Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Vectra']dobra , oddam do serwisu jak się wpakują w kadr :diabloti: te syfki znaczy ....[/QUOTE]

ciekawe jaki jest w tej chwili koszt takiej przyjemności.

ja nie wymieniam obiektywów właściwie wogóle, dlatego póki co czyściutko :cool3:

• Replies 15k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='goldenka245']
O takie:roll: (wycinałam ze zdjęcia) Co ciekawe dobrych kilka miechów nie ściągałam obiektywu:roll:[/quote]chciałam napisać że przy zmienianiu filmu mogło coś wlecieć ale to nie taki aparat:evil_lol:

Posted

[IMG]http://img135.imageshack.us/img135/5462/gruszpx4.jpg[/IMG]
Tak to wygląda na zdjęciu, nie na każdym to widać, ale na tym myślę, że bardzo dobrze:roll: Zdjęcia proszę nie oceniać, bo jest złe...

Posted

[quote name='Justa']ciekawe jaki jest w tej chwili koszt takiej przyjemności.

ja nie wymieniam obiektywów właściwie wogóle, dlatego póki co czyściutko :cool3:[/quote]
Ja też nie wymieniam , a jak już zmieniałam :cool3: to z dala od psów :evil_lol: i syfów :diabloti:

muszę napisac do canona ile to kosztuje :razz:

a jeszcze jedno .. ile można zrobić zdjęć puszką ? ile to wytrzymuje ? jest jakiś limit czy nie ?
a jak się skończy , to co dalej :razz:

Posted

[quote name='Vectra']a jeszcze jedno .. ile można zrobić zdjęć puszką ? ile to wytrzymuje ? jest jakiś limit czy nie ?
a jak się skończy , to co dalej :razz:[/quote]

niewiele ponad cztery tysiace :cool1:

Posted

[quote name='goldenka245']Mogę Ci wysłać, chcesz?:diabloti::evil_lol:[/quote]
tak :loveu: mailem :diabloti:

[quote name='masienka']niewiele ponad cztery tysiace :cool1:[/quote]
:crazyeye: nie żartuj , ja mam już dużo , serio dużo :evil_lol: ponad 10 tysięcy :cool3: z hakiem :cool1: dużym :cool1:

Posted

[quote name='Vectra']tak :loveu: mailem :diabloti:

:crazyeye: nie żartuj , ja mam już dużo , serio dużo :evil_lol: ponad 10 tysięcy :cool3: z hakiem :cool1: dużym :cool1:[/quote]
Ja też mam 10 tyś.:diabloti:

Posted

Zalezy, jak skutecznie dziala, poszukaj sobie w necie porownan ;p Niektore po prostu potrzasaja i troszke syfu ucieka niewiadomo gdzie. W Olku membrana filtr drga, a syfki spadaja na lepką tasme i juz tam zostaja ;p

No co Wy, placicie za czyszczenie?!

Tak, migawka ma okreslona zywotnosc. Od ~30k w apatorskich puszkach do 150k w profi. Koszty wymiany migawki to jakis 700zl +.

Posted

[quote name='Tinka:)']chwila, co się dzieje z migawką jak się już zużyje?[/quote]

Noo... Nie dziala ;p Wymienia sie.

Vectra, luz, jeszcze duzo zycia wspolnego przed Wami ;p

Posted

[quote name='Vectra']a ja mam takie tam w aparacie , że podobno samo czyści :diabloti: znaczy to działa czy nie ? :cool3:
bo ja się nie znam :oops: :evil_lol:[/quote]
[B][I]jak wyłączasz to wyświetla Ci się napis "czyszczenie matrycy" ? :cool3:[/I][/B]
[quote name='Vectra']ale mnie naleciała ochota na gruszkę :siara:

[URL]http://img135.imageshack.us/img135/5462/gruszpx4.jpg[/URL][/quote]
[B][I]taaa musiałaś w image dac fotę nie? :diabloti: nie iwdzę jej !![/I][/B]
[quote name='Vectra']Tylko na dysku mam 15 tysięcy zdjęć !!!! :siara: z eosa .... jeszcze na płytkach mam

czy to oznacza że koniec jest bliski ? :placz:[/quote]
[B][I]to jak się zrobi ileś tysięcy zdjęc to co się dzieje?:roll:[/I][/B]

Posted

[quote name='Parysówna']Wielkie dzięki, wiedziałam, że na Was można liczyć :cool3: Troche fotek z S5 już widziałam, buszowałam po necie. W S3 o ile pamiętam czegoś mi brakowało (co znalazło się w S5), ale nie wiem dokładnie co to było :lol:.[/quote]

Mam nadzieje,ze S5 nie szumi tak jak jego mlodszy braciszek....

[quote name='Vectra']a ja mam takie tam w aparacie , że podobno samo czyści :diabloti: znaczy to działa czy nie ? :cool3:
bo ja się nie znam :oops: :evil_lol:[/quote]

o ile nie masz takiego doopiatego zespolu jak ja:diabloti:to pewnie dziala:evil_lol:

[quote name='Justa']ciekawe jaki jest w tej chwili koszt takiej przyjemności.

[/quote]

W Canonie na Zytniej bodajze,swojego czasu czyscili matryce za darmo...nie wiem jak jest teraz.''Swojego czasu'' to bylo cos ok. roku temu...Jak jest teraz nie wiem:niewiem:

Posted

Ale zajadła awantura w tym temacie. Moim zdaniem o umiejętnościach nie świadczy lustro tylko sam czlowiek, dobry fotograf uchwyci dobre zdjęcie byle czym a lustrzanką dobre zdjecie zrobi praktycznie każdy (znam przypadki, beztalencia które jednak lustrzanki dostawały i zdjęcia wychodziły). NIE ważne czym zdjęcia są pstrykane, ważne są umiejętności i "zmysł artystyczny" fotografującego, zwykłe zdjęcie może pstryknąć każdy ;)

Posted

[quote name='Vectra']
a jeszcze jedno .. ile można zrobić zdjęć puszką ? ile to wytrzymuje ? jest jakiś limit czy nie ?
a jak się skończy , to co dalej :razz:[/quote]

dla 'naszych' Canonów ok. 50 tys. zdjęć:cool3:, tyle gwarantują, że zrobi, ale może więcej:lol: