MaxSta Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Co się dzieje? Zaglądam tu od jakiegoś czasu niestety mogę się bardziej udzielać na stronach Azylowców ale Kacperka obserwuję od jakiegoś tygodnia. Quote
Tepes Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [COLOR=Blue]Nikt nie chce skarboneczki?? Dla Kochanego Kacperka??, [url]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=110467[/url] [/COLOR] Quote
Tepes Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [COLOR=Blue]No tak fajna ale jakoś mało chętnych:D Hop Kacperku:) Co tam u Ciebie słychać nowego? [/COLOR] Quote
Folen Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Plakat będzie dziś...z poślizgiem, ale dopiero wróciłam..a jutro znowu wyjeżdzam. Quote
bigos Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 cały czas trzymam kciuki za Kacperkowe zdrowie:loveu: Quote
Ini Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='hanka456']O banał zakrawa stwierdzenie, że schroniska w Polsce są przepełnione. Dramat przebywajacych tam zwierząt jest ogromny, cierpienie wylewa się z boksów i klatek. Każdego dnia kończy się życie anonimowego psa, który niejednokrotnie jest tylko numerem. Takim numerem był również Kacper, gdy zamieszkal w łódzkim schronisku. Jego numer to: 2834, a dzień w którym stał się tym numerem to 38 sierpień 2006 roku. Od tego czsu minęło już sporo dni i nocy. Otrzymał imę od Pani, która jako wolontariusz dawała mu tyle ciepła i miłości ile tylko mogła w siermiężnych warunkach schroniska. Każda pomoc na wagę złota, przyjeta będzie z ogromną wdzięczności Ale pewnego dnia Kacper przeżył horror. Znienacka na skutek nieszczęsliwego wypadku zaatakowa go inny duży pies. Kacper był bez szans. To, że żyje zawdzięcza swojemu silnemu instynktowi życia i wysiłkom ukochanej Pani co czuwała nad nim. Jednak na skutek ogromnych ran i wielkiego stresu Kacper traci wzrok. Wstepna diagnoza brzmi: Obustronne owrzodzenie rogówki, perforacyjny wrzód nabłonka rogówki, obustronne entropium wtórne. Grozi mu to utratą obu gałek ocznych i ślepotą. Ostatnią deską ratunku jest dr Jacek Garnacarz. Dzisiaj Kacper jedzie na konsultację, co będzie potem zobaczymy. Jednak Kacper prosi Was wszystkich o pomoc i wsparcie. Czyni to skromnie, cichutko , bo jeszcze nigdy o nic nie prosił. Pomóżcie , podarujcie Kacprowi oczy. Każda pomoc będzie przyjeta z wdzięcznością. Anna Matczak ul. Franciszkańska 9/15 Łódź 91-431 86 1020 3378 0000 1702 0131 7916 z dopiskiem: nick z dogo na Kacpra[/quote] Hanka 456, chyba mogę załatwic domek stały dla Kacperka. Rozmawiałam z Pania Hanną Rewińską z Gdańska jakiś czas temu. Szuka psiaka dla swojej teściowej. Sama właśnie przygarnęła sunię (2 lata) z dysplazja bioder i chorą trzustką. Chce pomóc jakiemuś biedulkowi. Pytała mnie o jakiegoś małego pieska. Im większa bieda, tym "lepiej". Zadzwonie do niej i opowiem o Kacperku. Trzymajcie kciuki!!! :) Ini Quote
Ini Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Hanka456, Zadzwoń proszę do mnie lub podaj do siebie kontakt na pw. przesłałam Ci nr na pw. Ini Quote
Niewiasta_21 Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Hania napewno zadzwoni jak tylko wróci do domku. Quote
Ini Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Rozmawiałam właśnie z Panią Hanią z Gdańska. Wysłałam jej też zdjęcia Kacperka. Powiedziała, że dziś porozmawia z teściową na temat adopcji psiaka. Jak tylko wróci do domu, to odbierze wiadomość. (Pani Hania jest lekarzem. :cool3: ) Powiedziała też że wesprze leczenie Kacperka. - to jest pewne. Czekam na info od niej odnośnie adopcji. Ini Quote
Tepes Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [COLOR=Blue]Kacperku trzymamy kciuki żebyś trafił do dobrego domku:)[/COLOR] Quote
black_cat Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 o jakie dobre wiadomosci, nie zapeszajmy :) Quote
*zaba* Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 [quote name='oktawia6']nie będzie widział:placz:[/quote] [quote name='*zaba*']Cholera,no!!! O co chodzi?????? Oktawia,czy Ty cos wiesz??? Kacper MUSI widziec i juz!!!!![/quote] [quote name='ewatonieja']Okatwia nic nie wie na ten temat :P ciotka nie podnoś ciśnienia po nocy[/quote] :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: Ze to niby ja cisnienie podnosze????:razz: Ja tylko spytalam. Trzymam kciuki za Kacperkowy domek.Ale byloby fajnie :loveu: Quote
t_kasiek Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 :thumbs::thumbs::thumbs: [B]KCIUKI MOCNO ZASIŚNIĘTE !!!!!![/B] Quote
Folen Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 To też się przyłączam! To może odłożyć przygotowania plakatu albo zrobić taki z prośbą o wsparcie na leczenie? Quote
Neczka Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 to może narazie się wstrzymaj.. zobaczymy co z tym domkiem Quote
szajbus Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 Ja nic nie mówię, bo w tym tygodniu mam pecha. Tfu, tfu, tfu!!!!!! Wczoraj siedziałam bez wody, a dziś bez prądu. Więc jako, żeby pech sie tu nie przeniósł to tylko podnoszę starym zwyczajem Kacperka! Quote
Selket Posted April 29, 2008 Posted April 29, 2008 O masz..... Biedna :calus: Ale chyba już sie naprawiło wsystko skoro do Kacperka zaglądasz ;) Och, chciałabym już wiedzieć co i jak.. Quote
hanka456 Posted April 29, 2008 Author Posted April 29, 2008 Właśnie zasiadłam do komputera a tu takie wieści . Zaraz dzwonię. Quote
Recommended Posts