Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='magda z.']Ja też bym swojego ciachała gdyby nie serce, w tamtym roku miał wszczepiane implanty chemiczne i według mnie był wtedy szczęśliwszy no i prostata, bo u nas już był problem.

Owczarek z Leśnej, szczenię już ma dom
Pies został w niedzielę znaleziony na plaży koło zamku Czocha, bardzo łagodny, bez problemów wsiadł do auta, dał sobie założyć kaganiec, posłuszny, przepiękny, zdjęcia nie oddają jego urody, nie ma czipa, znaleziony z obrożą.
Widać, że bardzo tęskni bidulek, jest cudny i grzeczny.
tel do Kasi 606275859

Daria jakbyś mogła to daj go na Lubań, moze ktoś szuka...

wklejam miniaturki, bo poziome rozciągną wątek i mod mnei pogoni, klikając otworzy się w nowym oknie w dużym rozmiarze

Owczarek już w domu:multi::multi::multi:znalazł się właściciel, zwiał skubaniec, kamień z serca....

Posted

[quote name='kasia310']Owczarek już w domu:multi::multi::multi:znalazł się właściciel, zwiał skubaniec, kamień z serca....
ale wieści:) super Kasiu, bardzo ise cieszę. taki piękniś i widać, ze mądrala

u Bismarcka na wątku foty ze spaceru brygady:)

Posted

[quote name='magda z.']chyba się juz pogodzili z faktem bycia ze sobą;)

Jest oferta DT dla Kilera, ale potrzebny jest transport do Warszawy... Czekam na koncepcje[/QUOTE]

Kurka Warszawa....kawał drogi....

Posted

pięknie wyglądają:)
Ja mam foto od Kasi
Cyrylka na spacerze

Cyrylka badzo ładnie chodzi na smyczy, jest spokojna

Grafii - przeniesiony spod budy do Marioli, bo nie potrafił isę zachować, dla jego bezpieczeństwa teraz boks

Posted

Melisa - raczej nie umie chodzić na smyczy, Kasia z nią leciala, dosłownie

Budrys teraz jest w boksie, są widoki, że zostanie adoptowany, poczekamy, zobaczymy, kciuki zaciśnięte

koleżanka z kojca Miski, przekochana, śliczna sunia, bardzo łagodna, spragniona pieszczot, według książki l.p 67, czip 793764, w schroo od 04.11.2008, miała wtedy 1,5 roku

Posted

suczka, która została zabrana z naszego schroo, była w nowym domu tydzień i wróciła z wybitym a właściwie wyrwanym biodrem!!!! Czeka na operację, bardzo smutna, do ludzi przyjazna, nie toleruje innych psów, musi byc sama. Niestety numery się nie zgadzają, trzeba będzie sprawdzić następnym razem.

Posted

Magda a co sie stało tej suczce z tym biodrem co mówili Ci co ja adoptowali?? wiecie co tzreba zaznaczac ludziom ,że jak adoptuja psa to wolontariusz przyjdzie na kontrole poadopcyjna w ciągu np 6 miesięcy bo to jest już paranoja co sie dzieje... a już strach się bać co będzie jak jakis świr amstaffa adoptuje...:angryy:

Posted

Asiu ja teraz nie byłam, ale jakby coś było to kierownik by dal znać, ja dopiero następnym razem postaram isę zabrać, bo potworków nie zostawiam samych - Lusia włącza alarm, przetestowałam jak z bratem dywan wynosiliśmy, chociaż za drugim razem było mnie, to i tak to za długi odcinek czasu

Madzia nie wiem co z tym astem, teraz Kasia było to może widziała

Posted

[quote name='madziara1983']jak by co to można mi juz słać na maila psy do następnej gazetki. A nie wiecie czasem czegoś o tym Amstaffie co go wtedy znalazłam czy poszedł do przyjęcia czy może ktoś go odebrał. ???[/QUOTE]
jest tylko astka, nie ma innego amstaffa w schronie.

Posted

[quote name='madziara1983']Magda a co sie stało tej suczce z tym biodrem co mówili Ci co ja adoptowali?? wiecie co tzreba zaznaczac ludziom ,że jak adoptuja psa to wolontariusz przyjdzie na kontrole poadopcyjna w ciągu np 6 miesięcy bo to jest już paranoja co sie dzieje... a już strach się bać co będzie jak jakis świr amstaffa adoptuje...:angryy:[/QUOTE]

to nie takie proste z ta kontrolą poadopcyjną gdy psiak idzie prosto ze schroniska...jak jest to przez nas to inna sprawa....
tak naprawdę nie wiadomo dokładnie co się stało....suczka mogła byc na siłę odciągana lub coś w tym rodzaju, bo uraz nie jest skutkiem np. potrącenia...była pani chetna po zabiegu zabrać ją do siebie, ale okazało się, że jest agresywna do innych psiaków, a pani ma więcej przygarniętych biedaków więc raczej nie będzie mogła zabrać jej do siebie:(

Posted

[quote name='kasia310']to nie takie proste z ta kontrolą poadopcyjną gdy psiak idzie prosto ze schroniska...jak jest to przez nas to inna sprawa....
tak naprawdę nie wiadomo dokładnie co się stało....suczka mogła byc na siłę odciągana lub coś w tym rodzaju, bo uraz nie jest skutkiem np. potrącenia...była pani chetna po zabiegu zabrać ją do siebie, ale okazało się, że jest agresywna do innych psiaków, a pani ma więcej przygarniętych biedaków więc raczej nie będzie mogła zabrać jej do siebie:([/QUOTE]

wiem wiem... ale kurde człowieka szlak może trafić, chce się pomóc psom ida do adopcji a wracają w gorszym stanie jak wyszły i człowiek jest bezradny -świry bezkarne a wyrzuty sumienie do końca życia ,że nie zauważyło się żadnych oznak ,że Ci ludzie jednak nie są dobrzy ehhh

Posted

Jak kiedyś rozmawiałam z kierownikiem to zwrotów takich z niekorzyścią dla psa jest około 5% wszystkich adopcji. Nie jest to dużo, ale jest, pewnie tak samo sie dzieje w każdym schronisku. Nawet psy, które idą przez nas - nigdy wszystkiego idealnie się nie da sprawdzić - mieliśmy już też podbramkowe sytuacje, jak zrobienie z Bryzy mordercy, czy wyrzucenie Ecci na ulicę i znalexienie jej w stanie b. cieżkim

Posted

[quote name='magda z.']Jak kiedyś rozmawiałam z kierownikiem to zwrotów takich z niekorzyścią dla psa jest około 5% wszystkich adopcji. Nie jest to dużo, ale jest, pewnie tak samo sie dzieje w każdym schronisku. Nawet psy, które idą przez nas - nigdy wszystkiego idealnie się nie da sprawdzić - mieliśmy już też podbramkowe sytuacje, jak zrobienie z Bryzy mordercy, czy wyrzucenie Ecci na ulicę i znalexienie jej w stanie b. cieżkim[/QUOTE]

Jak kilka lat temu własnie jak wyciągałam amstaffke ze schronu to kierownik napisała mi maila ,że w środe przyjedzie Pani ja zobaczyć jakaś starsza no i ok, wtedy fundacja niemiecka powiedziała ,że jak ona ma iśc do adopcji to oni zapłacą za sterylke no to Pani przyjechała zobaczyła usłyszała ,że jeszcze tylko sterylizacja i stwierdziła ,że w takim razie jednak jej nie chce także to już przechodzi granice. No wiadomo ,że nie da się wszystkiego sprawdzić ,a pozory mylą. no i świrów nie brakuje ehh....