GoniaP Posted May 10, 2008 Author Posted May 10, 2008 [quote name='Donvitow']Więcej nie pojadę z Tobą jak wkleisz.:shake: Pojedziesz, bo mnie się po primo nie odmawia, a secundo, któż inny zabierałby Cię na takie fajne i optymistyczne wycieczki???:razz::razz::razz: Quote
apple Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Super fota;) http://img522.imageshack.us/img522/9295/p5090012at8.jpg Quote
GoniaP Posted May 30, 2008 Author Posted May 30, 2008 Droga Pani Małgosiu. Przesyłam Pani wieści od Pozi - obecnie Happy. Jest naprawdę szczęśliwa, coraz bardziej wpatrzona we mnie a ja w nią. Jednak jej autorytetem jest oczywiście mężczyzna hi hi tj. Joy-kuś. Naśladuję go pod każdym względem, nawet siusia na stojąco zadzierając łapkę, oczywiście jest mądra i robi to tylko wówczas gdy on przy niej stoi, gdy jest dalej od niej, siusia jak dama. Dogadują się wspaniale : on rządzi ona go słucha, ale czasem próbuje go podskubując zachęcić do zabawy, oczywiście bezskutecznie - jego interesują wyłącznie sunie z cieczką. Happy je ze swojej miski, ale po zjedzeniu swojego jedzonka pędzi wylizać miskę jego, na co Pan i władca łaskawie pozwala zaglądając wtedy do jej miski; wodę na ogół piją z misek nie swoich tj. po sąsiedzku. Przez ostatni tydzień Happy naprawdę żyła radośnie, zapoznawała swój nowy teren, biegała z Joy-em bez smyczy po 3-4 godziny dziennie w pobliskim malutkim lasku do którego mamy b. blisko. Niestety z posłuszeństwem jest troszkę gorzej. Ażeby ją przywołać muszę zawołać Joy-a, a wówczas Happisia z radością go prześcigając jest przy mnie pierwsza. Ale nie ma lekko musi się posłuszeństwa nauczyć. Niestety Happisia ma b. silny instynkt łowiecki ( o zgroza ) i doskonały wręcz sokoli wzrok, próbuje polować na wszystko co sie w trawie poruszy, koty to naprawdę pestka. Oczywiście rozpoczęła już u mnie naukę miłości do innych stworzeń - gołębie są już bezpieczne, gorzej z bażantami, na te dalej ma chrapkę. Ale na pewno powolutku dojdziemy do porozumienia hi, hi pewnie za jakieś pięć lat. Pozdrawiamy serdecznie Pani Małgosiu i zapraszamy w odwiedziny. Ela oraz Happy i Joy szczęśliwe i radosne psy. Quote
Recommended Posts