Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Czyli jak zrozumiałam Malagos - wszystko pod kontrolą...
Oby już Borysek więcej nie miewał żadnych przypadłości !!!

Tak patrzyłam na fotki - strasznie zmaltretowane ciałko ma Borysek... Wszędzie blizny... Biedny kocinek tak wiele złego przeszedł !

Posted

Bądźmy dobrej mysli, teraz juz będzie zdrowiał z każdym dniem.
Trochę przykro mi sie zrobiło, przyznam sie, na te uwagi o kompetencjach, braku opieki i takie tam :oops:

Nastepnym razem dobrze sie zastanowię.

Posted

[quote name='malagos']Bądźmy dobrej mysli, teraz juz będzie zdrowiał z każdym dniem.
Trochę przykro mi sie zrobiło, przyznam sie, na te uwagi o kompetencjach, braku opieki i takie tam :oops:

Nastepnym razem dobrze sie zastanowię.[/quote]

rany Boga! czyje uwagi?:crazyeye:

Posted

[quote name='malagos']Bądźmy dobrej mysli, teraz juz będzie zdrowiał z każdym dniem.

MALAGOS
Borys zdrowieje w oczach:loveu:

miał wielkie szczęście że trafił do wspaniałych wetów:loveu:

ale pewnie nie wszyscy wiedzą o tym;)

Jestem pełna podziwu
ile uczyniliscie dla ratowania Boryska:loveu::loveu:

Posted

Malagos, uwagi to Ty miej głęboko w zadku i zupełnie na nie nie zwracaj uwagi. Tak to już jest, że zawsze znajdzie się ktoś, komu cosik nie pasi, ale samemu nic nie zrobi. Więc brzydko pisząc, olej uwagowicza :mad:

Posted

[B] Trochę przykro mi sie zrobiło, przyznam sie, na te uwagi o kompetencjach, braku opieki i takie tam[/B] :oops:

[B]Malagos -[/B] chyba trochę przesadziłaś.. a nawet bardzo... :shake:

Posted

[quote name='desideratum'][B]Malagos -[/B] chyba trochę przesadziłaś.. a nawet bardzo... :shake:[/quote]

Przykro mi, ale ja też odebrałam takie wrażenie jak Malagos. Najlepiej jest krytykować i ferować wyroki siedząc przy kompie, a to niestety nie pomoże kotu.
Malagos, jestem z Tobą i Boryskiem. Nie przejmuj się i rób swoje.

Posted

Przepraszam bardzo, ale w którym miejscu ktokolwiek zarzucił Malagos brak kompetencji, a tym bardziej złą opiekę nad kociakiem? :crazyeye: Bo może ja coś przegapiłam? :shake:

Poza tym, po czym rozpoznajesz, że ktoś tylko siedzi i wydaje wyroki przed kompem? Zastanówcie się co piszecie, bo w tej chwili to wy obrażacie innych.

Po raz kolejny odnoszę wrażenie, że dzień bez kłótni na dogo, to dzień stracony...

p.s. z resztą.. każdy niech sobie myśli co chce, dla mnie jedyne znaczenie ma, jaki jest stan zdrowia kociaka.. i tyle..

Posted

[quote name='desideratum']Przepraszam bardzo, ale w którym miejscu ktokolwiek zarzucił Malagos brak kompetencji, a tym bardziej złą opiekę nad kociakiem? :crazyeye: Bo może ja coś przegapiłam? :shake:

[/quote]

ja też mam wrażenie, że coś przeoczyłam:shake: nie sądzę aby ktoś miał Malagos coś do zarzucenia, na pewno nie chciał w żaden sposób urazić. Każdy z nas w stresie, bo Borysek znowu cierpiał, wtedy człowiek bardziej wyczulony jest nawet na mrugnięcie okiem w niewłaściwy sposób:shake:

Uprasza się o wyciszenie emocji, bo nikt na pewno nie ma nic do zarzucenia Malagos, bo z jakiego powodu? A Malagos mam nadzieję, że nie ma już za złe jakiegoś niefortunnie sformułowanego zdania.

Pozostawmy kłótnie tym, którzy tym żyją na dogo na co dzień;)

Posted

[quote name='EVA2406']Przykro mi, ale ja też odebrałam takie wrażenie jak Malagos. Najlepiej jest krytykować i ferować wyroki siedząc przy kompie, a to niestety nie pomoże kotu.
Malagos, jestem z Tobą i Boryskiem. Nie przejmuj się i rób swoje.[/quote]
Dzieki, już sie nie przejmuję i robie swoje. Jestem ostatnią osobą do kłótni.

z Boryska będzie super przytulak i bardzo jestem ciekawa, jak go przyjmie stado, czyli Maciuś (raczej starszy kostyczny kot) i Kim, koteczka której bardzo brakuje kociego towarzystwa i z braku laku ociera sie o psie łapki i pyszczydła.

