Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='deer_1987']W przypadku wyjazdu psa do Wielkiej Brytanii, Irlandii i Szwecji dokonuje się dodatkowych wpisów do odpowiednich rubryk paszportu:

• Odnotowuje się wynik badania krwi na obecność przeciwciał przeciw wirusow i wścieklizny
  • Wpisuje się dzień i godzinę poddania zwierzęcia profilaktyce lub leczeniu wobec kleszczy i echinokokozie.
  • Wpisu dotyczącego badania klinicznego dokonuje Powiatowy Lekarz Weterynarii.

To sie nie tyczy Holandii absolutnie. Tutaj jak przyjade od razu dostaje od weterynarza holenderski paszport dla pieska jak chce i to tyle. Holandia jest bardzo latwym krajem do zycia, tutaj nie robia takich problemow. Poza tym badanie krwi tutaj to nawet ludziom sie rzadko robi . Lenka, nasz jamniczek tez jest z Polski. Lena ma mikroczip, ale to tylko dla bezpieczenstwa i na wakacje jak jedziemy do innego kraju. Bo tutaj w Holandii to nawet czip nie jest obowiazkowy.

• Replies 516
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To co dalej robimy z Alfikiem ? Moze pojechac do Warszawy do Isadorki lub do Slupska do Danusi. Danusia napisala tez, ze gdyby byl problem z transportem to moze w niedziele po niego przyjechac.

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
Mój znajomy będzie jechał w poniedziałek rano do Milanówka pod Warszawą i może zabrać Alfika. Trzeba by było odebrać przystojniaka w Milanówku, lub gdzieś na trasie.

Dobra muszę pokombinować. Pracuje i .... dobra pomyśle, jakby mi sie udało zrobić obliczenia jutro w pracy to wzięłabym urlop i podjechała. Pomysle. Zaraz na priva dam ci mój telefon.

Posted

Fortuna napisał(a):
Witam wszystkich.
Co tam slychac u Alfika ? Zapadla decyzja gdzie jedzie Alfik ? Do stolicy czy nad morze ? :roll: :lol::lol::lol: ;););)

Ja jeszcze czekam jak sie Pogódka odezwie do mnie w sprawie adopcji Prezesa. Mam nadzieję, ze w ciągu najbliższych godzin się to wyjasni. Bardzo bym chciała, aby Alfik wylądował u mnie ze zrozumiałych względów :loveu::loveu::loveu:

Prezes wymaga socjalizacji, a w zasadzie chyba bardziej zdecydowanie konsekwentnego i stanowczego traktowania. Ale jest reformowalny z tym że bardziej wymaga pracy nad nim. Więcej na jego wątku napisałam.

Jeżeli sie uda aby Pogódka jak wspomniał zabrala Prezesa w niedziele to ja zdecydowanie biore Alfika.

Posted

Ania_i_Kropka napisał(a):
U Alfika wszystko dobrze. Zniecierpilwiony czeka na wyjazd do domku. Jeszcze nie wiadomo do której cioci pojedzie. Czekam na decyzję danki i Izadory i wsiadam z Alfikiem w pociąg i jadę.

Rzeczywiscie, Chłopak jest niecierpliwy, wczoraj patrzył mi w oczy i szczekał...
Bo Alfik już wie, że jedzie do domu.

Cioteczki, to dokąd ma jechać...?;)

Posted

Jagoda* napisał(a):
Rzeczywiscie, Chłopak jest niecierpliwy, wczoraj patrzył mi w oczy i szczekał...
Bo Alfik już wie, że jedzie do domu.

Cioteczki, to dokąd ma jechać...?;)

Ciotki jeszcze trochę na pewno dzisiaj się roztrzygnie

Posted

Alfiku, niedlugo bedziemy juz razem i przezyjemy wspaniale chwile , tworzac rodzinke o jakiej nie snilo sie nawet filozofom.
Powiedzialam juz Lence, ze bedzie miala przyjaciela. :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi::multi::multi:

Posted

danka1234 napisał(a):
Fortuno o takim domku jak Twój marzy każdy psiak,tylko jak Ty wytrzymasz teraz te 3 tygodnie do spotkania z nim.

Przytulajac sie jeszcze mocniej do Lenki , Marcinka i mojego TZ.
Lena nie lubi sie za bardzo przytulac, woli mizianie. Ale nie mowilam wam, ze nauczylam Lene wycia i tak sobie razem wyjemy piosenki "auuuuuuuu".

A zapominialam jeszcze o mojek kobylce. Jak ide do stajni, to przy niej zapominam o bozym swiecie, nawet bol glowy mi po tym przechodzi. To samo jest na spacerze z Lena, a mamy tutaj gdzie spacerowac. Z Lena to zaprzyjaznilismy sie nawet z czaplami, ktore chodza po plazy lub brodza w wodzie.

