Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='pina_collie']Lub coś takiego, cena jak sie przekroczy to już muszę zrezygnować.
[url]http://allegro.pl/aparat-fuji-finepix-s3400-hd-i2204058843.html[/url][/QUOTE]
A nie myślałaś dozbierać i kupić jakąś używaną lustrzankę, z nie jakąś dużą ilością klapnięć, jak na początek:D

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Patik']A nie myślałaś dozbierać i kupić jakąś używaną lustrzankę, z nie jakąś dużą ilością klapnięć, jak na początek:D[/QUOTE]

Moim zdaniem lepiej na początek hybryda, a dopiero potem lustrzanka.

Posted

Sigma 18-200, ktoś coś wie na temat tego obiektywu?
Od listopada zastanawiam się nad wyborem lustra, obiektywu i wciąż nie zdecydowałam :lol:
Zastanawiam się nad canonem 550d...

Posted

Nie wiem co wybrać, jeden czy dwa obiektywy- a jestem mocno ograniczona finansowo... Potrzebuję coś krótszego do portretów, świnek, i coś dłuższego na psie spacer- szybkie i celne.... W typową amatorkę nie chcę się bawić, ale profesjonalnie też się tym nie zajmę... haha :lol:
Szukam, czytam i znowu nic nie wiem :lol:

Posted

[quote name='pina_collie']Lub coś takiego, cena jak sie przekroczy to już muszę zrezygnować.
[url]http://allegro.pl/aparat-fuji-finepix-s3400-hd-i2204058843.html[/url][/QUOTE]
Z tego Fuji na pewno będziesz zadowolona.

[quote name='Naklejka']Sigma 18-200, ktoś coś wie na temat tego obiektywu?
[/QUOTE]
Odpuść sobie to szkło.

Posted

Naklejka do Canona? ja mam Canona 55-250 IS i sobie chwalę ogólnie, może nie jest jakiś super wypasiony, ale dla amatorów moim zdaniem całkiem fajny, i w porównaniu do innych obiektywów podobnej jakości dość tani. Przed zakupem czytałam sporo opinii, był dużo bardziej chwalony niż np. Sigma 70-300.

Posted

Avalot, dzięki za propozycję (tak, do canona) :) Tylko nie nadaje się do fotografowania np. moich świnek...
Zależy mi też by obiektyw dobrze radził sobie ze zdjęciami pod słońce...

Posted

[quote name='Naklejka']Może jakieś uzasadnienie? Może coś innego polecasz? ;)
Ja naprawdę mam już mętlik w głowie...[/QUOTE]
Już sama ogniskowa dużo mówi - szeroko i długo, czyli ... ;). Jest kiepska optycznie zarówno na szerokim kącie, jak i na 200 mm.
Do tego ciemna jak noc, wolna, głośna.
Nie wiem jakie szkła ma Canon, ale szukaj czegoś takiego jak ma Nikon, np. 70-300, 55-200 (chodzi mi o ogniskowe).

Posted

Dzięki! Tak jak pisałam- moja wiedza na ten temat jest praktycznie zerowa, po świętach może coś kupię...
Canon 550d lub 600d, jeżeli kasy będzie mało to 450d lub 1100d, sigma 18-50mm i 70-300mm i powinno mi wystarczyć... :)

Posted

[quote name='Naklejka']Dzięki! Tak jak pisałam- moja wiedza na ten temat jest praktycznie zerowa, po świętach może coś kupię...
Canon 550d lub 600d, jeżeli kasy będzie mało to 450d lub 1100d, sigma 18-50mm i 70-300mm i powinno mi wystarczyć... :)[/QUOTE]

ja pamiętam jak dostałam pierwszy aparat z dwoma kitowymi szkłami, ani razu ich nie użyłam. :diabloti: bo się nie dało, jedna wielka masakra.
A ja tylko portrety robię, więc od razu kupiłam sobie 50tkę ;)

Posted

Usunęłam sobie przypadkiem z subskrycji ;) Więc zapisuję :)

Ja też zamierzam się do kupienia lustra ale to w bardzo dalekiej przyszłości. :)

Posted

[quote name='wikikoniki'][url]http://allegro.pl/canon-10d-stan-idealny-i2232656093.html[/url] a tyle przebiegu co tam piszą to dużo ?[/QUOTE]

Ja kupiłam swoje 1D mk II z przebiegiem 5 tys. ;)

Migawka w 10d wytrzymuje średnio 50 tys., czasem wcześniej, więc nie kupowałabym takiego starocia z takim przebiegiem i to za taką cenę. ;)

Posted

[quote name='Onomato-Peja']Kazdy S2950 ma tryb HD, ale tyczy się to tylko i wyłącznie filmów.[/QUOTE]

Aha, rozumiem.
Bo jest [URL]http://www.nokaut.pl/aparaty-cyfrowe/aparat-fujifilm-s2950hd.html?gclid=CJrFnqjNkK8CFcVF3wod7zAI1A#pid=1&cid=240[/URL] no i tutaj jest jeden normalny drugi HD i nie wiem sama...