Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

wellington napisał(a):
Dostalam tylko rozpaczliwa wiadomosc wczoraj od dt ze pani jest klebkiem nerwow i ze ten pies nie moze dluzej u niej zostac. Podobno klapnal jej czteroletnia corke .
Ze lepiej mu nie sciagac smyczy bo jest trudno mu ja znow zalozyc, jest tak zastraszony. Boi sie ludzi.
No i prosba o znalezienie innego dt lub ds.

a on bezpośrednio z naszego schroniska został adoptowany czy juz z niemiec......kompletnie nie jestem zorientowana w tym temacie, nawet nie wiem kiedy pojechał.....no nic jutro zadzwonię do kierownika i zapytam co robić w takiej sytuacji .....a w jakim mieście on teraz jest? i wogóle ktos kto go tam zawiózł nie podejmuje się pomocy?

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

astridq napisał(a):
Pies jest już w nowym DT w Niemczech tj pisalam w poprzednim poście więc póki co nie ma tematu.

no to ja już zgłupiałam

Posted

lolka napisał(a):
a on bezpośrednio z naszego schroniska został adoptowany czy juz z niemiec......kompletnie nie jestem zorientowana w tym temacie, nawet nie wiem kiedy pojechał.....no nic jutro zadzwonię do kierownika i zapytam co robić w takiej sytuacji .....a w jakim mieście on teraz jest? i wogóle ktos kto go tam zawiózł nie podejmuje się pomocy?

Agnieszko Beata zadzwoniła do mnie z info,że Mariola już zadziałała i pies jest przeniesiony do innego domku w Niemczech.

Posted

lolka napisał(a):

Lolka, pies pojechal do Niemiec i TAM byl wydany do dt.
Czy powaznie nie wiesz KTO z waszego schroniska wywozi psy do Niemiec ?
Pies byl w dt w Dreznie, gdzie jest teraz po kolejnej przejazdzce, nie wiem, ale moge zapytac.

Posted

wellington napisał(a):
Lolka, pies pojechal do Niemiec i TAM byl wydany do dt.
Czy powaznie nie wiesz KTO z waszego schroniska wywozi psy do Niemiec ?
Pies byl w dt w Dreznie, gdzie jest teraz po kolejnej przejazdzce, nie wiem, ale moge zapytac.

poważnie!, nie wiem o wszystkich adopcjach ze schroniska, skąd mam to wiedzieć?

a z tym domem było tak, że pies pojechał do niej w niedzielę i już po kilku godzinach kazała go zabierać bo nerwicy dostaje (jakaś walnięta), nie było możliwości odebrania go już-natychmiast .... ostatecznością był powrót do naszego schroo ale udało się tego uniknąć
pies jest w DT , bezpieczny u kobiety, która od czasu do czasu zabiera od nas dziadki na dozywocie

Posted

astridq napisał(a):
Agnieszko Beata zadzwoniła do mnie z info,że Mariola już zadziałała i pies jest przeniesiony do innego domku w Niemczech.

tez już wiem :) .....lepiej napisz co u diabełków?

Posted

lolka napisał(a):
poważnie!, nie wiem o wszystkich adopcjach ze schroniska, skąd mam to wiedzieć?

a z tym domem było tak, że pies pojechał do niej w niedzielę i już po kilku godzinach kazała go zabierać bo nerwicy dostaje (jakaś walnięta), nie było możliwości odebrania go już-natychmiast .... ostatecznością był powrót do naszego schroo ale udało się tego uniknąć
pies jest w DT , bezpieczny u kobiety, która od czasu do czasu zabiera od nas dziadki na dozywocie

Lolka, nie mysle zeby kobieta byla walnieta, nie zdawala sobie sprawy z klopotow ktore taki pies moze sprawiac.
Przeroslo ja.

Posted

wellington napisał(a):
Dostalam tylko rozpaczliwa wiadomosc wczoraj od dt ze pani jest klebkiem nerwow i ze ten pies nie moze dluzej u niej zostac. Podobno klapnal jej czteroletnia corke .
Ze lepiej mu nie sciagac smyczy bo jest trudno mu ja znow zalozyc, jest tak zastraszony. Boi sie ludzi.
No i prosba o znalezienie innego dt lub ds.

To prawda, ale on ma inne miejsce!
Pojechal do schronu Hoffnung für Tiere, one sie znajom z psami ktore sie bojom.
Every think is ok ^^
To jest schronisko ktore znalasly domek dla Justus.

@ Wellington, ta pani z nami dzwonila i ona wszystko znala. (problemy z dzieci, ze pies byl 6 lat w schronu, ze strach ma itd.)
pierwsze dni byly ok, ona pisala nam mails i dzwonila, 3. dzien naraz pies nie mog w domu zostac...

Posted

[quote name='Shawnee']To prawda, ale on ma inne miejsce!
Pojechal do schronu Hoffnung für Tiere, one sie znajom z psami ktore sie bojom.
Every think is ok ^^
To jest schronisko ktore znalasly domek dla Justus.

