Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Postaram się zrobić jakieś zdjęcia przy najbliższej okazji - no chyba, że Beata mnie wyprzedzi ;)

I na poważnie trzeba by pomyśleć o tych pieluszkach (i powycinać dziurę na ogon) bo przez to robienie pod siebie strasznie śmierdzi od Mopeńka :(

Posted

a może dla Mopka lepszy byłby do leżenia taki lekko nadmuchany gumowy materacyk, który w razie "wpadki" łatwo umyć?
mój psiaczek pod koniec swoich dni miał podobny problem jak Mopek i taki materac w jego przypadku się sprawdzał-miał mięciutko i nie było większego problemu z zachowaniem czystości.
niestety materacyk nie wytrzymał do dziś, ale może ktoś ma na pozbyciu coś podobnego ?

Posted

hmm ciekawy pomysł , to był taki duży normalny materac, czy taki mniejszy? Bo taki duży to sie chyba nie zmieści.. ale z mniejszym moznaby spróbowac..
Nie wiem tylko czy Mop by wiedział że trzeba się na tym kłaśc, bo często leżał np. obok kocyka.. Ale jesli by sie taki materacyk znalazł to warto spróbowac!

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Postaram się zrobić jakieś zdjęcia przy najbliższej okazji - no chyba, że Beata mnie wyprzedzi ;)

I na poważnie trzeba by pomyśleć o tych pieluszkach (i powycinać dziurę na ogon) bo przez to robienie pod siebie strasznie śmierdzi od Mopeńka :([/quote]

moznaby kupić na próbę kilka pieluszek.. tylko znowu brakuje pieniędzy :(

Posted

[quote name='_bubu_']moznaby kupić na próbę kilka pieluszek.. tylko znowu brakuje pieniędzy :([/quote]
Bubu zmień tytuł że "samotny schrowany Mopek zbiera na pieluszki:("Może ciotki się ulitują. Ja juz nie mam czym dzielić;(

Posted

jakiekolwiek, trzeba jakies wypróbować. Nie mam doświadczenia w pieluszkach, nawet nie wiem jaki rozmiar ma być.. Mop jest średniej wielkosci psem. może powinnam mu zmierzyć obwód?

Posted

[quote name='_bubu_']jakiekolwiek, trzeba jakies wypróbować. Nie mam doświadczenia w pieluszkach, nawet nie wiem jaki rozmiar ma być.. Mop jest średniej wielkosci psem. może powinnam mu zmierzyć obwód?[/quote]

Ale czy to są jakieś specjalne dla psów (jeśli w ogóle istnieją), czy takie dziecięce? Z dziecięcymi jest problem, co zrobić z ogonem - sprawdzałam na mojej tymczasowej Ginie, jak była po sterylce!!!

Posted

chyba zwykle pampersy. I ogon faktycznie jest problemem bo dziura powoduje ze sie pielucha rozpada.
A on ma problem takze z sioo?? bo bardzo dobrze spisuja sie na materacu takie pieluchowe chusty-podklady pampersowe. Uzywalam dla sparalizowanego ONka ktorego mialam w domu. Chlona swietnie, pies jest suchy i nie czuc.
ale jak on lazi to nie wiem, czy tego nie pozwija.

Posted

[quote name='agusiazet']Ale czy to są jakieś specjalne dla psów (jeśli w ogóle istnieją), czy takie dziecięce? Z dziecięcymi jest problem, co zrobić z ogonem - sprawdzałam na mojej tymczasowej Ginie, jak była po sterylce!!![/quote]

są specjalne dla psów ale droższe. Teraz sie tak zastanawiam czy te pieluchy mają sens bo zlikwidowałoby to tylko problem brudnego kojca. Mop nie ma problemu z trzymaniem moczu czy kału. tylko z tym ze kładzie sie do tego i w ten sposób sie brudzi. No i oczywiscie nie rozumie ze lepiej załatwiać wszystko na spacerze. Jak bedzie mial pieluche i zrobi w niej kupe to i tak bedzie brudny i trzeba bedzie go myć..

Posted

[quote name='Dorothy']chyba zwykle pampersy. I ogon faktycznie jest problemem bo dziura powoduje ze sie pielucha rozpada.
A on ma problem takze z sioo?? bo bardzo dobrze spisuja sie na materacu takie pieluchowe chusty-podklady pampersowe. Uzywalam dla sparalizowanego ONka ktorego mialam w domu. Chlona swietnie, pies jest suchy i nie czuc.
ale jak on lazi to nie wiem, czy tego nie pozwija.[/quote]

podklady rzeczywiscie pozwija , i pewnie by sia załatwiał i tak obok.. bo on sie nie załatwia podczas snu tylko normalnie wstaje .

aha, z kapielą poczekamy aż będzie ładna pogoda bo dzisiaj sie chłodno zrobiło..

Posted

Witam - ja będę przesyłać paczkę dla Hund ( wywnioskowałam,ze działacie razem) w poniedziałek,( jeszcze muszę zgromadzić parę rzeczy:razz:) i mogę podrzucić do niej 5 szt. pampersów po moim synku wielkośc 5 - więc może dla Mopka się przydadzą na wypróbowanie:razz: jak nie to dla innej bidy by były
Ale z tego co wywnioskowałam to On nie jest nauczony czystości -dobrze zrozumiałam:roll:
Proszę napisać, czy to dobry pomysł;)

Posted

[quote name='RYSIAK1']Witam - ja będę przesyłać paczkę dla Hund ( wywnioskowałam,ze działacie razem) w poniedziałek,( jeszcze muszę zgromadzić parę rzeczy:razz:) i mogę podrzucić do niej 5 szt. pampersów po moim synku wielkośc 5 - więc może dla Mopka się przydadzą na wypróbowanie:razz: jak nie to dla innej bidy by były
Ale z tego co wywnioskowałam to On nie jest nauczony czystości -dobrze zrozumiałam:roll:
Proszę napisać, czy to dobry pomysł;)[/quote]

myśle , że pomysł bardzo dobry :) jeśli tylko możesz przekazać pieluszki to super! Wypróbujemy! Zobaczymy jak Mop będzie sie w nich zachowywał. I czy bardzo będzie się w nich brudził. Dopóki nie wypróbujemy to się nie dowiemy.
Tak , czystosci nie jest nauczony i raczej już sie nie nauczy - on jakby nie myśli, jest bardzo słaby kontakt z nim. Nie rozumie że lepiej połozyc się tam gdzie nie ma kupy..

jakby ktos miał niepotrzebne kocyki, ręczniki czy prześcieradła to Mop ich potrzebuje!

Posted

Co do brudzenia w pampersach, to zawsze jest ten plus, że nie będzie brudził sie cały, tylko w okolicach tyłka. Jak go widziałam to miał posklejany brzuch, klatkę piersiową i bok. Trzeba wypróbować, a nuż się sprawdzą!

Słoneczko, zaświeć proszę! Kąpiel czeka na Mopeńka!

Posted

[quote name='pinczerka_i_Gizmo']Co do brudzenia w pampersach, to zawsze jest ten plus, że nie będzie brudził sie cały, tylko w okolicach tyłka. Jak go widziałam to miał posklejany brzuch, klatkę piersiową i bok. Trzeba wypróbować, a nuż się sprawdzą!

Słoneczko, zaświeć proszę! Kąpiel czeka na Mopeńka![/quote]
A może troszkę wygolić pupcię i brzusio. Nie będzie się koo przyklejać:(