Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

leni356 napisał(a):
Kudłatka Mia od wczoraj w nowym domu

wiem, wczoraj nie miałąm czasu, aby napisać, bo tylko na chwilę byłam na necie. Bardzo się cieszę, jesczze Tibbi, mam nadzieję, ze któraś z tych rodzin będzie w porządku i niuniek też już zagrzeje się w domu stałym.

Ten dom dla Traktora to polska rodzina, która chce w późniejszym czasie kontynuować współpracą z Simoną i pomagać schronisku - z Mariolą dzisiaj rozmawiałam na ten temat.
Psy husky pojadą w przyszłym tygodniu a 12. 06 Traktor z Piłkarzem i jeszcze mała kudłatą sunią, którą wypatrzono gdzieś na zbiorowych boksach:) Ona własnie po sterylce już jest. Chłopaki też odjajczane będą.

• Replies 6.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Lolka zaraz robię przelew, pewnie w poniedziałek będzie na Twoim koncie - 95,40

Jak tylko ogarne kolejne sprawy to startuje z następnym, bo musimy z Semirem podgonić....

zapomniałam dodać, ze znalazłam chetnego na pisanie ogłoszeń:evil_lol::multi: w najbliższym czasie podrzucę i zobaczymy jak wyjdzie:razz:

Joanno to ja jutro około 17 będę w DG, przywiozę karmę i się spotkamy:)

Posted

magda z. napisał(a):
Lolka zaraz robię przelew, pewnie w poniedziałek będzie na Twoim koncie - 95,40

Jak tylko ogarne kolejne sprawy to startuje z następnym, bo musimy z Semirem podgonić....

zapomniałam dodać, ze znalazłam chetnego na pisanie ogłoszeń:evil_lol::multi: w najbliższym czasie podrzucę i zobaczymy jak wyjdzie:razz:

Joanno to ja jutro około 17 będę w DG, przywiozę karmę i się spotkamy:)

Magda. Magda zrób proszę ładną fotencje suni z leśnej...tej co łapinę miała złamaną....pliss

ja jeszcze nie wiem czy dotrę...od pogody zależy tzn jak będzie lało to przyjadę....ale jakbym nie dotarła wyscickaj Joannę :) a ja to powtórzę w poniedziałek jak kociatka zawiozę

Posted

takie cóś szuka domu ...chłopak, przytulasek, spokojny.....w poniedziałek go odwiedzę to będę więcej wiedziała cós to za ancymon....no bidul jest zamknięty w jakimś składziku

i banda ufoludów :)

Posted

to pierwsze foto kociaka jest boskie;) to te z drugiej ekipy? koniecznie daj je na bolec, a ja późneij skopiuję na inne portale treść ogłoszenia

a białego też jakbyś mogła to gdzieś na trawie pyknijcie i może przy nodze człowieka, aby wielkość było widać.

Posted

Joanno bardzo miło było Cię poznać:loveu:

szczeniaczki juz nie ma, zdjecia suni z Leśnej jutro dodam w większym wymiarze, dzisiaj tylko jedno;) ale kochana z niej suńka, ta łapka jest słabsza, muszą sie mięsnie odbudować. Jest grzeczna, młodziutka, uwielbia buziaki rozdawać, psów sie raczej boi, nie zaczepia, woli uciec. Mam nadzieję, ze w najbliższym czasie porobimy sesję pozostałym naszym hotelowcom i tak samo pieknie wyjda;)

No i Cindy poszła do domu, więcej info na jej watku:) mam nadzieję, ze teraz to jej się poszczęści, ale na jej miejsce jest podobnie ubarwiony samiec;/

Lew to wredniak jest jednak - ostatnio skoczył na P. Kazika i go złapał za szyję, pewnie z budy się zamierzył, akurat jak on tam sprzątał, z nim jest inny pies, ale boi się wychodzić, tzreba by pokombinowac, aby tamtego przenieść może do reszty, bo wygląda na to, że Lew rządzi,a tamten jest łagodny....

Posted

Starszy owczarek, ma problemy z uszami, wczoraj dostał zastrzyk i płyn, jego czip 382124, siedzi w rzędzie Mariola, z innym psem, musimy w księdze sprawdzić dokładnie i poogłaszać chłopaka, fajny taki starszy miś

tutaj wielkość, nie chciał zapozować

a to Joanno było chyba do Ciebie;) tak zademonstrował swoją chęć do pozowania...

Posted

nowy chłopak na wybiegu, niestety nie chciał dac sobie czipa sprawdzić, troche wystopowany, ale już się rozkręca. Trzeba go jesczze zlokalizować z tym czipem, bo sie nam zagubi

Posted

Muki - Aga jak możesz to podeślij go może Kasi od dobków, bo on taki w typie;) Ja sie będę łapać komu co wysyłać, bo zrobił sie szerszy krąg wymiany zdjęć i zajmuje mi to więcej czasu - a tylko Joanna korzysta z dogo.

a tutaj tyłem z Kikutkiem i Hieną z nóżkami od Alexandra29, po prawej miejsce pod nowe boksy

Posted

ten chłopak jest obok Mukiego, ostatnia buda, też namiary musimy zdobyć - ktos coś o nim więcej wie? taki mix rotek

i Hiena jak dobrze pamiętam to Inga się w nim zakochała. Dziewczyny były z nim i Kikutkiem na spacerze - może my tez podejmiemy próbę i zrobimy tam foto, bo te przy łańcuchach to zawsze odstraszają, a tak będą krówki na wypasie;)

Posted

Więzień, czyli Torro

portret Naleśnika, on zaczyna mieć problemy z tylnimi łapami, tzreba mu domu mocniej szukać, bo on ma około 12 lat

Fajna, starsza owczarka, jest w 1 Klaus, poprosze kierownika o identyfikację i ogłaszamy

w wolnej chwili Pirenejka z Leśnej, bo ma dużo i nie wiem co wybrać...

Posted

[quote name='OLUTKA55']ja to bym chciała zeby te boksy nie były potrzebne[/QUOTE]
ja też, te powstają po to, aby rozładować ścisk, bo psów cały czas około 200, w rzędzie Mariola przeważnie siedziały pojedynczo, ale od jesieni w zasadzie to dwójki, podobnie jest w Joanna, te będa tego samego rozmiaru.

Posted

Lolka pliss dopisz jej numer w swoim poście lp-346, czip musimy sprawdzić, w sobotę nie było jak za bardzo
fotosy Pirenejki cd - nie wszystkie sa idealne, bo popierniczyłam z ustawieniami;/

profil ma ładny;)

a to dla Lolki specjalnie:)

Posted

Dziewczyny, czy sa jakies nowe kudlacze w schronisku ?
Mam obecnie jedno miejsce po Mii, ktora juz w domku.
Czeka na nowego kudlaczka.

Cos wiecej wiadomo o tym, podpisanym jako agresor ? Bialy ostrzyzony.
I dlaczego agresor ?

Posted

[quote name='zuziaM']Dziewczyny, czy sa jakies nowe kudlacze w schronisku ?
Mam obecnie jedno miejsce po Mii, ktora juz w domku.
Czeka na nowego kudlaczka.

Cos wiecej wiadomo o tym, podpisanym jako agresor ? Bialy ostrzyzony.
I dlaczego agresor ?[/QUOTE]

pisalam o nim na stronie wcześniej i jest na stronie 3, a tam link do większej ilości zdjęć - rozwijam skuteczność tego wątku;). On na poczatku był milutki, ale teraz przytaakował P. Kazika jak on sprzatał - skoczył mu na plecy, no i w sobotę skakał też do Joanny, być może to stres, bo taki nie był miesiąc temu. Na zbiorowych boksach na pewno się coś kudłatego znajdzie Gosiu, ale ja skupiałam się na psach, które mogę zidentyfikowac i zrobić fotki w miarę dobre. Powoli chcemy jak najwięcej psów w ten sposób udokumentować. Jedyny sposób na Lwa to chyba zabrać go na spacer i sprawdzić lepiej. Na izolatkach małych były psy ze średnim włosem, w dużych izolatkach duże psiury - teraz husky przeszły sterylki i one dominuja w krajobrazie. Jak się dogadamy z Kasią to pewnie razem sie wybierzemy, to rozejrzymy się za czymś kudłatym, teraz było mniej czasu, bo była Joanna i Inga, a ja też znajomego przyciągnęłam na dłuższą chiwlę, a sie przeciągnęło. Na wybiegu tez nie ma nic kudłatego.

