dwu-miesięczne pieseczki http://www.zinfo.pl/ogloszenia/wpis/5928 pan se naprodukował :angryy::angryy: ostatnio takiego szkraba znalazła Pani z Łagowa http://www.dogomania.pl/threads/202111-ZGORZELEC-dolno%C5%9Bl%C4%85skie-...-8-miesi%C4%99czny-TTB-ODNALAZ%C5%81-SI%C4%98-W%C5%81A%C5%9ACICIEL-!!!?p=16309915&viewfull=1#post16309915 ... właściciel się odnalazł na szczęście też mieszanka asta z boksiem ... wiek pasuje Quote
magda z. Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 [quote name='fioneczka']wiesz Madzia ja zaczynam wiązać ze sobą kilka ostatnich faktów moze się mylę lecz jednak zobacz 12 września dwu-miesięczne pieseczki http://www.zinfo.pl/ogloszenia/wpis/5928 pan se naprodukował :angryy::angryy: ostatnio takiego szkraba znalazła Pani z Łagowa http://www.dogomania.pl/threads/202111-ZGORZELEC-dolno%C5%9Bl%C4%85skie-...-8-miesi%C4%99czny-TTB-ODNALAZ%C5%81-SI%C4%98-W%C5%81A%C5%9ACICIEL-!!!?p=16309915&viewfull=1#post16309915 ... właściciel się odnalazł na szczęście też mieszanka asta z boksiem ... wiek pasuje Ja widziałam Twój wątek Asiu - ja pamietam jeszcze tego szczeniaka, któremu Kasia robiła foto, nie pamiętam kiedy, ale on też był podobny - poszeł szybko do adopcji, bo znalazł sie świadek jego topienia w rzece.... Ten maluch był w schronie w maju a to dowód, ze Kasia potrafi robić ładne i emocjonalne foto Quote
fioneczka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 cholerne gnojki :angryy: teraz jest info o szczeniaczkach ast-haszczak :angryy: zaraz w dłużynie będzie kilka w najlepszym wypadku :-( bo pewnie też kilka szkielecików zasili lasy :-( Quote
magda z. Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 fioneczka napisał(a):cholerne gnojki :angryy: teraz jest info o szczeniaczkach ast-haszczak :angryy: zaraz w dłużynie będzie kilka w najlepszym wypadku :-( bo pewnie też kilka szkielecików zasili lasy :-( widziałam na e-bogatyni takie ogłoszenie i się zdziwiłam koncepcją na taką mieszankę.... Niestety nie mozna takiego rozrodu zabronić. Najgorsze, ze takie "produkty" zabierają domy, które mogłyby przygarnąć coś ze schronu, nie mówię, ze te starsze psy, ale jest naprawde dużo młodzieży, która ginie na boksach zbiorowych w tłumie - jak ta 5-meisięczna suczka. I tylko przez przypadek mam jej foto, bo wyszła na ścianę, gdzie jest światło, a my nie mamy fizycznej możliwości ogarnąć wszystkich psów Quote
kasia310 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Codziennie mam telefony o Bellę, ale jeszcze nikt sie nie zdecydował, chociaz wczoraj dzwonił wydawało mi się juz konkretny facet.... Miałam tez telefony o Maniusia, który już poszedł....i to tyle Madzia jutro mam jedyny dzien na schrooo, możesz jechać? Quote
astridq Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 [quote name='kasia310']Codziennie mam telefony o Bellę, ale jeszcze nikt sie nie zdecydował, chociaz wczoraj dzwonił wydawało mi się juz konkretny facet.... Miałam tez telefony o Maniusia, który już poszedł....i to tyle Madzia jutro mam jedyny dzien na schrooo, możesz jechać? Dziewczyny jakbyście były jutro w schronisku... Zobaczycie za tym czarnym gnębionym kudłaczem?? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/df6de20a29fd1857.html Quote
