Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Maja to psinka jak wiele innych.Mala ,czarna,niepozorna....a jednak jest zupelnie wyjatkowa.
Spotkalam ja dzisiaj znowu i juz nie moglam pojsc dalej sama.Kiedys spotkalam ja z innym psem,ale oboje uciekli.Tamten piekny wilczur ma swoj "dom".Od ludzi dowiedzialam sie,ze Maja spaceruje z nim,a moze za nim.
Jednak kobieta powiedziala mi,ze wywalil ja ktos z bloku,nawet wie kto ,ale zbyt sie spieszyla by ze mna porozmawiac.Powiedziala,ze widuje ja od przed Swiat i zadzwoni chyba w koncu po azyl.
Taka sunia w azylu nie mialaby szans:(
No i dzis znowu ja zobaczylam,jak biega miedzy samochodami,ledwo unikajac ich kol,bo oczywiscie nikt nie zwalnia.Zabralam ja pod pache,zrobilam obchod po kioskach i wsrod przechodniow i znowu uslyszalam,ze ona sie juz dlugo blaka,moze ktos ja wyrzucil.
Uratowana przez Jagienke :loveu:od spedzenia calego dnia na lawce z psem i w Jej towarzystwie poszlysmy do weta.Majka ma guza na sutku do operacji.USG nie wykazalo zmian w macicy.Poza tym nie jest tragicznie.Na pewno czekaja nas badania krwi,serducha i jesli wszystko na to pozwoli-zabieg.Szczepienia itp.Wazymy 5,65 kg:loveu:
Majeczka jets bardzooo grzeczna,spedzila z nami troche czasu i prawie caly przespala.
Majunia dochodzi do siebie u niezastapionej liryki,ktora dala jej schronienie tymczasowe.:loveu::loveu:i ktora pokaze Wam pieknote:)

Majunia jest bardzo grzeczna

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Majka jest przefajna... zasypiała na stojąco, zjeździłyśmy z nią cały Kraków autobusami i spała sobie spokojnie w torbie przez całą trasę... ma słabiutki wzrok i oczka jej łzawią, ale dostała kropelki...

Posted

Majeczka po kąpieli :) otrząsnęła się, pokichała i wskoczyła na kolana :loveu: strasznie kochana przylepa. wszystko, co miękkie, jest jej - obejrzyjcie ostatnie fotki :-D

jest bardzo grzeczna, bez problemu przecieramy i zakraplamy oczka - wygląda, jakby była do tego przywyczajona; kropelki chyba pomagają, łezki już nie kapią z futerka, zdążą wsiąknąć...
po kąpieli okazało się, że psa właściwego to w środku futra jest niewiele - ma baaardzo gęsty, jaśniutki podszerstek i grubą sierść, tricolor classic :)

na spacerku widzi bez problemu, tylko po ciemku jest strachliwsza na odgłosy i trzeba pilnować słupów na drodze.

jedyna okazja na poleżenie na kanapie - jak ciotka biega z aparatem i tak się śmieje, że nie ma siły zgonić psa. już znamy polecenia 'na miejsce' i 'zejdź', tylko nie wiemy, czy działają bez parówki w ręku :)

od 4 miesięcy zastanawiam się, po co mi niepodlączony telewizor... teraz już wiem :)

Posted

Majeczka pojechala do kolezanki Agamiki-dzieki Aga:loveu:oczywiscie poszla spac:)
widac,ze chcialaby miec juz swoj dom i swojego czlowieka slodzizna malenka.Ona jest taka do przytulania i calowanie:loveu::loveu:

Majeczke czeka szczepienie,pobranie krwi,badania serducha no i sterylka plus operacja guzka na sutku...czy ktos zechce nas wesprzec finansowo??

Posted

Jest przesłodka i taka grzeczna! Widziałam ją w torbie u Karoliny!:loveu:
Na żywo wydaje mi się jeszcze ładniejsza!
To taka "poręczna" sunia-do torby i można "ruszać w świat"!:lol:
To jest ta wyższość małych psów nad dużymi!

Posted

Już o pociagu myslałysmy, bo mała jest przewozowo-niezobowiązująca... ona sobie zasnie i tyle jej... więc nawet jakby ktoś się wybierał w podróż środkiem transportu inszym niż samochód... to to takie poręczne :oops:.... jakby sie chciało tak o pojechac to koszta ponad 200 zł :roll:

Posted

Napisałam na miau pw do Medira z pytaniem o transport .
Jest z Wrozławia i pisze na wątku transportowym :

Polska zachodnio - północna podróżuję często, rejon zachodniej Polski aż po Szczecin, często bywam w Cieszynie (Medira)

A Majeczka tak jakby rozmiar kota ma :diabloti:

Posted

Majeczka nie jedzie do Szczecina,zbyt duzo obawa ze nie dogada sie z psem,bo Maja nie bardzo je toleruje...
Pilnie potrzebujemy DT,u Kasi nie moze juz byc....a Maja w hotelu??:placz: