Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dawno tu nic nie dodawałam :)

[IMG]http://img120.imageshack.us/img120/1967/draganp3fw2.jpg[/IMG]

technika "retuszu światła" pozostawia tu wiele do życzenia, ale to jedna z pierwszych prób :)

Posted

Profanacja Dragana ;)
Ale kombinuj, kombinuj, w końcu praktyka czyni mistrza ;)
i to nie technika 'retuszu światła' a z tego co mi wiadomo, nazywa się to techniką malowania światłem ;)

Posted

[quote name='Saint'][B]Profanacja Dragana[/B] ;)
Ale kombinuj, kombinuj, w końcu praktyka czyni mistrza ;)
i to nie technika 'retuszu światła' a z tego co mi wiadomo, nazywa się to techniką malowania światłem ;)[/quote]
Mam nadzieję, że to żart. Bo oczywiście nie jest to żadna profanacja, a fascynacja jego twórczością

malowanie światłem, retusz światła, czy retusz światłem, czy po prostu technika Dragana widziałam wśród fotografów/grafików wszystkie te określenia, ale to tylko wiadomości z internetu, cóż człowiekiem jestem i nie zawsze mam rację

Posted

Ja również interesuję się fotografiką, już od paru dobtych lat jestem posiadaczką Canon Rebel XT, nie dokupiłam do niego jeszcze rzadnych obiektywów i chyba nie dokupie, bowiem zastanawiałam się nad inną lustrzanką. Co z tego wyjdzie sie okaże.
A tu taka fotka ode mnie :)
[img]http://img293.imageshack.us/img293/5283/4104619639d1a50e61dpa3.jpg[/img]

Posted

[quote name='sugarr']Mam nadzieję, że to żart.[/QUOTE]

ja też mam nadzieję... :roll: o każdym amatorskim zdjęciu mozna powiedzieć, że jest profanacją czyjejś twórczości.. każdy kiedyś zaczynał i każdy ćwiczy jak może;)

[B]Sara_Bora[/B] - niezłe zdjęcie:p jaki masz obiektyw? Mówisz, że nie dokupiłaś - czyli kitowy?

to teraz coś ode mnie;)

[IMG]http://i283.photobucket.com/albums/kk308/vertobi/kotek.jpg[/IMG]

Posted

A nie widzieliscie w wypowiedzi Saint'a ";)" ? ;)

A obydwie w/w foty mi sie podobaja :) Na portretach sie nie znam, ale jest sympatycznie. Kocio fajnie uchwycony.

Cimi, szkoda, ze kwiatek uciety i imho nieostry.

A co Wy na to?

[IMG]http://galeria.olympusclub.pl/albums/userpics/13187/mini_P7202761akitaokok.JPG[/IMG]

Posted

Napiszcie mi proszę, czy jak robię sobie zdjęcie w lustrze to jest GO czy aparat traktuje to jak jedną odległość? Nie wiem jak to wytłumaczyć ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi:)

Posted

[quote name='Kinia']Napiszcie mi proszę, czy jak robię sobie zdjęcie w lustrze to jest GO czy aparat traktuje to jak jedną odległość? Nie wiem jak to wytłumaczyć ale mam nadzieję, że wiecie o co mi chodzi:)[/QUOTE]

chodzi ci o zasięg głębi ostrości? wszystko zalezy jaką przysłonę ustawisz i jaka jest ogniskowa.
przy 2.8 głębia będzie większa niż przy chociażby 12.

zdjecie robi się nie W lustrze, a lustrem ;)

[B]sugarr[/B] zdjęcie przejmujące, ja bym inny kadr widziała, mniej góry, moze trochę wiecej góry. ale wiadomo, to kwestia gustu.
spojrzenie modelki przejmujące. jestem na tak.
swoją drogą ile można osiągnac prostotą..

Posted

[quote name='Justa']chodzi ci o zasięg głębi ostrości? wszystko zalezy jaką przysłonę ustawisz i jaka jest ogniskowa.

zdjecie robi się nie W lustrze, a lustrem ;)

[/quote]

Nie, nie o to mi chodzi. Może jakoś dokładniej to wytłumacze. Trzymam aparat w rękach i stoję przed lustrem i chce sobie zrobić zdjęcie. I zastanawia mnie jedno jak juz zrobie zdjęcie to widzę, że napis na obiektywie, i napis Canon jest ostry, a reszta już nie. Czyli W lustrze też jest GO? i trzeba ustawiać większą przysłonę? Zawsze mi się wydawało, że aparat widzi lustro jako taki obraz jak na ścianie...

Posted

[quote name='Justa']
[/QUOTE]

na odwrót:eviltong:

[quote name='Kinia'] Zawsze mi się wydawało, że aparat widzi lustro jako taki obraz jak na ścianie...[/QUOTE]

no oczywiście, że w lustrze też GO "działa";) - fizyka z podstawówki:razz: Gdyby było inaczej to nie miało by sensu ustawianie ostrości w lustrzankach, bo przecież w wizjerze widać obraz odbity w kilku lustrach

Posted

[quote name='Justa'][B]sugarr[/B] zdjęcie przejmujące, ja bym inny kadr widziała, mniej góry, moze trochę wiecej góry. ale wiadomo, to kwestia gustu.
spojrzenie modelki przejmujące. jestem na tak.
swoją drogą ile można osiągnac prostotą..[/quote]
Mi też kadr nie do końca pasuje. Nie że jakoś się próbuję wytłumaczyć, bo takie dodałam i takie proszę krytykować :cool3: ale tylko dodam, że zdjęcie samo w sobie, technicznie było raczej średnie/słabe(chyba nawet nie mam orginału bo nie był zbyt ciekawy). Robione w zasadzie w pośpiechu, żeby mieć cokolwiek do poćwiczenia "malowania światłem"

Posted

Jakiś czas temu pytałam o aparat do 500 zł.
Zaproponowaliście Canona.
Co myślicie o A560? Czy on nie jest już "stary"? Nie wiem co wybrać :placz:
A może jakiś inny Canona do tych 500zł? :cool3:

Posted

[quote name='sugarr']Mi też kadr nie do końca pasuje. Nie że jakoś się próbuję wytłumaczyć, bo takie dodałam i takie proszę krytykować :cool3: ale tylko dodam, że zdjęcie samo w sobie, technicznie było raczej średnie/słabe(chyba nawet nie mam orginału bo nie był zbyt ciekawy). Robione w zasadzie w pośpiechu, żeby mieć cokolwiek do poćwiczenia "malowania światłem"[/QUOTE]

Ktoś mi kiedyś powiedział, że za dużo jest na świecie genialnych technicznie, ale g*** wartych zdjęć..
Ja czego innego szukam w fotografii. I to u Ciebie znalazłam ;)

Posted

troche jakość padła, wakacyjnie ;)
[IMG]http://img77.imageshack.us/img77/9144/skrzydlajb8.jpg[/IMG]

[IMG]http://89.149.227.94:80/dev260/0/321/512/0321512592.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Justa']Ktoś mi kiedyś powiedział, że za dużo jest na świecie genialnych technicznie, ale g*** wartych zdjęć..
Ja czego innego szukam w fotografii. I to u Ciebie znalazłam ;)[/QUOTE]

to samo pomyslalam ostatnio kiedy bylam na warszawskiej starówce... tam powystawiane jakies niby niewiadomo jak piekne galerie zdjec :roll: zdjecia wywieszone, kazde oswietlone, a ja nie widzialam na nic wspanialego oprocz jakosci i techniki :shake: ujecia i kadry byly bezsensu...