Bazyliah Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='Gacusiowa']hehe, niezła reklama :eviltong:[/quote] No co - nadal chcesz psa? U mnie od 3 godzin nie ma żadnego żywego psa. W przerwie między deszczami byliśmy na długim spacerku. Bondzik wreszcie pokazał Dzitce, jak biega chart. Teraz wszędzie walają się zwłoki. Dziś zmniejszamy dawki leków :multi: Quote
Gacusiowa Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 [quote name='Bazyliah']No co - nadal chcesz psa? U mnie od 3 godzin nie ma żadnego żywego psa. W przerwie między deszczami byliśmy na długim spacerku. Bondzik wreszcie pokazał Dzitce, jak biega chart. Teraz wszędzie walają się zwłoki. Dziś zmniejszamy dawki leków :multi:[/quote] moje koty są takie... jeszcze robią za potykacze jak lecąc do kuchni przecinają mi drogę - i dolatują wyżej niż na drapak :diabloti: a ulubiony numer Cyputa to wskakiwanie mi na plecy (i przytrzymywanie się pazurami) jak się schylę żeby wyprzątnąć kocie kuwety pomijam zatykanie otworów do odychania w nocy poprzez położenie mi się na twarzy tak więc psa wolałabym mieć spokojniejszego :eviltong: Quote
Bazyliah Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='Gacusiowa']moje koty są takie... jeszcze robią za potykacze jak lecąc do kuchni przecinają mi drogę - i dolatują wyżej niż na drapak :diabloti: a ulubiony numer Cyputa to wskakiwanie mi na plecy (i przytrzymywanie się pazurami) jak się schylę żeby wyprzątnąć kocie kuwety pomijam zatykanie otworów do odychania w nocy poprzez położenie mi się na twarzy tak więc psa wolałabym mieć spokojniejszego :eviltong:[/quote] Na szczycie otwartych drzwi śpią? Krwawą Maryśkę piją? Siedzą na ramieniu? Ciotka, ja mam dla Ciebie psa! Bondzika :cool3: Albo Zuzię :razz: Wybiegane są bardzo grzeczne. Quote
Minitaur Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 [quote name='Bazyliah']Ciotka, ja mam dla Ciebie psa! Bondzika :cool3: Albo Zuzię :razz: Wybiegane są bardzo grzeczne.[/quote] No, koncept całkiem, całkiem... wyszedł cioteczce Quote
Bazyliah Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='Minitaur']No, koncept całkiem, całkiem... wyszedł cioteczce[/quote] Taaa, aż Ciotka Gacusiowa uciekła z forum... Pewnie przestraszyła się, że zaproponuję i Bonda i Zuzię razem :diabloti: I norwega na dokładkę :evil_lol: A mam jednego do oddania ;) Quote
Minitaur Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Tam zaraz uciekła. Poszła przemyśleć taką ofertę :diabloti: Quote
jagienka42 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 DOBRA ja ze swojej strony proponuje ZUZIE rano trzeba ja zabrac na trzy godziny na spacer bez smyczy musi byc solidnie wybiegana.potem bardzo grzecznie spi przez dwie godziny nastepnie spacerki ok 30 minut co dwie godziny.wieczorem zaczyna dostawac bzika wiec spacerek dwie godziny.ostatnie wyjscie ok 23.00 pierwsze ok6.00.acha w nocy lubi spac w lozku od sciany i kloci sie o poduszke.za kotami goni tylko na polu w domu wszystkie toleruje .do dzieci idealna bardzo czula i delikatna.ja przy niej schudlam juz 3 kg:evil_lol: moze bedziemy ja reklamowac jako zdrowy i ekologiczny sposob na odchudzanie:diabloti: Quote
majqa Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Zuziu, toż to Ty jesteś pysznym kąskiem dla wielu domków!!! Quote
EVA2406 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 [quote name='jagienka42']ja przy niej schudlam juz 3 kg:evil_lol: moze bedziemy ja reklamowac jako zdrowy i ekologiczny sposob na odchudzanie:diabloti:[/quote] Muszę się zastanowić nad tą propozycją............:evil_lol: A ja myślałam, że tylko moje koty uwielbiają skakać na plecy i " robić za srebrnego lisa" ;) Quote
