florida_blue Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Madzia, ja nie wiem czy ona bedzie chodziła na spacerki teraz ... Ona chyba bedzie siedziała non stop w domu - bo na takim trawniczku pod domem to sie moze duzo rzeczy przyplątać a ona jeszcze przed szczepieniami... Dzisiaj kluseczka była u naszego pana doktora, dostała odpchlonko i odrobaczenie, i cały zestaw róznych lekarstw. Jest bardzo dzielna i szybko wraca do zdrowia, nie wiem czy nie podmienili ci tego psa w szpitaliku... :eviltong: I jeszcze jedno... nasz wet mówi, że mu to nie wygląda na ugryzienie przez jakiegoś zwierza... Bo nie ma żadnych innych śladów i jakby jej pies/lis ścisnął tak mocno pyszczek żeby aż przebić kość... to przeciez ślad byłby jakiś z drugiej strony... nasz doktor mówi, że to raczej nie sprawka zwierzęcia ....:shake: Quote
Magda 007 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Slad jest z drugiej strony.Wyglada to tak jakby byla ugryziona w otwarty pyszczek.W podniebieniu jest kawalek kości wgnieciony,mysmy myslały że jej się sos wbiło,dopiero po chwili doszlismy że jest to jej wlasna kość.Ponadto wyciągnęłyśmy drobny odłamek kości w okolicy łuku zębowego.a ta dziura pod okiem wygląda jak od kła.Zreszta najwazniejsze ze sie goi i nie leje się to ohydne ropsko.No i ze to nie przeszkadza w jedzeniu.Najważniejsze żeby mała znalazła bardzo dobry dom. Quote
wilczyca Posted April 30, 2008 Posted April 30, 2008 Szczęściara z niej, jak słodzinka, miała dużo szczęścia że ją zanalazłaś.Ja mogę ją jedynie podnieść bo u mnie psiak jeszcze wychodzi z traumy poschroniskowej :shake:. A gdyby ją nazwać "Dzikuska" skoro taka dzikuska z niej :cool3: Quote
florida_blue Posted April 30, 2008 Author Posted April 30, 2008 tylko ta "dzikuska" to chyba by musiało być imię takie na przekór - bo mała jest już oswojona i kochana i przytulasta :) i bedzie taką ONeczką mix :loveu: Quote
Magda 007 Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 florida_blue napisał(a):tylko ta "dzikuska" to chyba by musiało być imię takie na przekór - bo mała jest już oswojona i kochana i przytulasta :) i bedzie taką ONeczką mix :loveu: Zamienili mi psa na pewno! A dla mnie to ona jest Miśka. Quote
wilczyca Posted May 2, 2008 Posted May 2, 2008 no to przecież jest Miśka, a może Misia bo tak brzmi bardziej czule :razz: i jak się ta maleńka czuje ? Dzikuska to było ...tylko tak ..... :oops:. Hopaj maleńka do góry Quote
florida_blue Posted May 2, 2008 Author Posted May 2, 2008 no i mamy mało oryginalnie troche - ale pasuje :) Quote
florida_blue Posted May 3, 2008 Author Posted May 3, 2008 Misiaczka prosi ciocie kochane o ogłoszonka .... Quote
wilczyca Posted May 3, 2008 Posted May 3, 2008 Misia, Misiaczka, Misieńko pokazuj się wszystkim, pokazuj jak jesteś piękna :loveu: nowe zdjątka by się przydały ;) Quote
florida_blue Posted May 3, 2008 Author Posted May 3, 2008 o dzisiaj sie przyznam ze zawaliłam - byłam u malutkiej - wlazła pod szafe i tak słodko jej łapciątka wystawaly - grubaśne ma jak mały bernardyn :P A ciotka zdjec nie zrobiła :P a pozniej ciocia przytuliła sobie małą i ciocia marta chciała zabrac i mała spowrotem do mnie przyszła oparła sie łapkami na ramieniu i główkę wtuliła w szyję :loveu::loveu::loveu: Quote
florida_blue Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 ciocia florida sie normalnie zakochała w Misiaczce :oops: Quote
wilczyca Posted May 4, 2008 Posted May 4, 2008 florida_blue napisał(a):ciocia florida sie normalnie zakochała w Misiaczce :oops: to może ..... domek na stałe ??:cool3: Quote
florida_blue Posted May 4, 2008 Author Posted May 4, 2008 nie, ciocia florida to nawet na tymczas małej nie moze zaprosić ... :-( ale jakby mogła to by juz nie oddała - bo ma taką bokserke kościstą to ani sie przytulić a tu taka puchatka cudna :) Quote
wilczyca Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 .... i stała się cisza, czemu tu nikt nie zagląda ?? Czy może małe śliczności znalazło swój kochany domek ?? Quote
wilczyca Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 a może by jakieś nowe zdjątka porobić i napisać coś jeszcze o małej?? Quote
florida_blue Posted May 6, 2008 Author Posted May 6, 2008 nie wiem co pisać - oprócz tego ze mała lubi inne psy, chętnie do nich podchodzi, zaczepia - zaczyna tez broić podgryzać i obgryzać :) dostaje na razie zmielone jedzonko - żeby nie nadwyrężac pysia, ale w szarpaniu za róg narzuty na łóżko chory pyszczek jej nie przeszkadza :) Chętnie się przytula :loveu: I jest cudnym puszkowym szczeniątkiem :) Quote
wilczyca Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 a może by spróbować zrobić (brzydki wyraz) jej allegro ? tylko że ja nie umię :oops:. Quote
Folen Posted May 6, 2008 Posted May 6, 2008 Jaki niedźwiadek uroczy..ja to taki cichy obserwator, bo tylko czytałam co się dzieje, bez pisania... Quote
Recommended Posts