Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='laikinia']Dziewczyny, czy Mala spod Lesnej ma juz domek?[/QUOTE]

:) ....właśnie ok trzy godziny temu pojechała do nowego domu :)..........spanie w wyrku ma zapewnione i super Pańcię

mamy jeszcze jednego psiaka , bardzo podobnego do niej ...prawdopodobnie to jej brat, zabrany z tego samego miejsca......niestety on jest ślepy :( ......jak tylko Sławek porobi mu fotki to ruszam z ogłoszeniami...psiak ma podobny charakter, czyli jest przyjazny, nieproblematyczny, załatwia się na dworze, zostaje sam w domu, kocha dzieci.... i całkiem dobrze radzi sobie ze swoją ułomnością

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='lolka']:) ....właśnie ok trzy godziny temu pojechała do nowego domu :)..........spanie w wyrku ma zapewnione i super Pańcię

mamy jeszcze jednego psiaka , bardzo podobnego do niej ...prawdopodobnie to jej brat, zabrany z tego samego miejsca......niestety on jest ślepy :( ......jak tylko Sławek porobi mu fotki to ruszam z ogłoszeniami...psiak ma podobny charakter, czyli jest przyjazny, nieproblematyczny, załatwia się na dworze, zostaje sam w domu, kocha dzieci.... i całkiem dobrze radzi sobie ze swoją ułomnością[/QUOTE]

Fajnie dla sunieczki-juz grzeje pupe na pierzynach :)

Mam teraz taka syt.- zglosila sie pani, bo zmarl jej piesek do jednej oglaszanej suni, ale ona juz jedzie do domku,, wiec musialam jej odmowic... polecilam jej wasza Mala- pani zakochala sie, wiec wyslalam zapytanie do Magdy, czy sunia jest, ale Magda chyba jest poza dogo przez te dni... stad moje pytanie na watku... Teraz napisalam, ze Mala tez juz jest adoptowana z zapytaniem czy mam jej jeszcze dalej pomagac w szukaniu pieska. Mysle, ze nie bedzie chciala i poszuka po ogloszeniach sama, ale na wszelki wypadek zapytam, czy pierwsze str. na watku sa aktualne- chodzi mi przede wszystkim o sunie. :) Macie tam czasem linki do ogloszen, wiec nie wiem czy cos sie tam ruszylo ;)

Posted

[quote name='laikinia']Fajnie dla sunieczki-juz grzeje pupe na pierzynach :)

Mam teraz taka syt.- zglosila sie pani, bo zmarl jej piesek do jednej oglaszanej suni, ale ona juz jedzie do domku,, wiec musialam jej odmowic... polecilam jej wasza Mala- pani zakochala sie, wiec wyslalam zapytanie do Magdy, czy sunia jest, ale Magda chyba jest poza dogo przez te dni... stad moje pytanie na watku... Teraz napisalam, ze Mala tez juz jest adoptowana z zapytaniem czy mam jej jeszcze dalej pomagac w szukaniu pieska. Mysle, ze nie bedzie chciala i poszuka po ogloszeniach sama, ale na wszelki wypadek zapytam, czy pierwsze str. na watku sa aktualne- chodzi mi przede wszystkim o sunie. :) Macie tam czasem linki do ogloszen, wiec nie wiem czy cos sie tam ruszylo ;)[/QUOTE]

pierwsze strony są aktualizowane......ale ponieważ większość psów jest w schronisku więc często dopiero po kolejnej wizycie są informacje, że psiak został np adoptowany ....ogolnie Magda jest tu najbardziej zorganizowana i namiętnie wręcz po "wojskowemu" ;)trzyma porządek

niestety obawiam się, że już niedługo zupełnie tu wszystko kaput :(....Magda nam wyjeżdża :(...tzn gratuluję i ciesze się że znalazła dobrą pracę ale dlaczego tak daleko :( :( ....ja do schroo nie dam rady już jeździć, Kaśka tez już jest na wykończeniu psychicznym a więcej nikogo nie ma ....to koniec

Posted

[quote name='lolka']pierwsze strony są aktualizowane......ale ponieważ większość psów jest w schronisku więc często dopiero po kolejnej wizycie są informacje, że psiak został np adoptowany ....ogolnie Magda jest tu najbardziej zorganizowana i namiętnie wręcz po "wojskowemu" ;)trzyma porządek

niestety obawiam się, że już niedługo zupełnie tu wszystko kaput :(....Magda nam wyjeżdża :(...tzn gratuluję i ciesze się że znalazła dobrą pracę ale dlaczego tak daleko :( :( ....ja do schroo nie dam rady już jeździć, Kaśka tez już jest na wykończeniu psychicznym a więcej nikogo nie ma ....to koniec[/QUOTE]

a to kicha... :( bez kogos w miare na miejscu i dobrze zorganizowanego to bedzie b.ciezko... no ale moze dojda nowi wolontariusze- trzymam kciuki, bo to byloby straszne- tyle pracy juz w to wlozylyscie, a wiadomo wschroniskach lepiej nie bedzie, raczej gorzej.... ludzie biednieja, albo boja sie o prace i odkladaja czesto adopcje zwierzakow na lepsze czasy... :(

Posted

Aga spoko, ogarniemy:) Ja pierwszą umowę mam na miesiąc, więc nie przeprowadzam się zupełnie, tylko będę u familii bumelować, jak zechcą mnei na dużej, to dopiero wtedy Bismarcka ściągam. Będę pracować od poniedziałku do piątku od 8 do 16. Nie zostawię Was:) Niestety na Dolnym Śląsku nikt mnie nie chciał, a i warunki finansowe nie są złe. Jutro wracam do Bolesławca, dzisiaj odpoczywam, bo wczoraj mnie zaskoczono ponownym wezwaniem do firmy, jak sie okazało, na dogranie warunków. Ja celowalam z szukaniem bardziej na południowym wschodzie, a wygna mnie na totalną pólnoc. Za to będziecie mieli gdzie jeździć tyłki grzać na plaży:)

Posted

[quote name='lolka']Czikulinda ma szanse na nowy dom......ktoś już umówił się z kierownikiem na wizytę i ewentualną adopcję :)

z kolei z czarnym astkiem jest problem .....młody jest mega agresywny:shake:, ma 2 tygodnie na zmianę[/QUOTE]

Czika - wiadomo już coś ?

a ten chlopaczek ... jaki wiek, skąd się "wziął", jakieś fotki ?

Posted

[quote name='fioneczka']Czika - wiadomo już coś ?

a ten chlopaczek ... jaki wiek, skąd się "wziął", jakieś fotki ?[/QUOTE]
Jego oddali ludzie z Bogatyni, podobno przestali sobie dawać z nim radę, ma około 1,5 roku.

Mialam kilka maili o Cyrylkę, jednak te foty to byl dobry pomysł, odeslalam do telefonów do Was.

Posted

Ja tak długo jak będę mogła to naszych psiaków nie zostawię:) najwyżej będę jeździć sama bez Madziuchny, no i nie tak często:( no i zdjęcia nie będą już takie ładne...

Posted

[quote name='kasia310']Ja tak długo jak będę mogła to naszych psiaków nie zostawię:) najwyżej będę jeździć sama bez Madziuchny, no i nie tak często:( no i zdjęcia nie będą już takie ładne...[/QUOTE]
Kasiu Twoje foty też są dobre:) Przecież ogloszenia i tak mogę robić dalej, wątek prowadzić i ściagać tych, co się ociągają z moderacją pierwszych postów;) Jak wrócę to wystawię resztę rzeczy na bazarek, to co zostanie będę zmuszona Wam oddać. Jeszce nie wyobrazilam sobie przeprowadzki i to tak daleko.... Oprócz planów szybkiej spłaty kredytu studenckiego w końcu podejmę poważne kroki i zrobię prawo jazdy, bo bez tego to cięzko będzie często Was odwiedzać:) Poza tym teraz mozemy zrobić jak najwięcej zdjeć i oglaszać futra:)

Posted

a ja i tak ogłaszam żałobę.....Magda bez Ciebie będzie tragedyja, wszystko padnie :( .................kierownik tez już wie i również smutek go ogarnia ....

Posted

[quote name='kasia310']Ciotki, tak na otarcie łez dzisiaj do Wrocławia pojechał Maniek a do Świdnicy nareszcie Cyrylka:loveu::multi::loveu::multi:to jednak buduje:loveu:[/QUOTE]
Wyprzedziłaś mnie;) ugrzęzłam w garnkach. Jutro wystawiam bazary, musze pozbyć się jak najwięcej, a resztę oddać Wam;)

Bardzo sie cieszę, ze psiaki pojechały. Z Maniusia to w ogóle, jego ogłoszenia robiłam już w biegu. Zaraz allegro Cyrylki podmienię na Torro. Jak tylko Kasia będzie miała czas to jedziemy focić brygadę, koniecznie musimy Ramzesa odwiedzić, teraz to już nie ma zmiłuj