Bazyliah Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='jagienka42']DOBRA ja ze swojej strony proponuje ZUZIE rano trzeba ja zabrac na trzy godziny na spacer bez smyczy musi byc solidnie wybiegana.potem bardzo grzecznie spi przez dwie godziny nastepnie spacerki ok 30 minut co dwie godziny.wieczorem zaczyna dostawac bzika wiec spacerek dwie godziny.ostatnie wyjscie ok 23.00 pierwsze ok6.00.acha w nocy lubi spac w lozku od sciany i kloci sie o poduszke.za kotami goni tylko na polu w domu wszystkie toleruje .do dzieci idealna bardzo czula i delikatna.ja przy niej schudlam juz 3 kg:evil_lol: moze bedziemy ja reklamowac jako zdrowy i ekologiczny sposob na odchudzanie:diabloti:[/quote] :shocked!: Jak to dobrze, że u mnie jest Bondzik. Bondzik z rana ma podobny stan umysłu do mnie: załatwić szybciutko potrzeby, napić się, coś szamnąć. Nie ma mowy o dłuższym spacerze - sam ciągnie do domu. Późniejsze spacery już trochę dłuższe - ale max 1 godz. Albo gania z Dzitką, albo jak sami idziemy to bawimy się piłeczką, patyczkiem. Bondzik po godzinie takiego spacerku ma dość, po powrocie murowane 3-4 godz. spania. Ale będzie trzeba go ucywilizować i przestawić go na dwa dłuższe spacery: jeden właśnie z rana, drugi po południu. W końcu jednak większość ludzi pracuje i w takich godzinach psina będzie miała szanse się wybiegać. Bondzik grzecznie śpi na chodniczku obok łóżka, poza jedną nocą, kiedy spał wujkowi na plecach - ale już wyczynu nie powtórzył. A szkoda, bo nieźle kręgosłup nastawił. Quote
Gacusiowa Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 [quote name='Bazyliah']Na szczycie otwartych drzwi śpią? tak? => [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=443a3d7c5ec4db71][IMG]http://images20.fotosik.pl/397/443a3d7c5ec4db71m.jpg[/IMG][/URL][/quote] [quote]Krwawą Maryśkę piją? [/quote] Kasiulka najbardziej lubi czerwoną wodę z rozmrażającego się mięska, chyba można zaliczyc :p [quote]Siedzą na ramieniu? [/quote] jak doopa nie pociągnie do ziemi to siedzą - cierpi na tym moje ramię :placz: dodatkowo zabijają słodyczą: [IMG]http://images14.fotosik.pl/31/7a1f999830bd8cc3.jpg[/IMG] [quote]Ciotka, ja mam dla Ciebie psa! Bondzika :cool3: Albo Zuzię :razz: Wybiegane są bardzo grzeczne.[/quote] DAWAJ!!! Quote
Gacusiowa Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 z opóźnieniem ustosunkuję się do reszty wypowiedzi :eviltong: się nie wystraszyła - cały czas kompinuje, żeby było śmieszniej... na wizyty przedadopcyjne nawet 'na zaś' zaprasza - koty będzie komu wymiziac bo one wiecznie niedopieszczone :diabloti: (zawsze to można komuś obcemu z nienacka na plecki kicnąc) wybieram Zuźkę :D - generalnie zachęcona długimi spacerkami (a oprócz tego w kewstii zwierzaków to wolę dziewczynki) - zdecydowanie za długo siedzę przed kompem w pracy i w domu, a koty nie są specjalnie 'współpracujące' w kwestii spacerów (choc Cyput super daje radę) - na pewno młoda 'wymusiłaby' zmianę stylu życia... wybiegac by się miała z kim, bo znajoma ma afgana i mieszka na osiedlu obok - poza tym mamy 5 albo 12 kilometrów nad jeziorko (to dalej fajniejsze) więc można w weekendy biegac i szalec nad wodą - w dni powszednie bliżej domku też by było gdzie :) pracuję 50m w linii prostej od domu więc mogę w przerwie latac do domu jakby było trzeba :lol: kwestia sterylki oczywiście bezdyskusyjna, bo z małych szczochów wolę kociaki, które się doś szybko do kuwetki uczą siurac :diabloti: odpowiem na wszelkie pytania i dam się zlustrowac :cool3: Quote
Bazyliah Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='Gacusiowa']Kasiulka najbardziej lubi czerwoną wodę z rozmrażającego się mięska, chyba można zaliczyc :p jak doopa nie pociągnie do ziemi to siedzą - cierpi na tym moje ramię :placz: dodatkowo zabijają słodyczą: DAWAJ!!![/quote] Ale słodziaki :loveu: U mnie Draka śpi zwieszając łapy po obu stronach drzwi, a Kluska na drewnianej rurze - karniszu pod sufitem :roll: Rozmrażane mięso nie może stać na wierzchu - raz stało, omal zawału nie dostałam, jak zobaczyłam krwawe ślady wzdłuż mieszkania aż za kanapę. Z wyciem odsuwałam kanapę spodziewając się tam znależć dogorywającego kota. Zastałam oczywiście warczącego kota broniącego swojej kolacji. Jedyny Bondzik porządny - śpi na podłodze, wie, że nie wolno zciągać jedzenia z blatu (no chyba, że wyjątkowo atrakcyjne i ciotki nie ma w zasięgu wzroku). To co - wsiadam w auto i wiozę Ci Bonda :diabloti: Edit: równocześnie pisałyśmy - jednak wolisz odchudzającą Zuzię :) Quote