lolka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 [quote name='kasia310']Codziennie mam telefony o Bellę, ale jeszcze nikt sie nie zdecydował, chociaz wczoraj dzwonił wydawało mi się juz konkretny facet.... Miałam tez telefony o Maniusia, który już poszedł....i to tyle Madzia jutro mam jedyny dzien na schrooo, możesz jechać? Kasia do mnie też dzwonią o Bellę , niby zachwyceni, chętni ale nic z tego nie wynika.....nie wiem o co chodzi, może co niektórzy nie doczytali w ogłoszeniach o sterylce i jak ich o tym informuję to zong Kasiol jak pojedziesz to kuknij czy ta gwazdencja jest nadal gdzieś ukryta, proszę :) Quote
kasia310 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 Na pewno zobaczę dokładnie, ostatnio jak byłyśmy też patrzyłam, ale nie widziałam jej/jego, będę poszukiwać. Quote
lolka Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 kasia310 napisał(a):Na pewno zobaczę dokładnie, ostatnio jak byłyśmy też patrzyłam, ale nie widziałam jej/jego, będę poszukiwać. tylko tam nie zaglądaj w zakamary zbytnio.....bo wiesz jak to się skończy, wieeelkim rykiem ....tam w tych zbiorowych w budach są zawsze poukrywane takie boidudki biedniusie :( i ubierz się ciepło :) syberia nie odpuszcza niestety .....kurcze ja już cuda wyprawiam aby Soni zimno w budzie nie było, Quote
magda z. Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 kasia310 napisał(a):Codziennie mam telefony o Bellę, ale jeszcze nikt sie nie zdecydował, chociaz wczoraj dzwonił wydawało mi się juz konkretny facet.... Miałam tez telefony o Maniusia, który już poszedł....i to tyle Madzia jutro mam jedyny dzien na schrooo, możesz jechać? Mogę, dobrze że zajrzałam;) Tak jak zwykle? Maniusia ja pościągałam, niestety sa też tacy "pomagający", ze skopiują gdzies ogłoszenie i już nie ściągną jak pies znajdzie dom, kiedyś notorycznie na cafeanimal pisałam do takiej osoby. Jestem przeciw trzymaniu ogłoszeń psów nieaktualnych, bo jakbym sama szukała to chcę tego konkretnego psa, a nie propozycje kolejnych, bo kolejne mogę sobie sama znaleźć. Quote
kasia310 Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 lolka napisał(a):tylko tam nie zaglądaj w zakamary zbytnio.....bo wiesz jak to się skończy, wieeelkim rykiem ....tam w tych zbiorowych w budach są zawsze poukrywane takie boidudki biedniusie :( i ubierz się ciepło :) syberia nie odpuszcza niestety .....kurcze ja już cuda wyprawiam aby Soni zimno w budzie nie było, no masakra jest:( zimno jak diabli...biedne te psiaki w budach:( mam nadzieję, że to już ostatni taki zimny tydzień.... Ja chyba będę musiała tam w budy pozaglądać, bo może bidul nie wychodzi...wiesz jak jest...no chyba, że szczęśliwie znalazł domek, zobaczymy. Jutro ma przyjechać facet z wrocka po Bellę...podobno...zobaczymy. Quote
bla Posted February 22, 2011 Posted February 22, 2011 http://www.prw.pl/articles/view/11394 jak ktoś psy zamęcza to nic nie robią, a jak ktoś bezdomny a dba i kocha to mu zabiorą. Dobrze , ze ktoś pomógł. Quote
magda z. Posted February 22, 2011 Author Posted February 22, 2011 daga31081980 napisał(a):znleziony!! Super:) mam nadzieję, ze to jego ostani taki wybryk;) Z pogodą to już podobno koniec zimy - ja myślałam, ze już sobie pojade z lżejszymi rzeczami, ale to dopiero na początku tygodnia ma się poprawić... Mam coraz większe wątpliwości, bo tam najzimniej teraz było, ale sobie rejon wybrałam;) Quote
