Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='magda z.']no właśnie z tego wszystkiego to ja nie zajrzałam do 2 izolatek przy boksach wspólnych.... kilka razy miałam to w głowie, ale zapominałam.... Owczarki oba podeslę do kierownika i poprosze o weryfikację. Ja na razie też ma czas[/QUOTE]

To dobrze, jak będziesz miała czas, to daj sygnał i się umówimy;)

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

[quote name='lolka']Ja tej babeczce z alzheimerem to Uszatka i Parówę prześle....ale Magda Ty mi jeszcze o jakimś wspominałaś , przypomnij mi który to miał być[/QUOTE]
no to własnie Uszatek i Wilhelm- ruda parówka;) one sa spokojne, starsze i przytulaśne.
tutaj sa oba
[url]http://images8.fotosik.pl/331/7faa1899032c5173med.jpg[/url]

Kasiu to ja na razie jak najbardziej, oby pogoda tylko była.

Posted

A jutro Elvis najprawdopodobniej pojedzie do domu:) to z tego ogłoszenia o którym napisała lolka, wybierają córki, bo to one się będą psiakiem opiekować i zadziałała fota z Tobą Kasiu i jego pycholem zza krat. Aga jutro kierownikowi wszystko przekaże, aby psów nie pomylono, bo on z sąsiadem boks dzieli.

I pozwolę sobie napisać, że jedna z osób podczytujących wątek planuje na swoim weselu zamiast kwiatów zebrać karmę dla zwierzaków ze schroniska w Dłużynie:loveu::loveu: Bardzo dziękujemy za tę koncepcję, będziemy służyć pomocą i wszyscy życzymy spokojnych przygotowań do uroczystości.

Beata zawiozła mini szczeniaczkę do domu, ale po drodze z łańcucha zabrała kudłatą sunię - stan opłakany, wygłodzona, foty w najbliższych godzinach, z racji zapchania dt jeśli nie będzie szybkiego odzewu z ogłoszeń to pojedzie do Dłuzyny - jest z rejonu. Sunia stała w wodzie, buda prowizoryczna...

Posted

[quote name='kasia310']Takie kiepskie zdjęcia mi wyszły Blackiego - dobermana, jeśli jest, to w środę może lepsze zrobię....[/QUOTE]

nie trzeba Kasiuchna, wysłałam te fotki dziewczynom od dobkow i prawdopodobnie po kwarantannie zostanie zabrany tzn jakaś rodzina niemiecka już go zapragnęła adoptować :) a nie chciałam go przez fotosika puszczać bo on piękny, rasowy i jeszcze jakiś pseudo by go wyniuchał

tfu tfu tfu nie chce zapeszać ale coś się nam te adopcje ruszyły.....jutro Elvisek bedzie adoptowany :) :) :)

Posted

[quote name='lolka']nie trzeba Kasiuchna, wysłałam te fotki dziewczynom od dobkow i prawdopodobnie po kwarantannie zostanie zabrany tzn jakaś rodzina niemiecka już go zapragnęła adoptować :) a nie chciałam go przez fotosika puszczać bo on piękny, rasowy i jeszcze jakiś pseudo by go wyniuchał

[COLOR=Red][B]tfu tfu tfu nie chce zapeszać ale coś się nam te adopcje ruszyły[/B][/COLOR].....jutro Elvisek bedzie adoptowany :) :) :)[/QUOTE]

a na mnie to zbiorowo z Beatą krzyczycie jak tak mówię;) teraz trzeba hotelowce jesczze, albo wynegocjujemy dla nich osobny boks w nowych z kierownikiem;) a tak na poważnie to jutro po raz kolejny zabieram się za przerabianie treści, tylko czekam na fotosy i startujemy.

Posted

dziewczynka na nasze oko ok. dwuletnia. Zagłodzona (nie widać tego na zdjęciu) ale dosłownie przez dotyk można jej kości policzyć. Była na metrowym łańcuchu i w wodzie po kostki no i fajna prawie papierowa buda. Trzeba ją doprowadzić do porządku teraz. Jest bardzo towarzyska, fajnie jechała autem, bardzo przyjacielska i sprawia wrażenie bardzo wdzięcznej za wyrwanie jej z tego szamba

[IMG]http://images8.fotosik.pl/334/a4521d43849cf5acmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/334/72ac89fd09308738med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/334/16cdc8efbae1844dmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/334/18958891234fa969med.jpg[/IMG]

Posted

z pierwszych wieści to kudłata sunia od Beaty toleruje dzieci oraz zwierzęta - psy, koty. Ten dt może nie jest luksusowy, ale to dobry tester, bo tam wszystko jest. Jak tylko będą kolejne wieści to damy znać. Lolka juz napisała, ze fajnie jeździ samochodem, była bardzo wdzięczna, ze ją stamtąd zabrali - przytulna. Sławek mi napisał, że na zdjęciach nie widać, ale można jej policzyć wszystkie kości. I ostatnia dobra wiadomość - sunia dostała biegunki, bo zmiana jedzenia itd, ale nie było w nocy opcji, aby się załatwiła w domu:) kochana mordka, trzeba ją szybko ogłaszać.

Posted

[quote name='zuziaM']leni356 oglasza ja tez na kudlaczach. Jest sliczna wiec ma duze szanse na szybkie znalezienie domu.[/QUOTE]
tak wiem, własnie tam też napisałam i na watku gdzie szukają kudłatych psów. Jest dom zainteresowany naszym Lwem-trzymam kciuki, może zbój nie taki straszny, jak chce pokazać. Wszystkie znajome mi kudłate i półkudłatego tez już tam są.

