nika28 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Słuchajcie, sąsiadki suka ma cieczkę, więc on teraz siedzi pod naszym blokiem... To narazie chyba nam nie ucieknie :roll: Quote
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 To nie jest zbyt dobre rozwiązanie...bo jak się trafi inna sunia z cieczką... Powędruje w siną dal. :-( Quote
nika28 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 A zdjęcia robiłam dzisiaj rano przed skołą i przez jamniola się spóźniłam :cool1: Może wymyślmy mu jakieś fajne imię, bo "Jamnik" on się nazywać nie może :lol: Quote
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Niko, tylko Ty masz pełne prawo do imienia!!! Wymyślaj!!!!!!! Prosimy!!!!!!!! Quote
Isadora7 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 nika28 napisał(a):A zdjęcia robiłam dzisiaj rano przed skołą i przez jamniola się spóźniłam :cool1: Może wymyślmy mu jakieś fajne imię, bo "Jamnik" on się nazywać nie może :lol: Super pomysł w ogłoszeniu dobrze jak jest imię. Quote
nika28 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 majqa napisał(a):To nie jest zbyt dobre rozwiązanie...bo jak się trafi inna sunia z cieczką... Powędruje w siną dal. :-( Tak, wiem, ale mamy się nie da namówić :shake: (chwilowo :razz:) Nie było go całe wakacje, póki co "lata" po osiedlu... Quote
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Dawaj to imię!!! Jakieś chwytliwe! Mnie same głupoty chodzą po głowie, przecież wiesz!!! ;) Lepiej nie krzywdzić psa pomysłami cioci majqi. :evil_lol: Quote
nika28 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Hmmm... już myślę... Spajki ? Maks ? Roki ? Skubi ? :cool3: Takie mi tylko przychodzą do głowy... Quote
danka1234 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Spajki,fajne imie jak dla mnie majga,jesteś mistrzem w tekstach:lol:może mogłabym prosić o jakiś krótki i tresciwy do ogłoszeń.:oops: Quote
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Najpóźniej dziś wieczorem wrzucę na wątek. OKI? Quote
nika28 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 majqa napisał(a):Najpóźniej dziś wieczorem wrzucę na wątek. OKI? Oki ;) Więc imię "Spajki" zostaje ??? :razz: Quote
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 nika28 napisał(a):(...) Więc imię "Spajki" zostaje ??? :razz: Nie wyobrażam sobie inaczej! :shake: Quote
nika28 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 No dobra to ja wieczorkiem zrobię ale.gratkę ;). może uda mi się jeszcze zrobić mu jakieś fajne zdjęcia :roll:. Quote
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Nikuś, teraz robię jakąś nudną ale b.ważną sprawę na kompie (na jutro). Wieczór to sprawa względna :evil_lol:. Obiecuję, że w najgorszym wypadku, jutro rankiem, zastaniesz tekst na wątku. Quote
nika28 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 majqa napisał(a): Obiecuję, że w najgorszym wypadku, jutro rankiem, zastaniesz tekst na wątku. Nie ma sprawy ;) :p Quote
nika28 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 [quote name='Isadora7'] Bywało ze w takich sytuacjach domek się znajdowł tylko psiaka nie mozna jak na złość było dorwać. No właśnie tego się obawiam że nam zwieje :roll: Po jego przyjacielu ślad zaginął ( http://www.dogomania.pl/forum/f28/pilnie-potrzebny-dt-bezdomny-piesek-lodz-108726/index6.html ) mam nadzieję że Spajki zdąży znaleść dom, zanim zniknie :shake: Quote
danka1234 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 To ja również czekam,;) porobie Spajkiemu ogłoszenia. nika28,wstaw tu linki ogłoszen zrobionych przez Ciebie czy innych żeby było wiadomo gdzie już jest ogłaszany,żeby nie powielać. Quote
nika28 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 [quote name='danka1234'] nika28,wstaw tu linki ogłoszen zrobionych przez Ciebie czy innych żeby było wiadomo gdzie już jest ogłaszany,żeby nie powielać. ok ;) Właśnie wróciłam ze spaceru z moim psem, a tu znowu bezdomny jakiś :placz: :placz: :placz:. Normalnie ręce opadają, i którego tu teraz brać : http://www.dogomania.pl/forum/f28/czarno-bialy-pies-na-dzialkach-okolice-lodzi-potrzebna-pomoc-122616/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/bezdomny-szorstkowlosy-piekny-pies-szuka-domu-lodz-122274/ http://www.dogomania.pl/forum/f486/bezdomny-kociak-na-budowie-jak-go-zlapac-122968/ http://www.dogomania.pl/forum/f486/bialo-czarna-kotka-lodz-108217/ I jeszcze jeden bezdomny, i jamnik :placz: Quote
nika28 Posted October 24, 2008 Author Posted October 24, 2008 Zrobilam mu jeszcze trochę zdjęć : I na trochę do domku żeby odpocząć i znów na ulicę :-( : I już chce na dwór : Quote
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 [quote name='danka1234'] (...) krótki i tresciwy do ogłoszeń.:oops: Danusiu, krótki - to i proszę !!! Niestety, cholercia, na moją orientację zbyt krótki, a jego treściwość pozostawia wiele do życzenia. Prześledziłam wpisy i nie mam konkretów do zasilenia tekstu. Na dobrą sprawę niczego nie wiemy o psiaku - wiek, zdrowie, zachowanie w domu, wobec ludzi, zwierząt. Nie mam jak i z czym zastartować. Oprawa słowna powinna być przygrywką, a tu jest treścią główną. Tułacze życie. Jaminik Spajki. Pomocy!!!!!!! Błąka się, pojawia i znika, niczym wyrzut sumienia. Ten widok boli. Trudno, by było inaczej. Śliczny, ufny, o przekochanym spojrzeniu jamnik, cień wieczornych latarń, zwiastun świtu...Wyciąga pyszczek w błagalnym geście/ prośbie: "Przytul, pomóż zapomnieć o chłodzie, pragnieniu, głodzie i bezdomności!" To tułacze życie nie potrwa długo!!! Zakończą je zęby innego psa lub koła samochodu. W jakimś momencie zmęczenie, co za tym idzie nieuwaga, weźmą górę nad ostrożnością. Błagamy o pomoc, póki nie jest za późno dla tego wrażliwego, delikatnego psa! Zegar Spajkiego tyka zagrożeniem...... Oby nie wybiła północ jego życia, nim zazna ludzkiej miłości, domu z prawdziwego zdarzenia!!! Spajki ma ok. 6 lat. Doskonale odnajdzie się w rodzinie, która pozwoli mu wieść prym. Wobec innych psiaków zachowuje się dominująco. Prawdopodobnie właśnie tak, przebojem, próbuje torować sobie drogę do ludzkiego serca, zaskarbić jego łaski. Od kotów stroni ale nie przejawia wobec nich agresji. Osoby zainteresowane pomocą psiakowi proszone są o kontakt: 0 - 502 626 117 [email protected] Quote
danka1234 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Dzięki za tekst,jest piekny i chwytający za serce.Mało w nim tresciwych informacji o psiaczku ale nic się nie poradzi w tej sytuacji. Quote
majqa Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Nikuś, poobserwuj psiaka, pod kątem tego, co skrótem wyszczególniłam wcześniej, by dało się zbudować zdania: "Spajki jest........", "Najlepszym domkiem dla Spajkiego byłby.....". Co przyjdzie Ci do głowy na bazie przyglądania się niuńkowi, wpisuj. Quote
danka1234 Posted October 24, 2008 Posted October 24, 2008 Ogłoszenia dla Spajkiego; Alegratka.pl - Og�oszenia drobne. Kupi�, sprzedam - og�oszenia drobne w Internecie Darmowe ogłoszenia drobne na Gumtree Łódź Kokosy, darmowe ogłoszenia drobne Interpress Og�oszenia Dodaj og�oszenie - eOferty.com.pl www.znajda.org.pl - beta - Og�oszenia - ogłoszenia drobne > ojej.pl Kupi� Psa - Gie�da zwierz�t domowych :: Szczeg��y og�oszenia Adopcja psa. Og�oszenia: psy do adopcji, szukam psa, oddam psa Psy do adopcji, koty do adopcji - adopcje.org.pl - oddam psa, oddam kota Quote
nika28 Posted October 25, 2008 Author Posted October 25, 2008 Majga, danka1234, dziękuje bardzo :Rose: Więc tak, lepiej żeby psiak zamieszkał w domu z sunią ( wysterylizowaną!) lub w domu bez innych zwierząt, bo lubi dominować. Raz pogryzł się z innym psem, i wogóle lubi wdawać się w bójki. Kotów się boi :crazyeye:, ale nie atakuje i nie goni, tylko ucieka i próbuje być jak najdalej od nich. Wiek - jak dla mnie 5-6 lat. Zęby ma dosyć białe. Ktoś mi kiedyś mówił że on ma 9 lat, w co bardzo wątpię :cool1:. Jak ze zdrowiem - naprawdę nie wiem. Wygląda na zdrowego, biega, nie ma ran, jest tylko strasznie brudny - po minucie głaskania mam całą czarną rękę. Wolałabym raczej żeby nie mieszkał w domu z małymi dziećmi. Może mu się coś nie spodobać, a wtedy by ugryzł... Aha i jakby się znalazł jakiś fajny domek, to by musiał go wykastrować... Quote
Recommended Posts