Tweety, czekam na ksiażeczkę koteczka, bo ciekawa jestem czym był leczony i w jakiej formie (iniekcje domiesniowe czy podskórne, czy leki podawane per os). Adres podałam w dniu przejęcia Boryska, ale mogę powtorzyć :p

Posted

Cieszę się, że Borysek zaczyna się przytulać. Myślałam, że tak będzie. Jak był u mnie to bardzo podobało mu się drapanko i głaskanko, ale jak brałam go na ręce. On sam bał się jeszcze , ale to było za krótko.

Posted

[quote name='malagos']Dzieki, już sie nie przejmuję i robie swoje. Jestem ostatnią osobą do kłótni.

z Boryska będzie super przytulak i bardzo jestem ciekawa, jak go przyjmie stado, czyli Maciuś (raczej starszy kostyczny kot) i Kim, koteczka której bardzo brakuje kociego towarzystwa i z braku laku ociera sie o psie łapki i pyszczydła.

Tweety, czekam na ksiażeczkę koteczka, bo ciekawa jestem czym był leczony i w jakiej formie (iniekcje domiesniowe czy podskórne, czy leki podawane per os). Adres podałam w dniu przejęcia Boryska, ale mogę powtorzyć :p[/QUOTE]

Jeszcze się okaże, że Kim i Borysek będą nierozłączną, wciąż przytuloną parą :evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

[quote name='malagos']

Tweety, czekam na ksiażeczkę koteczka, bo ciekawa jestem czym był leczony i w jakiej formie (iniekcje domiesniowe czy podskórne, czy leki podawane per os). Adres podałam w dniu przejęcia Boryska, ale mogę powtorzyć :p[/quote]

mam wszystko poza czasem:mad:;)

Posted

Odebrałam kontener, w którym jechał Borys, pogadałam troszkę z p. Lucyną i nasłuchałam się kolejnych opowieści o wspaniałym kocie:loveu:

Posted

[quote name='Tweety']Odebrałam kontener, w którym jechał Borys, pogadałam troszkę z p. Lucyną i nasłuchałam się kolejnych opowieści o wspaniałym kocie:loveu:[/quote]

a opowiesz choć kilka? :loveu:

Posted

[quote name='desideratum']a opowiesz choć kilka? :loveu:[/quote]

najbardziej zapamiętałam tę, jak Borys odganiał pozostałe koty od klatki gdy je łapano. W dodatku świetnie radził sobie z zamykaniem klatki z zewnątrz. Siadywał tez z boku klatki, wygrzebywał pazurkami karmę z miseczki i zanosił do piwnicy innym kotom.
Wiecie, że on ważył kiedyś 6 kg?:crazyeye:a futro miał gęste jak miś polarny, zresztą one wszystkie takie miały

Posted

[quote name='Tweety']najbardziej zapamiętałam tę, jak Borys odganiał pozostałe koty od klatki gdy je łapano. W dodatku świetnie radził sobie z zamykaniem klatki z zewnątrz. Siadywał tez z boku klatki, wygrzebywał pazurkami karmę z miseczki i zanosił do piwnicy innym kotom.
Wiecie, że on ważył kiedyś 6 kg?:crazyeye:a futro miał gęste jak miś polarny, zresztą one wszystkie takie miały[/quote]

Pani Lucyna i mnie tę historię opowiadała. Poryczałam się, bo to wyglądało tak jakby Borysek wiedział, że to wszystko źle się skończy :-(. On miał przeczucie i ja w to wierzę.

Posted

Juz jestem, byłam troche w szpitalu :cool1:

Koteczkowi odstawiliśmy leki smarująco-odkazajace, tylko maść nawilżajaca raz dziennie została. Strupki są suche i ładne. Co do dzikości i oswajania, to jeszcze popracujemy, ale to znak, ze Boryskowi nie jest juz tak wszystko jedno :evil_lol:
Jest cichutki, nawet jak miauknie na powitanie, to jak myszka, raczej piśnie otwartym pyszczkiem niż ryknie jak lew.
A co do tego, ze był przywódca stada osiedlowego i ważył 6 kg, to aż na razie nie chce się wierzyć :-(

Posted

[quote name='malagos']Juz jestem, byłam troche w szpitalu :cool1:

Koteczkowi odstawiliśmy leki smarująco-odkazajace, tylko maść nawilżajaca raz dziennie została. Strupki są suche i ładne. Co do dzikości i oswajania, to jeszcze popracujemy, ale to znak, ze Boryskowi nie jest juz tak wszystko jedno :evil_lol:
Jest cichutki, nawet jak miauknie na powitanie, to jak myszka, raczej piśnie otwartym pyszczkiem niż ryknie jak lew.
A co do tego, ze był przywódca stada osiedlowego i ważył 6 kg, to aż na razie nie chce się wierzyć :-([/quote]

dlatego pewnie przetrwał, bo był najsilniejszy, jako przywódca.. jaki on dzielny i sprytny jest.. bronił.. dokarmiał.. uwalniał.. To niezwykły kociak.. :loveu:
cieszę się, że słodzika dochodzi do siebie, że czuje się lepiej, że ranki się goją.. Trzymam kciuki, żeby w końcu i dla niego w pełni zaświeciło słoneczko..