Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

31 marca w okolicy bazarku przy ul. Wolumen znaleziono psa ok. 3 miesięcznego, maści czarnej, podpalanej. Piesek sięga mniej więcej do kolana. Miał na sobie obrożę. Szuka domu lub domu tymczasowego - jesli nie znajdzie w ciagu kilku dni, trafi do schroniska.

Kontakt 503 038 396 lub 608 539 087

Posted

Psisko jest teraz tymczasowo u mnie, szukamy mu dobrego domku i kochających opiekunów. To jeszcze dzieciak, ale bardzo kochany i grzeczny. Pewnie jeszcze sporo urośnie, ale gigantem na pewno nie będzie. Postaram się zrobić mu kolejne zdjęcia i niedługo napisać o nim więcej.

Posted

Rzeczywiście podobny, tylko że tam jest suczka i jest taka bardziej "wilkowata". Franek ma uszy jak dwa naleśniki i raczej nie przypomina owczarka niemieckiego ;) Ale możliwe że to jego siostra, jeżeli jego spotkał taki los, to jego rodzeństwo być może też... Poza tym psiak jest super grzeczny, załatwia się na spacerach, nie jest absorbujący, głównie śpi, mimo że właśnie zmienia zęby i powinien gryźć wszystko dookoła... Nikt nie szuka takiego przyjaciela? Spróbuję wstawić zdjęcia:

Posted

Franuś domku szukamy na pierwszej stronie! :lol:

Czy mozesz go gdzieś poogłaszać, zrobić mu allegro?
Tu cieżko będzie znaleźć domek bo kazdy zapsiony strasznie...Jedyna szansa w ogłoszeniach jest.

Posted

Ogłaszam i będę ogłaszać, teraz zastanawiam się nad jakąś gazetą, może w jakimś miesięczniku o czworonogach, np. "Moim Psie". No i w internecie. Wiszą też ogłoszenia w okolicy, w której go znaleziono. Już jakieś małżeństwo było Franiem zainteresowane, ale w ostatniej chwili się rozmyślili i wylądował u mnie :-( Znowu stres przez zmianę miejsca... Myślisz że allegro to dobry sposób na znalezienie porządnego domu dla niego? Ja miałam zawsze mieszane uczucia co do kupowania zwierząt na aukcjach w necie...

Posted

Zaraz spróbuję dzisiejsze zdjęcia zamieścić, to sami ocenicie co u niego :)
U mnie natomiast nie za dobrze, przywiązałam się już na maksa i będę ryczeć jak głupia przy rozstaniu... Przyszły dom Frania musi być idealny, bo to idealny pies jest :p.

Posted

Nawet nie wiesz jak bardzo bym chciała go zatrzymać... ale to czego ja chcę nie jest najważniejsze, ważniejsze jest dobro psiaka. Mieszkam teraz w wynajmowanym jednopokojowym mieszkanku w środku miasta, na dodatek na IV piętrze bez windy. Jak urośnie, będzie mu tutaj ciasno, poza tym (odpukać) jakiś zabieg czy choroba i go nie wtaszczę do domu... Poza tym (to przede wszystkim) niedługo pójdę do pracy i Franuś musiałby siedzieć sam w mieszkaniu tyle godzin. Od początku było powiedziane, że biorę go na tymczas. Pomyślałam, że mam możliwość pomóc zwierzakowi nie trafić do schroniska, a w takiej sytuacji nie odmawiam. Teraz mogę mu poświęcać każdą wolną chwilę, chodzić do parku itd., ale to się pewnie zmieni i oczywiście cierpieć będzie pies, jak w większości takich przypadków. Z ciężkim sercem muszę napisać, że gdybym go zostawiła, byłoby to nieodpowiedzialne z mojej strony...

Posted

Gdzie Franuś ma porobione ogłoszenia?

Myślę że warto też zmienić tytuł wątku pisząc że szukasz pilnie DS i jeśli nie ogłosiłaś go w wielu miejscach napisz też, że prosisz o ogłoszenia ;)

Posted

Delph ja mieszkam bliziutko więc jak by była potrzebna jakaś pomoc to wal śmiało.
A co do wielkości mieszkania to tak dla porównania my wynajmowaliśmy kawalerkę 17 m a było nas dwójka plus 2 koty i szczenior labka a teraz w tym samym składzie mieszkamy też w wynajętym mieszkanku tyle że 0 jakieś 8 m wiekszym i nie jest i ciasno do tego dwa akwaria:cool3: a labcio nasz ma dysplazje więc zawsze szukamy mieszkanka albo z windą albo na parterze ewentualnie 1 piętro;).

Posted

Ogłoszenia są na paluchu, w lecznicach, porozklejane i zamieszczone na różnych stronach, teraz ich nie poznajduję, bo większość pisały dziewczyny, które go znalazły i u których był na początku. Ale masz rację, że zmiana tytułu wątku by się przydała (ja tego chyba nie mogę zrobić). Poza tym ponowne umieszczenie ogłoszeń nawet na tych samych stronach, bo do tej pory głównie byłyśmy nastawione na znalezienie jego poprzednich "właścicieli". Teraz to już chyba jasne, że się nie odnajdą, za dużo czasu minęło...

Diegula: Blisko, tzn.? Bo my jesteśmy teraz na Woli. Dzięki za propozycję, ale sobie radzimy, mimo że Franuś zmienia ząbki i wszystkie ważne przedmioty muszą leżeć na wysokości ponad metra :lol: A jeśli chodzi o mieszkanie, to choćbym miała mieszkać w 4 m kw to bez zwierzaka nie wyrobię, tylko że Franuś będzie ciut za duży... Teraz jest z nami jeszcze szczurek i pewnie przybędzie kot, bo strasznie za nim tęsknimy po przeprowadzce i planujemy odebrać go rodzicom :p

Posted

Spieszę zakomunikować, że Franek jest już odrobaczony, zaszczepiony, ma założoną książeczkę zdrowia, jest przebadany i zważony - 15 kg, przytył przez ostatnie dwa tygodnie 2 kg :lol: Ząbki jeszcze mleczaki, dopiero wypadają, więc to dzieciaczek jeszcze. Wszystko z nim w porządku, tylko brać i kochać. :lol:

• 4 weeks later...
Posted

Mój kochany podopieczny jest już w nowym domu :multi:, chciałam bardzo serdecznie podziękować wszystkim, a w szczególności obecnej rodzinie Franka za pomoc. Myślę, że temat można usunąć lub przenieść do "Już w nowym domu". Bardzo się cieszę i tęsknię jednocześnie, ale pocieszam się, że teraz mogłabym ewentualnie pomóc jakiejś innej biedzie :razz:...