Posted

I to jest zycie a nie jak my w ciasnym bloku gdzie trzeba pilnowac żeby psiak za dużo nie szczekał bo zaraz wojna z sąsiadami a co dopiero jakies wycie czy co innego.
Alfik trafi wprost do raju na ziemi.

Posted

[quote name='danka1234']I to jest zycie a nie jak my w ciasnym bloku gdzie trzeba pilnowac żeby psiak za dużo nie szczekał bo zaraz wojna z sąsiadami a co dopiero jakies wycie czy co innego.
Alfik trafi wprost do raju na ziemi.

Zebys wiedziala Danusiu. Czasami sie zastanawiam czy nie jestem juz w raju. Na moje szczescie umiem to docenic, bo przezywalam rozne chwile w zyciu, wiec teraz mam porownanie i szanuje to wszystko co mam i co mnie teraz spotyka. I zycze tego samego wszystkim, ale wiem jedno sekretem jest pozytywne podejscie do zycia i do doswiadczen zyciowych, wtedy wszystko zaczyna ukladac sie lepiej i wydarzaja sie cuda , w ktore wczesniej chyba bym nie uwierzyla. Teraz wierze, bo je sama przezywam.

Isadorko, podjelas juz decyzje ? Bo my jestesmy wszyscy juz bardzo ciekawi.

Posted

[quote name='Fortuna']Zebys wiedziala Danusiu. Czasami sie zastanawiam czy nie jestem juz w raju. Na moje szczescie umiem to docenic, bo przezywalam rozne chwile w zyciu, wiec teraz mam porownanie i szanuje to wszystko co mam i co mnie teraz spotyka. I zycze tego samego wszystkim, ale wiem jedno sekretem jest pozytywne podejscie do zycia i do doswiadczen zyciowych, wtedy wszystko zaczyna ukladac sie lepiej i wydarzaja sie cuda , w ktore wczesniej chyba bym nie uwierzyla. Teraz wierze, bo je sama przezywam.

Isadorko, podjelas juz decyzje ? Bo my jestesmy wszyscy juz bardzo ciekawi.

Wygląda na to że jedzie do mnie. Już dostałam maila z prośbą o podanie telefonu bo chcą w weekend Prezesa zabrać. Parę minut temu posłałam swoje telefony.

Posted

Isadora7 napisał(a):
Wygląda na to że jedzie do mnie. Już dostałam maila z prośbą o podanie telefonu bo chcą w weekend Prezesa zabrać. Parę minut temu posłałam swoje telefony.

Napisalas to z pewna doza niesmialosci ( jak mawiali w reklamie podpasek always ), czy wszystko jest w porzadku ?

Posted

Fortuna napisał(a):
Napisalas to z pewna doza niesmialosci ( jak mawiali w reklamie podpasek always ), czy wszystko jest w porzadku ?

Jak najbardziej :). Może rzeczywiście źle sformułowałam. Chodzi o to ze moim marzeniem było zawsze być z dwoma długowłosymi jamniczkami. I bardzo marzyłam żeby Alfik do mnie na tymczas trafił.Skoro nowy domek Prezesa ma się zgłosić w weekend to nie widzę przeszkód aby Alfik zjechał do mnie. Mając Prezesa miałabym hmm cięzko, bo prezes mimo że "pedagogicznie go olewam" jest absorbujacy, bo trzeba go w krótkim tempie przestawić na wwłasciwe tory

Posted

Isadora7 napisał(a):
Jak najbardziej :). Może rzeczywiście źle sformułowałam. Chodzi o to ze moim marzeniem było zawsze być z dwoma długowłosymi jamniczkami. I bardzo marzyłam żeby Alfik do mnie na tymczas trafił.Skoro nowy domek Prezesa ma się zgłosić w weekend to nie widzę przeszkód aby Alfik zjechał do mnie. Mając Prezesa miałabym hmm cięzko, bo prezes mimo że "pedagogicznie go olewam" jest absorbujacy, bo trzeba go w krótkim tempie przestawić na wwłasciwe tory

To znaczy, ze marzenia sie spelniaja. Ania napisala, ze jak tylko zapadnie decyzja gdzie, to ona wsiada w pociag i jedzie. Trzeba dac jej tylko znac, ze decyzja zapadla.

Posted

Czesc Alfiku, czesc wszystkim.

Ciekawe czy cos przeczuwasz Alfiku ?
Bo my sie juz szykujemy na twoj przyjazd. Zamowilismy nawet ladna pogode na najblizsze kilka miesiecy.