Donvitow Posted May 21, 2008 Posted May 21, 2008 Trzy:diabloti:. A domki z górnej półki:lol:. Jeszcze jeden został i to mój ulubiony. W Gaju mało piszemy a dużo adoptujemy. Quote
Donvitow Posted May 26, 2008 Posted May 26, 2008 Kasia ma w Poznaniu kolejne dwa domki. Ja jeden. Jutro wysyłam foty. Może Pestkowy maluszek znajdzie domek. A potem szukamy kanapy dla Pesteczki. Quote
GoniaP Posted May 28, 2008 Author Posted May 28, 2008 Donvitow napisał(a):Kasia ma w Poznaniu kolejne dwa domki. Ja jeden. Jutro wysyłam foty. Może Pestkowy maluszek znajdzie domek. A potem szukamy kanapy dla Pesteczki. Kanapa dla małego warkota poszukiwana!!! Quote
Donvitow Posted May 28, 2008 Posted May 28, 2008 Pestka od dawna nie jest warkotem:angryy::mad: Quote
GoniaP Posted June 8, 2008 Author Posted June 8, 2008 Donvitow napisał(a):Pestka od dawna nie jest warkotem:angryy::mad: Skoro nie jest warkotem, to jaka jest??? Wszystkie dzieci Pestki są już w nowych domach... Z kim więc teraz Pestka dzieli kojec? Jak zachowuje sie w stosunku do nieznajomych?? Quote
Anja93 Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 GoniaP napisał(a):Skoro nie jest warkotem, to jaka jest??? Wszystkie dzieci Pestki są już w nowych domach... Z kim więc teraz Pestka dzieli kojec? Jak zachowuje sie w stosunku do nieznajomych?? Mieszka w pierwszym kojcu z m.in. z Sonią, Ibi, Odrą. Na widok ludzi bardzo się cieszy, merda ogonkiem, skacze na kolana.:loveu: Quote
Helga&Ares Posted June 8, 2008 Posted June 8, 2008 Teraz to zupełnie inny pies, nie do poznania ;) Quote
GoniaP Posted June 9, 2008 Author Posted June 9, 2008 Anja93 napisał(a):Mieszka w pierwszym kojcu z m.in. z Sonią, Ibi, Odrą. Na widok ludzi bardzo się cieszy, merda ogonkiem, skacze na kolana.:loveu: Muszę zatem przyjechać na inspekcję :diabloti: i sprawdzić na sobie :roll: Quote
Donvitow Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 GoniaP napisał(a):Muszę zatem przyjechać na inspekcję :diabloti: i sprawdzić na sobie :roll: Ale Sonia która z nią mieszka jest duża:diabloti: Quote
Helga&Ares Posted June 9, 2008 Posted June 9, 2008 Donvitow napisał(a):Ale Sonia która z nią mieszka jest duża:diabloti: a nie bo średnia :eviltong: Nie straszyć Goni bo nas więcej nie odwiedzi :mad: Quote
P A U L A Posted June 13, 2008 Posted June 13, 2008 Od dzisiaj Pestka nie mieszka w kojcu. Jest naszym "luzakiem"- kumpela: Bunta, Tinki, Warkota, Kolika:):):) jest cudowna... przekochana-kieszonkowa sunia! Quote
GoniaP Posted June 13, 2008 Author Posted June 13, 2008 P A U L A napisał(a):Od dzisiaj Pestka nie mieszka w kojcu. Jest naszym "luzakiem"- kumpela: Bunta, Tinki, Warkota, Kolika:):):) jest cudowna... przekochana-kieszonkowa sunia! Co??? :crazyeye: Ten warkot przewstrętny biega luzem ? :loveu::loveu::loveu::evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Anja93 Posted June 15, 2008 Posted June 15, 2008 Goniu, specjalnie dla Ciebie "warkot przewstrętny" :evil_lol: Quote
GoniaP Posted June 19, 2008 Author Posted June 19, 2008 Jutro zawozimy Pestkę do nowego domu do Warszawy!! Quote
Helga&Ares Posted June 19, 2008 Posted June 19, 2008 GoniaP napisał(a):Jutro zawozimy Pestkę do nowego domu do Warszawy!! :multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Anja93 Posted June 20, 2008 Posted June 20, 2008 a ja wczoraj widziałam szczeniaczka od Pestki na spacerku z panem :loveu: Quote
Donvitow Posted June 22, 2008 Posted June 22, 2008 Jezu jaki dom. Górna pólłka. Gonia to skarb.:evil_lol: Quote
GoniaP Posted June 23, 2008 Author Posted June 23, 2008 Dobra, dobra z tym skarbem! Domek jest dzięki Ani W :loveu: A teraz wieści z nowego domku: " [FONT="]Witamy Państwa,[/FONT] [FONT="]Pestka coraz mniej nas się boi - oswaja się z nami; lubi być głaskana, przewraca się na plecy i macha ogonem. Jednym słowem jest szczęśliwa, że ma dom i że jest z nami (jest słodziutką, spokojną, pokorną i niewinną suczką; dzięki Bogu, że trafiliśmy na nią). [/FONT] [FONT="]W pierwszy dzień (w sobotę) do po południa odpoczywała w swym legowisku, na fotelu (była zestresowana podróżą, nowym miejscem i nami). Następnie z nią byliśmy u rodziny - siedziała spokojnie pod fotelem i piła wodę. W tym dniu załatwiła się w domu. Wytłumaczyliśmy jej, że należy załatwiać się na podwórku - wyprowadzaliśmy ją na zewnątrz. Wczoraj i dziś załatwiła się na podwórku i jest w porządku (zrozumiała, że robi się to na zewnątrz, a nie w domu). Przedwczoraj i wczoraj podałam jej suchy pokarm z "Puriny" oraz ugotowany ryż z marchewką i groszkiem (zjadła do połowy). [/FONT] [FONT="]Wykąpaliśmy ją pod prysznicem - nie miała wobec tego oporu. Po myciu z radości wycierała swoją sierść na dywanie. :-)[/FONT] [FONT="]Dziś z nią pójdę do weterynarza na kontrolę i zobaczymy, co lekarz powie."[/FONT] Quote
GoniaP Posted June 24, 2008 Author Posted June 24, 2008 Pożegnanie Pesteczki: http://picasaweb.google.pl/Bolutojo/PestkaPoEgnanie Quote
Ania W Posted June 24, 2008 Posted June 24, 2008 [quote name='GoniaP']Dobra, dobra z tym skarbem! Domek jest dzięki Ani W :loveu: A teraz wieści z nowego domku: " [FONT="]Witamy Państwa,[/FONT] [FONT="]Pestka coraz mniej nas się boi - oswaja się z nami; lubi być głaskana, przewraca się na plecy i macha ogonem. Jednym słowem jest szczęśliwa, że ma dom i że jest z nami (jest słodziutką, spokojną, pokorną i niewinną suczką; dzięki Bogu, że trafiliśmy na nią). [/FONT] [FONT="]W pierwszy dzień (w sobotę) do po południa odpoczywała w swym legowisku, na fotelu (była zestresowana podróżą, nowym miejscem i nami). Następnie z nią byliśmy u rodziny - siedziała spokojnie pod fotelem i piła wodę. W tym dniu załatwiła się w domu. Wytłumaczyliśmy jej, że należy załatwiać się na podwórku - wyprowadzaliśmy ją na zewnątrz. Wczoraj i dziś załatwiła się na podwórku i jest w porządku (zrozumiała, że robi się to na zewnątrz, a nie w domu). Przedwczoraj i wczoraj podałam jej suchy pokarm z "Puriny" oraz ugotowany ryż z marchewką i groszkiem (zjadła do połowy). [/FONT] [FONT="]Wykąpaliśmy ją pod prysznicem - nie miała wobec tego oporu. Po myciu z radości wycierała swoją sierść na dywanie. :-)[/FONT] [FONT="]Dziś z nią pójdę do weterynarza na kontrolę i zobaczymy, co lekarz powie."[/FONT][/QUOTE] Cała przyjemność po stronie Ani W , zwłaszcza po przeczytaniu takich wieści ;) Quote
Helga&Ares Posted October 29, 2008 Posted October 29, 2008 Co u małej słychać? Macie jakieś wieści? Quote
Opiekunka Posted December 6, 2008 Posted December 6, 2008 W dniu 17 listopada bieżącego roku zaadoptowaliśmy drugą suczkę ze schroniska. Nazywa się Pusia i jest średnego wzrostu. Pestka z początku miała opory wobec Pusi, ale po tygodniu z nią się zaprzyjaźniła i jest skora do zabawy z nią. :smile: Link: Zobacz temat - Pusia i Pu�kowe dzieciaki ju� w nowych domach! :: Fundacja Niechciane i Zapomniane - SOS dla Zwierz�t Zdjęcia Pestki i Pusi: :multi: Quote
Recommended Posts