jagienka42 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 miski na podwyzszeniu powinny byc.ja uzywam dla zuzi szelek wydaje mi sie ze sa wygodniejsze.miejsce do spania :oops:hmmmmmmmmmm zuzia sikala na swoje poslanie wiec spi ze mna w lozku:evil_lol:.jezeli chcesz oddam jej jutro poslanie i nie pozwole wchodzic do lozka:shake: Quote
Gacusiowa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 [quote name='jagienka42']jezeli chcesz oddam jej jutro poslanie i nie pozwole wchodzic do lozka:shake:[/quote] jakże to tak??? :shake: Quote
jagienka42 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 najpierw kurze lapki jak sa miekkawe to trzeba je wyjac i oskubac z kosci potem wrzucic z powrotem i gotowac z ryzem lub makaronem ja tak robie.wieprzowiny nie powinno sie dawac psom. Quote
Gacusiowa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 przynajmniej w kwestii świń mam jasnośc - tylko półszlachetne bazarkowe wchodzą w rachubę :p Quote
Bazyliah Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 [quote name='Gacusiowa']dopisałam parę pytań na poprzedniej stronie - odpowiedizałyście w trakcie mojego pisania :D Bazyliah, u moich była typowa zdiagnozowana biegunka na tle bakteryjnym - i podawałam równolegle z leczeniem - wyglądało to tak, że podawany był antybiot na wytłuczenie 'złych bakterii' i parę godzin później - probiotyk, na zasiedlenie tymi 'dobrymi'...[/quote] Dzięki wielkie :) Podpytam wetkę. Po historiach z kociakami sprawdzam wszystko 2 razy. Nawet "sławny" Jurka może popełnić tragiczny błąd :-( Quote
Gacusiowa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 a teraz już mówię dobranoc Czarnym Pyśkom i ich kochanym Opiekunkom :loveu: będę myśle nad kolejnymi pytaniami mniej lub bardziej wskazującymi na moją ignorrancję ;) Quote
jagienka42 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 do gotowania nie dodaje przypraw.a z tym luzkiem to niektorzy ludzie nie zycza sobie spania ze zwierzetami ja uwielbiam przytulic sie w nocy do zuzi dlatego spi ze mna:oops: Quote
Gacusiowa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 ja z kotami nie śpię tylko dlatego, że wszystkie przez całą noc próbują mi się jednocześnie ułożyc na twarzy - zmieniając co i rusz konfigurację albo co piętnaście minut sprawdzają 'śpisz'? ja sen mam dośc mocny ale skrzela niewykształcone, więc potrzebne mi są drożne otwory do oddychania :roll: ktoś przeca musi zarabiac na kocie chrupki.... Quote
Bazyliah Posted April 11, 2008 Author Posted April 11, 2008 [quote name='Gacusiowa']ja z kotami nie śpię tylko dlatego, że wszystkie przez całą noc próbują mi się jednocześnie ułożyc na twarzy - zmieniając co i rusz konfigurację albo co piętnaście minut sprawdzają 'śpisz'? ja sen mam dośc mocny ale skrzela niewykształcone, więc potrzebne mi są drożne otwory do oddychania :roll: ktoś przeca musi zarabiac na kocie chrupki....[/quote] Pod tym względem psy lepsze - co najwyżej zabiorą poduszkę, czy zepchną z łóżka. Ale nie depczą i nie liżą całą noc. Quote
EVA2406 Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 [quote name='Bazyliah']Pod tym względem psy lepsze - co najwyżej zabiorą poduszkę, czy zepchną z łóżka. Ale nie depczą i nie liżą całą noc.[/quote] Moje koty nie depczą i nie liżą całą noc. No i co z tego skoro tak się poukładają, że dla mnie zostaje tyle miejsca, że rano budzę się wisząca na krawędzi spanka i całkiem zdrętwiała. A często zdarza się tak, że i sunia ktoraś załapie się na tapczanik :evil_lol: Quote
Minitaur Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [quote name='EVA2406']Moje koty nie depczą i nie liżą całą noc. No i co z tego skoro tak się poukładają, że dla mnie zostaje tyle miejsca, że rano budzę się wisząca na krawędzi spanka i całkiem zdrętwiała. A często zdarza się tak, że i sunia ktoraś załapie się na tapczanik :evil_lol:[/quote] No bo kto to widział, żeby człowieki spali na kociopsich łóżkach. Ciesz się, że Ci tą odrobinkę na brzeżuniu dały :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. I jeszcze pozwoliły zdrętwieć :diabloti: Quote