Bazyliah Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='Gacusiowa']z opóźnieniem ustosunkuję się do reszty wypowiedzi :eviltong: się nie wystraszyła - cały czas kompinuje, żeby było śmieszniej... na wizyty przedadopcyjne nawet 'na zaś' zaprasza - koty będzie komu wymiziac bo one wiecznie niedopieszczone :diabloti: (zawsze to można komuś obcemu z nienacka na plecki kicnąc) wybieram Zuźkę :D - generalnie zachęcona długimi spacerkami (a oprócz tego w kewstii zwierzaków to wolę dziewczynki) - zdecydowanie za długo siedzę przed kompem w pracy i w domu, a koty nie są specjalnie 'współpracujące' w kwestii spacerów (choc Cyput super daje radę) - na pewno młoda 'wymusiłaby' zmianę stylu życia... wybiegac by się miała z kim, bo znajoma ma afgana i mieszka na osiedlu obok - poza tym mamy 5 albo 12 kilometrów nad jeziorko (to dalej fajniejsze) więc można w weekendy biegac i szalec nad wodą - w dni powszednie bliżej domku też by było gdzie :) pracuję 50m w linii prostej od domu więc mogę w przerwie latac do domu jakby było trzeba :lol: kwestia sterylki oczywiście bezdyskusyjna, bo z małych szczochów wolę kociaki, które się doś szybko do kuwetki uczą siurac :diabloti: odpowiem na wszelkie pytania i dam się zlustrowac :cool3:[/quote] Ciotka Ty tak na poważnie? Quote
jagienka42 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 no to pieknie chcialam odstraszyc potencjalne domki a tu sie reklama z tego zrobila:diabloti: Quote
jagienka42 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 no dobra teraz cos na odstraszenie:evil_lol:jak nie bedziesz wiedziala co sie stalo z twoimi butami to zawsze szukaj ich na najblizszej kanapie w pyszczuniu u zuzi ewentualnie moga byc pod jej cialkiem schowane jak sie zorientuje ze ktos ich szukal;) Quote
Bazyliah Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='jagienka42']no to pieknie chcialam odstraszyc potencjalne domki a tu sie reklama z tego zrobila:diabloti:[/quote] A co Ty też jesteś chętna na Zuzię? Jak jeszcze schudniesz, to chudsza od Zuzi będziesz :eviltong: Quote
jagienka42 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 ha ha mam z czego chudnac dlatego mi ZUZIA potrzebna bez niej nie mam motywacji:lol:.WIDZISZ ja bardzo kocham zuzie ale pies to nie zabawka zyje nawet do 15 lat a u mnie juz caly zwierzyniec i TZ sie nie zgodzi:shake:moze to i dobrze ze jest ktos kto mnie stopuje :oops: Quote
Bazyliah Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='jagienka42']ha ha mam z czego chudnac dlatego mi ZUZIA potrzebna bez niej nie mam motywacji:lol:.WIDZISZ ja bardzo kocham zuzie ale pies to nie zabawka zyje nawet do 15 lat a u mnie juz caly zwierzyniec i TZ sie nie zgodzi:shake:moze to i dobrze ze jest ktos kto mnie stopuje :oops:[/quote] Zazdroszczę TŻta :evil_lol: Mój jak słyszy, że znów jakąś bidę wynalazłam to tylko pyta jak ja sobie to wyobrażam. Jak sobie jakoś to wyobrażam, to bida trafia do nas. Ale fakt, że kolejnego psa na stałe nie zostawię. Wolę mieć miejsce "w razie czego" na jakąś bidę. Quote
jagienka42 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 tylko ja mam jakas depresje z powodu nierownosci w moim domu jest 4 dzieci 4 koty a tylko 3 psy ha ha ha;) Quote
Bazyliah Posted April 10, 2008 Author Posted April 10, 2008 [quote name='jagienka42']tylko ja mam jakas depresje z powodu nierownosci w moim domu jest 4 dzieci 4 koty a tylko 3 psy ha ha ha;)[/quote] U mnie 3 człowieki, 3 psy i 5 "stałych kotów". Hmmm... Muszę to przemyśleć. Quote
Gacusiowa Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 u mnie 4 koty i jeden człowiek mam deficyty ;) Quote
EVA2406 Posted April 10, 2008 Posted April 10, 2008 Zdecydowanie musisz nadrobić :evil_lol:. Do mnie jeszcze więcej Ci brakuje................łącznie domowników na dwóch, trzech i czterech łapach jest: [B][SIZE=5][COLOR=magenta]13[/COLOR][/SIZE][/B] [B][/B] Quote
Gacusiowa Posted April 11, 2008 Posted April 11, 2008 [quote name='EVA2406']Zdecydowanie musisz nadrobić :evil_lol:. Do mnie jeszcze więcej Ci brakuje................łącznie domowników na dwóch, trzech i czterech łapach jest: [B][SIZE=5][COLOR=magenta]13[/COLOR][/SIZE][/B] [/quote] to powinnaś jeszcze kogoś dobrać, 13 pechowa :eviltong: zdecydowanie muszę nadrobić :p Quote
Recommended Posts