Posted

A wiadomo, jak dlugo max sunia ma zostac w tym DT u Beaty ?
Bo leni chce ja zabrac do mnie. Tylko, ze ja obecnie nie dysponuje miejscem do niedzieli ( bo byc moze w niedziele do domu pojedzie TIBBI ).

Posted

[quote name='lolka']dziewczynka na nasze oko ok. dwuletnia. Zagłodzona (nie widać tego na zdjęciu) ale dosłownie przez dotyk można jej kości policzyć. Była na metrowym łańcuchu i w wodzie po kostki no i fajna prawie papierowa buda. Trzeba ją doprowadzić do porządku teraz. Jest bardzo towarzyska, fajnie jechała autem, bardzo przyjacielska i sprawia wrażenie bardzo wdzięcznej za wyrwanie jej z tego szamba

[IMG]http://images8.fotosik.pl/334/a4521d43849cf5acmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/334/72ac89fd09308738med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/334/16cdc8efbae1844dmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images8.fotosik.pl/334/18958891234fa969med.jpg[/IMG][/QUOTE]

Piękna jest dziewczynka

Posted

[quote name='lolka']nie trzeba Kasiuchna, wysłałam te fotki dziewczynom od dobkow i prawdopodobnie po kwarantannie zostanie zabrany tzn jakaś rodzina niemiecka już go zapragnęła adoptować :) a nie chciałam go przez fotosika puszczać bo on piękny, rasowy i jeszcze jakiś pseudo by go wyniuchał

tfu tfu tfu nie chce zapeszać ale coś się nam te adopcje ruszyły.....jutro Elvisek bedzie adoptowany :) :) :)[/QUOTE]
A, to dobrze:) Elvisek jedzie do domku:) rzeczywiście ostatnie adopcje to jakaś cudowna bajka:):):) oby tylko nie zapeszyć....ale przecież cieszyć się można:)

Posted

[quote name='zuziaM']A wiadomo, jak dlugo max sunia ma zostac w tym DT u Beaty ?
Bo leni chce ja zabrac do mnie. Tylko, ze ja obecnie nie dysponuje miejscem do niedzieli ( bo byc moze w niedziele do domu pojedzie TIBBI ).[/QUOTE]
Kilka dni na spokojnie.
Bardzo się cieszę, ze Tibbusiński idzie do domu, czas mu najwyższy.

Posted

To fakt, adopcje ruszyly ! Mia juz w domciu ... obcieta pieknie, bo zamieszkala u pani psiej fryzjerki !!!!
A w sobote moze przyjedzie pan po Tibbiego ..... oby , oby .... bo psiuio naprawde juz zasluguje na domek !

OK, wiec jesli sunie od powiedzmy niedzieli bedzie trzeba zabrac, to ja ja wezme do siebi.
Zaraz napisze do leni. Ale jeszcze lepiej by bylo, zeby znalazla swoj juz na zawsze, domek .....

Posted

Miałam telefon w sprawie Borysa, nie wiem czy jesteśmy w stanie aż tak go sprawdzić, za to postaram ise tam podesłać Fuksa - tego seterka, który jest w dt w Wałbrzychu - wiek podobny, a Fuks mieszka teraz z dziećmi i sprawdzony pod każdym kątem. Dom w Zakopcu, z ogrodem, z wyciachaną labradorką w wieku lat 2 i dziećmi.
Kasiu czy jutro jest aktualne?

Posted

[quote name='magda z.']Miałam telefon w sprawie Borysa, nie wiem czy jesteśmy w stanie aż tak go sprawdzić, za to postaram ise tam podesłać Fuksa - tego seterka, który jest w dt w Wałbrzychu - wiek podobny, a Fuks mieszka teraz z dziećmi i sprawdzony pod każdym kątem. Dom w Zakopcu, z ogrodem, z wyciachaną labradorką w wieku lat 2 i dziećmi.
Kasiu czy jutro jest aktualne?[/QUOTE]

Tak Magda, napisz, o której będziesz w Wykrotach.

Posted

[quote name='bla']A ja dzisiaj w bibliotece widziałam ogłoszenia Semira, Ślimaka i Majki wywieszone na tablicy ;)[/QUOTE]
ale Ślimaka już nie ma. To Olutka pewnie - dzięki wielkie, Ślimka trzeba pościągac, chociaż u mnie też wisi chyba w zoologu;/

Kasiu tak jak ostatnio - 9.45 wyjadę i jakieś 20-25 minut

Posted

[quote name='magda z.']ale Ślimaka już nie ma. To Olutka pewnie - dzięki wielkie, Ślimka trzeba pościągac, chociaż u mnie też wisi chyba w zoologu;/

Kasiu tak jak ostatnio - 9.45 wyjadę i jakieś 20-25 minut[/QUOTE]

ok,to do jutra;)

Posted

Magda dostałam od Ciebie kasiorkę...dzięki :) ....rozliczenia zrobię za kilka dni , może cosik jeszcze dociułamy....i ciotka błagam daj spokój z tymi końcówkami po 40 groszy.....
a jeszcze jedno ...nie widzę sensu dłużej trzymać te 50 zł na ecie....dajmy to na Semka, zresztą Ty decyduj ale już chyba z ponad miesiąc one tak bezczynnie leżą....jak będzie akcja sterylka to wtedy się pomartwimy, a zresztą i tak nie ma kto tego popilotowac na dzień dzisiejszy ..........a teraz mamy kolejny cholerny miesiąc opłat i jak zwykle brakuje :(

Posted

[quote name='leni356']Czy Tibbi był kastrowany? da się jakoś sprawdzić w papierach?[/QUOTE]
wątpię...w schroo nie ma kastracji, jedynie na zamówienie lub jeśli sytuacja zdrowotna tego wymaga