Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś Bond się uwstecznił. Na spacerze nic nie zrobił, za to po powrocie do domu i siu i kupa - w salonie.

Ale jest z nim coraz lepiej, szaleją razem z Dzitką, spacery też już coraz dłuższe.

Posted

my juz po dlugim spacerku zuzia wymeczona spi ani okiem nie drgnie .dzisiaj sprawdzalysmy reakcje na duze miasto tramwaje, samochody,autobusy.wynik bardzo obiecujacy zuzia nic sie nie boi idzie na smyczy grzecznie przy nodze.rano w pokoju czysciutko obudzila mnie lizaniem o 6 i poszlysmy zrobic siusiu i kupke.do teraz ani jednej wpadki w domu.

Posted

EVA2406 napisał(a):
Bond, wstydź się ! Bierz przykład z Zuzi. Zawsze mówię, że kobitki to ta ineligentniejsza część świata.
Zuzieńko, tak trzymaj! ;)

Oj, dziś Bond ma czego się wstydzić. Został dziś z TŻtem w domu. Za każdym razem siu w domu - 5 min. po spacerku :shake:

Za to jak ciotka wróciła i poszła z psem - siu i kupa w lesie. TŻ bardzo się ucieszy, że jutro on karmi i wychodzi z Bondem ;) Nie możemy psa przyzwyczaić tylko do mnie.

Posted

A TERAZ SUPER WIESCI DZISIAJ NIE BYLO ANI JEDNEJ WPADKI AZ SAMA JESTEM W SZOKU.sterylka Zuzi moze sie odbyc za dwa tygodnie bedzie polaczona z operacja przepukliny koszt to okolo 200-220 zl za wszystko tak po starych znajomosciach.wiec goraco zapraszam na bazarek ja sama nie moge tego sfinansowac.:shake:

Posted

na bazarkach byłam
teraz pozostaje mi tylko długim ryjkom życzyc dobrej nocy i modlic się, żeby jutro budzik mnie o 6 rano obudził... kto wymyślił nieludzką zupełnie godzinę 7 do rozpoczynania pracy a potem jeszcze wrednie czas na letni przestawił?!?!?!? :angryy::mad:
a tak w ogóle to za oknem biało :crazyeye:

Posted

Gacusiowa napisał(a):
dzień dobry, niestety nie zasypało i w związku z tym nie miałam wymówki, dlaczego spóźniłam się do pracy :shake:
na poranny spacerek, pyśki!

Pysiek Bond już po 3 spacerkach. Sikamy nadal bardzo często i dużo - co 1 do 1,5 godz. Jak po 5 dniach nie będzie poprawy, będziemy zmieniać leki.

Psychicznie jest już dużo, dużo lepiej - zaczynamy się cieszyć do obcych ludzi, na smyczy też już ładnie chodzimy :lol:

Posted

A co tu tak cicho? Wszyscy już zapomnieli o charcikach?
Charciki jeszcze trzeba podleczyć, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby domki już się ustawiały w kolejce :cool3:

Posted

Zna ktoś dobrą - skuteczną pastę do psich zębów? Bond tylne zęby ma okropne, z pysia woń taka ... hmmm ... niezbyt przyjemna. Jeśli Bond zostanie dłużej, to pójdziemy na czyszczenie, ale teraz są poważniejsze rzeczy, a nie ma sensu wszystkiego naraz robić. Postaram się zrobić fotkę zębisków.

Posted

można tabletki chlorofilowe podawac spróbowac, choc to bardziej na zapaszki 'z trzewi' :diabloti:
a z czyszczeniem zębów może poczekaj do kastracji - zawsze to jedna narkoza mniej...

Posted

oj caly dzien nas nie bylo ale wycieczki ,spacerki dopiero teraz sie odrobilam z pracami domowymi i ulozylam dzieciaki do spania co za kociol.zuzia coraz fajniejsza dzisiaj nawet chciala isc z pania ktora byla z bernenczykiem,tak sie odwdziecza zgaga za milosc i troske:angryy:dzisiaj jedna siuskowa niespodzianka oczywiscie na kanapie ja ją zamorduje:evil_lol:byla na podworku z najstarsza corka i oczywiscie nic nie zrobila a potem to juz wiadomo co bylo dalej.moja tez miala bardzo brzydkie zabki daje jej dziennie kosc wapniowa i ogon i te zabki ladnie sie oczyszczaja mysle ze od gryzienia.

Posted

Pamiętam, pamiętam o charcikach, ale dwa dni kosmicznego bólu głowy to ponad moje siły.
Co do ząbków to chętnie posłucham Waszych sposobów, bo moja Nusia też ma ten problem. Miała czyszczone w ub. roku podczas operacji, ale znowu zbiera się kamień. Tabletki chlorofilowe nie pomagają.

Posted

[quote name='EVA2406']Tabletki chlorofilowe nie pomagają.
dlatego mówiłam, że to bardziej na zapaszek 'z trzewi' niż z paszczy

pogrzebałam - te rzeczy wyglądają obiecująco

http://animalia.pl/produkt.php?id=9145&kat=166 choc nie wiem jak psiaki reagują na pryskanie im do paszczy, koty nieszczególnie to lubią

http://www.zoologiczny.sklep.pl/Pet_Garden_Tea_Tree_Oil_Tootpaste_pasta_do_zebow_dla_psa_i_kota_100g__28_100_103___1157 parę produktów z olejem drzewa herbacianego używam i polecam, zwłaszcza ze względu na właściwości dezynfekujące i gojące

http://animalia.pl/produkt.php?id=9432&kat=166 ewentualnie coś takiego - można nałoży palcem lub kawałkiem gazy, niekoniecznie szczoteczką (no chyba, że ktoś się boi o paluchi ;))

żadnego z tych produktów nie używałam, więc się nie wypowiem co do skuteczności - pewnie w pierwszej kolejności wybrałabym tea tree, choc to co podobno rozpuszcza (pierwszy link) też brzmi nieźle ;)

Posted

cytat 'EVA2406;9898399]Pamiętam, pamiętam o charcikach, ale dwa dni kosmicznego bólu głowy to ponad moje siły.
Co do ząbków to chętnie posłucham Waszych sposobów, bo moja Nusia też ma ten problem. Miała czyszczone w ub. roku podczas operacji, ale znowu zbiera się kamień. Tabletki chlorofilowe nie pomagają.[/quote]
nie wiem co na to wet ale moja 11 wilczyca ma zeby piekne jak szczeniak I ANI GRAMA KAMIENIA a od malego dostaje do pogryzienia suchy chleb (oczywiscie to nie pozywienie) i takie wielki kosci wolowe zakonczone glowkami.ZUZIA DOSTAJE WAPNIOWE BOSUCHY CHLEB JA KOLI W ZEBY.:evil_lol: