ania_36 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Zajechałam wczoraj do schroniska , żeby zdjąć ogłoszenie Tyci z innego wątku. Szczęśliwa, że malutka ma nowy dom a ja trochę odpocznę. No i wróciłam z takim cudeńkiem, żeby mi się zbytnio nie nudziło i żebym nie miała czasu rozpaczać po Tyci. Cudeńko ma ok. 4 tygodni, jest maleńkie, tylko brzuszek wielki. Ale weterynarz nie chciał go jeszcze odrobaczać, dopiero za tydzień. Malutki mimo, ze musiał być zabrany od mamy, jest bardzo wesoły i dziarski. Je już na szczęście zupełnie samodzielnie. Ledwo chodzi na swoich krótkich łapinkach, zatacza się czasami jak pijaczek. Jest prześmieszny i uroczy. Domku na razie nie szuka, bo jest za mały, ale kolejki mogą się ustawiać. Quote
malagos Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 cudo, rzeczywiście! Ale będzie to chyba sredni psiesek, prawda? Quote
ania_36 Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Czy będzie to średni piesek, to nie wiem. Na razie wygląda na miniaturkę. Teraz waży 80 dag i jest mikroskopijna, chociaż może tego nie widać na zdjęciach. Zobaczymy jak szybko będzie rosła. Quote
vesna30 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Jaka słodziuśka:):) Quote
Kasia25 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Puchaty kurczaczek:loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
ania_36 Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Malutki ma biegunkę. Na razie nawadniamy i dajemy smectę, jutro rano jedziemy do weta. Bardzo się boję, ze załapał jakieś paskudztwo w schronie, chociaż był w oddzielnym pomieszczeniu ale pewnie wirusy latają wszędzie. Quote
akucha Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Ajjjj... to niesprawiedliwe. Trzymam mocno za zdrowie maluszka! Musi się udać!!!!! A jak jego samopoczucie? Quote
xxxx52 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 biegunka moze byc z powodu robakow,najlepiej podac Panacur,jest rowniez przeciwko Giardien Quote
ania_36 Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Samopoczucie na razie ok., chociaż trochę stracił apetyt. Że biegunkę mogą powodować robaki to wiem, ale weterynarz jeszcze nie chciał go odrobaczać. Zobaczymy co powie jutro. Quote
akucha Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Ale wet kazał się tydzień wstrzymać ze względu na wiek maluszka. Quote
ania_36 Posted April 6, 2008 Author Posted April 6, 2008 Zjadłem grzecznie kolacyjkę a teraz czas na zabawę. Quote
BIANKA1 Posted April 6, 2008 Posted April 6, 2008 Może to tylko biegunka po zmianie diety . Nie dawaj mu mleka . Quote
kaerjot Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 To jest prawdziwe???? :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
ania_36 Posted April 7, 2008 Author Posted April 7, 2008 To jest prawdziwe:lol:, choć samej mi w to trudno uwierzyć, bo wygląda jak zabawka na bateryjki. A jak dzisiaj pierwszy raz zaszczekał, to już wogóle jak zabawka. Samopoczucie na szczęście już dobrze, kupki się unormowały. Uff Bianko, mleka malutki nie dostaje oczywiście, je rozmoczonego weterynaryjnego royala dla juniorów. Ale bardzo dziękuję za rady, wiem, ze Ty jesteś specjalistką w tej dziedzinie. Quote
akucha Posted April 7, 2008 Posted April 7, 2008 No jakie to rozkoszne maleństwo :loveu: Jak ja się cieszę, ze takie radosne i zdrowe dziś! Quote
ania_36 Posted April 8, 2008 Author Posted April 8, 2008 Puchata kuleczka w zasadzie je i śpi. W przerwach intensywnie szuka czegoś do possania. Z tego też powodu bardziej go interesują moje psy niż ludzie. Nigdy tego nie zrozumiem, jak ludzie mogą zabrać matce takie maleństwo. Przecież wystarczyłoby poczekać jeszcze ze dwa tygodnie i mały mógłby szukać domu. Quote
BIANKA1 Posted April 8, 2008 Posted April 8, 2008 ania_36 napisał(a):Puchata kuleczka w zasadzie je i śpi. W przerwach intensywnie szuka czegoś do possania. Z tego też powodu bardziej go interesują moje psy niż ludzie. Nigdy tego nie zrozumiem, jak ludzie mogą zabrać matce takie maleństwo. Przecież wystarczyłoby poczekać jeszcze ze dwa tygodnie i mały mógłby szukać domu. Kiedy maluchy zaczynają wychodzić z legowiska i brudzić , ludzi to wkurza i pozbywają się maluchów . Tak mi się wydaje :roll: Quote
Recommended Posts