Posted

Aga jesli możesz to n 2 stronie masz nieaktualne psy w swoich postach - kaukazka i asty, nie wiem jak husky, bo ja już swoje usunęłam. Chyba ogarnęłam juz najważniejsze poprawki, tam gdzie była mozliwość to dałam link do większej ilości zdjeć, to ułatwia przede wszystkim mi lokalizację zdjeć do ogłoszeń;)
Kiedy wstępnie rajd hotelowy? ja mam autobus o 7.25 i jestem o 8.10 w lubaniu, 8.35 - i przyjazd 9.21, później dopiero o 12 i o 12.50 chyba w lubaniu

powroty o 13 i następnie 16 - pociąg lub autobus, nawet się pokrywają.

Posted

No Madziuchna super zdjęcia naszych mordeczek:) Piękna ta sunia, którą wypatrzyłaś w Klausie....a owczarunio to chyba ten 10 -letni, który był kiedyś ze Ślimakiem...muszę to sprawdzić, mamy go chyba na pierwszej lub drugiej, jesli to on...nie jestem pewna.
Ja chyba w środę polecę, Madzia, a jest ten doberman jeszcze?

Posted

no właśnie z tego wszystkiego to ja nie zajrzałam do 2 izolatek przy boksach wspólnych.... kilka razy miałam to w głowie, ale zapominałam.... Owczarki oba podeslę do kierownika i poprosze o weryfikację. Ja na razie też ma czas

Posted

[quote name='magda z.']Aga jesli możesz to n 2 stronie masz nieaktualne psy w swoich postach - kaukazka i asty, nie wiem jak husky, bo ja już swoje usunęłam. Chyba ogarnęłam juz najważniejsze poprawki, tam gdzie była mozliwość to dałam link do większej ilości zdjeć, to ułatwia przede wszystkim mi lokalizację zdjeć do ogłoszeń;)
Kiedy wstępnie rajd hotelowy? ja mam autobus o 7.25 i jestem o 8.10 w lubaniu, 8.35 - i przyjazd 9.21, później dopiero o 12 i o 12.50 chyba w lubaniu

powroty o 13 i następnie 16 - pociąg lub autobus, nawet się pokrywają.[/QUOTE]

Magda ja nie dam rady( w czwartek mam na 90% wyjazd) a tym bardziej w godzinach pracy....już się w razie "W" zabezpieczyłam i poprosiłam Marka o zrobienie po dwie foty każdemu psiakowi w dobrej rozdzielczości

Posted

[quote name='kasia310']No Madziuchna super zdjęcia naszych mordeczek:) Piękna ta sunia, którą wypatrzyłaś w Klausie....a owczarunio to chyba ten 10 -letni, który był kiedyś ze Ślimakiem...muszę to sprawdzić, mamy go chyba na pierwszej lub drugiej, jesli to on...nie jestem pewna.
Ja chyba w środę polecę, Madzia, a jest ten doberman jeszcze?[/QUOTE]

no widzisz Kasiuchna a ja się pół dnia zastanawiałam w jakiej to ważnej sprawie miałam do schroo dzwonić.....w sprawie DOBKA właśnie....no nic jutro zapytam

Posted

Ja tej babeczce z alzheimerem to Uszatka i Parówę prześle....ale Magda Ty mi jeszcze o jakimś wspominałaś , przypomnij mi który to miał być

Posted

[quote name='lolka']no widzisz Kasiuchna a ja się pół dnia zastanawiałam w jakiej to ważnej sprawie miałam do schroo dzwonić.....w sprawie DOBKA właśnie....no nic jutro zapytam[/QUOTE]

Takie kiepskie zdjęcia mi wyszły Blackiego - dobermana, jeśli jest, to w środę może lepsze zrobię....