To tam w schronisku jest ta kobieta o ktorej pisze lolka ?

u kobiety, która od czasu do czasu zabiera od nas dziadki na dozywocie

Posted

wellington napisał(a):
Lolka, nie mysle zeby kobieta byla walnieta, nie zdawala sobie sprawy z klopotow ktore taki pies moze sprawiac.
Przeroslo ja.

z tego co wiem to ją problem przerósł już po kilku godzinach....
ale nieistotne, najważniejsze, że pies jest bezpieczny i teraz na spokojnie można mu szukać domu, ......ma przynajmniej większe szanse niż siedząc u nas w schronisku......bo niestety w dłuzynie ostatnimi czasy adopcje są nikłe

Posted

@ Wellington, ta pani z nami dzwonila i ona wszystko znala. (problemy z dzieci, ze pies byl 6 lat w schronu, ze strach ma itd.)
pierwsze dni byly ok, ona pisala nam mails i dzwonila, 3. dzien naraz pies nie mog w domu zostac...

Posted

wellington napisał(a):
To tam w schronisku jest ta kobieta o ktorej pisze lolka ?

tak ,kobieta która to prowadzi ............Joanna ma informacje z pierwszej ręki

Posted

lolka napisał(a):
tez już wiem :) .....lepiej napisz co u diabełków?

U moich diabłów ok, dzisiaj była kastracja ;)
Biedaki męczą się z kołnierzami ;p
Dodałabym ich zdjęcia ale za nic nie chcą wejść na fotosika ...
Piesy już zrobiły ogromne postępy!
Chętnie chodzą na spacery, nie boją się tak bardzo smyczy i kleją się do mnie.
Rano to taki taniec radości mi odstawiają,że szok!
Niestety nadal jest zazdrość o Astona i w nocy trzeba je izolować.
Jakby poszły do nowych domków takich cierpliwych to ktoś byłby bardzo zadowolony-takie klejuchy kochane!

Posted

Jutro będę miała chwile, ale w treści jest napisane Sonia i ze to suczka, bo ja Twojego tekstu nie zmieniałam, tylko w tytule jest sonia - piekny owczarek niemiecki długowłosy. Jakbym napisala owczarka to by było mniej wejść.... mam spis czipów, jutro powalczę.
Sabina - piekne fotencje. Porobie facecikom kilka ogłoszeń.

Posted

magda z. napisał(a):
Jutro będę miała chwile, ale w treści jest napisane Sonia i ze to suczka, bo ja Twojego tekstu nie zmieniałam, tylko w tytule jest sonia - piekny owczarek niemiecki długowłosy. Jakbym napisala owczarka to by było mniej wejść.... mam spis czipów, jutro powalczę.
Sabina - piekne fotencje. Porobie facecikom kilka ogłoszeń.

nie, nie mi nie chodzi o tytuł...tylko tam niżej we właściwościach gdzie jest rodowód, wiek i płeć , to tam jest samiec :)

Ciotka ja mam do Ciebie jeszcze jedną prośbę, jak będziesz maiła chwile napisz mi proszę ile wpłaciłaś na Ramzia (od mojego ostatniego uzupełnienia w pierwszym poście), muszę obliczyć do kiedy mamy go opłaconego....bo potem obudzimy się z ręka w nocniku jak będzie dług do pasa

Posted

lolka napisał(a):
nie, nie mi nie chodzi o tytuł...tylko tam niżej we właściwościach gdzie jest rodowód, wiek i płeć , to tam jest samiec :)

Ciotka ja mam do Ciebie jeszcze jedną prośbę, jak będziesz maiła chwile napisz mi proszę ile wpłaciłaś na Ramzia (od mojego ostatniego uzupełnienia w pierwszym poście), muszę obliczyć do kiedy mamy go opłaconego....bo potem obudzimy się z ręka w nocniku jak będzie dług do pasa

Ja na watku Ramzesa wpisywałam, jutro popatrzę na daty i pozbieram to w całość.

A tam zmienię, bo musiałam przeoczyć.
Podeślę też Wam konkurs na wolontariat, jaki wydawnictwo ogłasza dla szkół, tylko dzisiaj nie miałam czasu na to popatrzeć... Może cos z okolicy by miało motywację, aby do schronu podjechać:)

Posted

magda z. napisał(a):
Ja na watku Ramzesa wpisywałam, jutro popatrzę na daty i pozbieram to w całość.

A tam zmienię, bo musiałam przeoczyć.
Podeślę też Wam konkurs na wolontariat, jaki wydawnictwo ogłasza dla szkół, tylko dzisiaj nie miałam czasu na to popatrzeć... Może cos z okolicy by miało motywację, aby do schronu podjechać:)

a jak podoba Ci się w nowej pracy?.......odpowiada? :)
muszę jutro zadzwonić do schroo bo ponoć z lesnej jakiś ranny psiak tam pojechał lub ma jechać.....:( coś od nas ostatnio sporo psiaków ląduje w dłuzynie.....a mają profi kojce w policji do wykorzystania, wystarczyło by odrobinę się postarać.....ale w urzędzie jak widać maja to gdzieś, eh