Posted

[quote name='kasia310']Ciotki, tak na otarcie łez dzisiaj do Wrocławia pojechał Maniek a do Świdnicy nareszcie Cyrylka:loveu::multi::loveu::multi:to jednak buduje:loveu:[/QUOTE] super :))))))

Posted

[quote name='lolka']a ja i tak ogłaszam żałobę.....Magda bez Ciebie będzie tragedyja, wszystko padnie :( .................kierownik tez już wie i również smutek go ogarnia ....[/QUOTE]
Magda z jednej strony :(:(:(
a z drugiej :loveu:

Powodzenia na północy:)

Pozdrawiam pięknie;););)

Posted

[quote name='wojtuś']Magda z jednej strony :(:(:(
a z drugiej :loveu:

Powodzenia na północy:)

Pozdrawiam pięknie;););)[/QUOTE]

Nie dziękuję, mam nadzieję, ze się zaaklimatyzuję, bo tamtejsze wiatry mnie zaskoczyły;) Po cichu cały czas myślałam o południowym wschodzie, w którym jakiś czas temu sie zakochałam, a wyszła totalna północ....

W 1 poście napisałam, ile mamy z bazarków na sterylki. Postaram się jescze dzisiaj uaktualnić nasz wątek i bazary porobić. Beata ma misję z obfoceniem całej bandy, póki jescze mam chwile, aby powystawiać towarzystwo. Z racji tego, ze mój komputer przyjedzie dopiero w psem - mam cała skrzynke i monitor, to w marcu tylko z doskoku będę odświeżać to,c o powystawiam. Powysyłam Wam portale, na których ogłaszam psy, jakby było cos pilnego, a ja nie będę miała możliwości od razu zareagować.

Posted

Madzia, czy wiesz coś o Belli, czy ona pojechała? Masz jej czip? Jeśli nie pojechała mam być może dla niej dom w Jelonce, dzisiaj muszę dać odpowiedz, zadzwonie do schroo, ale nie mam ani czipa ani lp...

Możemy jechać do schroo w środę lub czwartek.

Posted

[quote name='kasia310']Madzia, czy wiesz coś o Belli, czy ona pojechała? Masz jej czip? Jeśli nie pojechała mam być może dla niej dom w Jelonce, dzisiaj muszę dać odpowiedz, zadzwonie do schroo, ale nie mam ani czipa ani lp...

Możemy jechać do schroo w środę lub czwartek.[/QUOTE]

Nie mam pojęcia, jej dane są na 2 stronie wraz ze zdjęciami, nie ściągałam jej jescze, tak samo jak astki. Mnie pasuje, ja swojego chrześniaka zaprowadzam do przedszkola na 8 i o 14 odbieram, więc bym z Wykrot tym o 13.05 musiała wyjechać. Tak przez najbliższe 2 tygodnie mam misję.

Posted

[quote name='fioneczka']a co z Cziką ... ludzie się odezwali ?[/QUOTE]
z tego co się dowiedziałam to była zarezerwowana dla osób z Jeleniej, ale nie mam pojęcia, czy przyjechali i czy się zdecydowali.

Posted

Do Cziki nikt nie przyjechał, ona jest jakaś pechowa, cholercia. Bella ma przesunięty odbiór na ten weekend, ale coś to się przeciąga, jakbyś Kasiu mogła tych ludzi wstrzymać do weekendu, bo dłużej czekac nie możemy, szkoda psiaka, w to miejsce można kolejne ogłaszać, a ona jest tak ładna, że na pewno szybko znajdzie się dom.

Czarny ast wraca do domu:) Z pomoca Beaty właściciele odbiorą go przed wypłatą - buziaki dla Ciebie Kochana:loveu::loveu::loveu: Właściciele wracają do poprzedniego mieszkania i chłopak też. Fajnie, bo po tym co z tą Cziką się dzieje, to on szans nie miałby wcale lepszych;/

Posted

Bella jedzie we wtorek lub środę do wrocławia :)....trochę się to przesunęło z racji remontu w domu gdzie ma zamieszkać, Pan Wojtek który po nią przyjedzie nie chce aby trafiła na gruzowisko i sprzatańsko remontowe......musi mieć psina spokój aby się spokojnie zaklimatyzowała

Posted

[quote name='lolka']Bella jedzie we wtorek lub środę do wrocławia :)....trochę się to przesunęło z racji remontu w domu gdzie ma zamieszkać, Pan Wojtek który po nią przyjedzie nie chce aby trafiła na gruzowisko i sprzatańsko remontowe......musi mieć psina spokój aby się spokojnie zaklimatyzowała[/QUOTE]
Fajnie:) Dzwoniłaś do Beaty, bo się martwi o Ciebie:)