madziara1983 Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 [quote name='bla']http://www.prw.pl/articles/view/11394 jak ktoś psy zamęcza to nic nie robią, a jak ktoś bezdomny a dba i kocha to mu zabiorą. Dobrze , ze ktoś pomógł. w innych krajach sa takie akcje co roku ,ze bezdomni mogą przebadać swoje zwierzęta i zaszczepić za darmo ale w naszym chorym kraju lepiej zabrać zadbanego psa niż głodzonego od ,,dobrych ludzi z dobrego domu,, Quote
lolka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Magdol spłodziłam ogłoszenie dla Sońki.......proszę udostępnij swoje allegro, wszelkie koszty biorę na siebie......fotki póki co te co były,musiałabyś jedynie czcionkę dostosować, bo tu jakoś mi kurcze pochrzaniło a było tak ładnie wypośrodkowane i wogóle wymodelowane ...... jak coś nie gra w tym ogłoszeniu to piszcie koniecznie TYTUŁ: Niezwykle mądra i oddana Sonia , owczarek długowł. mix – czeka na Ciebie !! SONIA to wspaniała psina, wyjątkowo mądra, zrównoważona i pełna pokory........ z nadzieją czeka na lepsze jutro, na jutro u boku kochającego człowieka. Jeśli szukasz w psie oddanego przyjaciela o gołębim sercu to spójrz na Sonię. Ten psi ideał ma jednak jedną wadę, a właściwie wyrok........wiek . Ale może właśnie Ty spojrzysz na to inaczej - ona przez prawie 10 lat czekała właśnie na CIEBIE! Sonia zaskakuje wszystkich na każdym kroku, kolejny spacer to nowe odkrycie.... okazało się, że pięknie chodzi na smyczy, przypomina sobie komendy, na pewno ktoś ją kiedyś szkolił. Jest to o tyle dziwne, iż u ludzi u których była przez ostatnie 7 lat miała podłe życie, była wiecznie uwiązana na łańcuchu w kurniku lub komórce, nikt się nią nie interesował, była głodna i smutna..... A jeszcze na koniec tej ponurej historii ludzie opuścili dom a psinę zostawili samą, uwiązaną, zapomnieli o niej ..... i gdyby nie sąsiedzi, którzy przez wybite okienko a potem przez wyważone drzwi dokarmiali ją, Sonia już by pewnie nie żyła ..... ale ona żyje, ma się świetnie i czeka na Ciebie Psina teraz nadrabia stracony czas, biega radośnie na spacerach, kradnie innym psom patyki i piłki, nijak nie widać po jej zachowaniu ile ma lat..... :) I co istotne, przez tą wieczna walkę o przetrwanie Sońka ma niesamowity dar adaptacji do każdych nowych warunków, umie błyskawicznie odnaleźć się w każdej sytuacji........a może to jej wrodzona inteligencja :) Poza tym jest to bardzo łagodny pies, zarówno w stosunku do ludzi jak i innych zwierzaków..... jeśli zaatakuje ją bez przyczyny jakiś obcy pies to potrafi się mimo wszystko obronić, ona sama jednak nigdy nie wywołuje konfliktów .....koty lekceważy ona tak bardzo kocha ludzi ...... i chciałaby choć odrobinę być również kochana Aukcja jest charytatywna i ma na celu znalezienie nowego domu dla psa. Zanim zalicytujesz - zadzwoń lub napisz kontakt w sprawie adopcji: Agnieszka Olejnik: 601 079 807 [email protected] Sunia znajduje się w woj dolnośląskim, okolica zgorzelca/jeleniej góry/bolesławca/wrocławia domy oferujące jej życie na łańcuchu nie będą brane pod uwagę, obowiązuje umowa adopcyjna Quote
lolka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Astrigq Magda napisała mi sms że to psidło odnalezione ....pewnie jak wróci to opisze wszystko dokładnie :) Quote
astridq Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Dostałam tel od Beaty,że znalazłyście kudłacza o którego prosiłam...z gratisem w postaci drugiego takiego samego!! Matko...jadę jutro po oba ale dla jednego będę musiała znaleźć szybko tymczas bo mieszkam w bloku i z trzema będzie problem ;( Jakbyście mogły mi pomóc i uruchomić swoje kontakty...ja też zaczynam szukać. Quote
astridq Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 lolka napisał(a):Astrigq Magda napisała mi sms że to psidło odnalezione ....pewnie jak wróci to opisze wszystko dokładnie :) Wiem już się wieść rozniosła ;) Quote
lolka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 astridq napisał(a):Dostałam tel od Beaty,że znalazłyście kudłacza o którego prosiłam...z gratisem w postaci drugiego takiego samego!! Matko...jadę jutro po oba ale dla jednego będę musiała znaleźć szybko tymczas bo mieszkam w bloku i z trzema będzie problem ;( Jakbyście mogły mi pomóc i uruchomić swoje kontakty...ja też zaczynam szukać. kurcze Astrigq tymczasów jak na lekarstwo, z tym może być wielki problem .....kochana zastanów się czy weźmiesz dwa bo mozemy nic nie znaleźć przed oddaniem do DS a nie chciałabym abyś żałowała i nie daj boże męczyła się , tym bardziej, że absolutnie nic o nich nie wiemy Quote
astridq Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 lolka napisał(a):kurcze Astrigq tymczasów jak na lekarstwo, z tym może być wielki problem .....kochana zastanów się czy weźmiesz dwa bo mozemy nic nie znaleźć przed oddaniem do DS a nie chciałabym abyś żałowała i nie daj boże męczyła się , tym bardziej, że absolutnie nic o nich nie wiemy Ale jak zostawić jednego jak one takie przerażone?? Jeszcze kombinuję ale raczej wezmę oba... Quote
lolka Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 astridq napisał(a):Ale jak zostawić jednego jak one takie przerażone?? Jeszcze kombinuję ale raczej wezmę oba... oj wiem co czujesz ...........straszny los tych psiaków, patrz kiedy ja tą fotkę zrobiłam ponad rok temu jak nie dawniej a to psidło nadal tam siedzi :( .........dziękuje że wypatrzyłaś sierotę.......... Quote
astridq Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 lolka napisał(a):oj wiem co czujesz ...........straszny los tych psiaków, patrz kiedy ja tą fotkę zrobiłam ponad rok temu jak nie dawniej a to psidło nadal tam siedzi :( .........dziękuje że wypatrzyłaś sierotę.......... Naprawdę serce mi się kraje i jak już jutro tam pojadę to na nie dam rady któregoś zostawić ;( Puszczam famę gdzie tylko mogę, może coś się uda zrobić. Jak nie to zostaną u mnie, poznam je trochę i będziemy razem im domków szukać. A one raczej nie są kastrowane? Quote
astridq Posted February 23, 2011 Posted February 23, 2011 Te bidulki są w typie flat coated retriever...czekam na aktywację konta na forum rasy i będę je ogłaszać jeszcze tam. Quote
magda z. Posted February 23, 2011 Author Posted February 23, 2011 Są dwa, bardzo podobne, moze jak pojedziesz to na spokojnie zobaczysz, bo w tym boksie jest jescze coś z pyska owczarkowatego, co też nie chciało wyleźć... Jakieś takie tam towarzystwo specjalnej troski siedzi;) Foty będą póxniej, bo padam na twarz, a po 16 idę na zebranie nowego stow. w b-cu. No i Bella pojechała w końcu do domu:) My juz nie doczekałyśmy sie tego pana, bo ja zaraz po 13 miałam busa z Wykrot. lp 262, czip 064781, 10 -miesięcy, mieszaniec w typie ttb, w księdze wpisane amstaff, zabrany od patologicznej rodziny, która chciała go powiesić... Nie jest specjalnie wychowany, podgryza w zabawie i potrzebuje konsekwentnego właściciela, ciężko mu sie skupić, lata jak wariat, stąd zdjęcia tylko takie jakie są. Przyjęty 15 lutego. Do psów otwarty, nie wykazuje agresji. Quote
Recommended Posts