EVA2406 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [quote name='Minitaur']No bo kto to widział, żeby człowieki spali na kociopsich łóżkach. Ciesz się, że Ci tą odrobinkę na brzeżuniu dały :evil_lol::evil_lol::evil_lol:. I jeszcze pozwoliły zdrętwieć :diabloti:[/quote] Jasne, przecież mogłam się obudzić na dywaniku przy łóżku :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
jagienka42 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [IMG]http://img359.imageshack.us/img359/5/dscn1892ix0.jpg[/IMG] Quote
jagienka42 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 wlasnie wrocilismy ze spacerku zimno jak diabli pochmurno i wichura.Zuzia na spacerach dostaje swira jak tylko odepne smycz biega jak oszalala skacze i robi fikolki.to niesamowite jak nabrala sily przeciez to dopiero 9 dni.nabrala troche cialka ale jest nadal bardzo szczupla za to pojawiaja sie ladne miesnie.nie wiem jak ona to robi ale potrafi sie zwinac w malenki klebuszek w koszyczku jest z pieskiem ktory wazy 3.5 kg. Quote
EVA2406 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [quote name='jagienka42'][IMG]http://img359.imageshack.us/img359/5/dscn1892ix0.jpg[/IMG][/quote] Urocze są te psiaki w koszyku :Dog_run: Quote
Gacusiowa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 tak patrzę na fotki z pierwszego postu (by the way, czuję deficyt zdjęc...) i na oba psiaki i zastanawiam się, czy mi się tylko wydaje, czy Bondzik ma zdecydowanie inną mordkę niż Zuźka, on taki bardziej wilczarzowaty jest czy cuś? a może afgańskie faceciki w tym wieku tak mają?? Quote
Bazyliah Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 [quote name='Gacusiowa']tak patrzę na fotki z pierwszego postu (by the way, czuję deficyt zdjęc...) i na oba psiaki i zastanawiam się, czy mi się tylko wydaje, czy Bondzik ma zdecydowanie inną mordkę niż Zuźka, on taki bardziej wilczarzowaty jest czy cuś? a może afgańskie faceciki w tym wieku tak mają??[/quote] Ponoć tak mają. Ale zastanawia mnie, że mimo, że to rodzeństwo, to jedno ma a drugie nie. Bondzik ma stan zapalny w lewym oku. Znów kropelki :shake: Jak tylko wpłyną jakieś pieniądze, robię badania krwi, bo jedno wyleczymy, to drugie powraca :-( Quote
Gacusiowa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [quote name='jagienka42'][IMG]http://img359.imageshack.us/img359/5/dscn1892ix0.jpg[/IMG][/quote] oplotła go mackami :lol: jagienko kochana, wstaw jeszcze jakieś fotki, pls... Quote
jagienka42 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 jak bede jutro na spacerze to porobie ostatnio nie nosilam aparatu.ale cos wam powiem zuzia nie bedzie cala czarna ona sie wybarwia na lapach z dnia na dzien bardziej to widac znalazlam w necie zdjecie charta przypuszczam ze tak wlasnie bedzie wygladala zuzia jak chcecie to wstawie. Quote
jagienka42 Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 [IMG]http://img186.imageshack.us/img186/2653/dscn1889sr5.jpg[/IMG] Quote
Bazyliah Posted April 12, 2008 Author Posted April 12, 2008 [quote name='jagienka42']jak bede jutro na spacerze to porobie ostatnio nie nosilam aparatu.ale cos wam powiem zuzia nie bedzie cala czarna ona sie wybarwia na lapach z dnia na dzien bardziej to widac znalazlam w necie zdjecie charta przypuszczam ze tak wlasnie bedzie wygladala zuzia jak chcecie to wstawie.[/quote] Dawaj tą fotkę, tylko wpisz źródło pochodzenia na wszelki wypadek ;) Quote
Gacusiowa Posted April 12, 2008 Posted April 12, 2008 myślę, że Bondzik to będzie miał taki kolorek mniej więcej - już mu wychodzi [IMG]http://www.afghan-calamus.zn.pl/Nowy%20folder/KATOWICE/KATOWICE%20Calamus%20TRUE%20LADY.jpg[/IMG][IMG]http://www.afghan-calamus.zn.pl/Nowy%20folder/KATOWICE/calamus%20show%20me%20heaven%20bisy.jpg[/IMG] ale Zuźka to raczej będzie czarna... chociaż... who knows... [SIZE=1]zdjęcia pożyczone ze stronki hodowli chartów afgańskich Calamus w celach li i tylko poglądowych co do ewentualnego ubarwienia psa[/SIZE] [SIZE=1]aaa, i cofam co powiedziałam nt wilczarzowarości Bondzika po obejrzeniu zdjęc tego 'młodzieńca': [URL]http://www.afghan-calamus.zn.pl/Nowy%20folder/home%20pol.htm[/URL] :)[/SIZE] [SIZE=1]aaa, i jeszcze chciałam powiedzie, że nieważne jakiego koloru, żeby były tylko zdrowe[/SIZE] Quote
Recommended Posts