Abi Posted June 13, 2004 Posted June 13, 2004 Czytac moze i warto, ale polecam zdrowy rozsadek :wink: :D Quote
hohufka Posted June 13, 2004 Posted June 13, 2004 Gdyby, podobnie jak to ma miejsce w Belgii, trzebaby miec najpierw pozwolenie na psa a pozniej jego samego, ten stosunek pogryzien bylby zapewne zupelnie inny A tak jest w Belgii??? Dotyczy to wszystkich psów, czy może tak jak w Polsce jedynie "rasowych" z listy? Napisz jeśli możesz coś więcej :) U nas też planuje się coś podobnego, aby urealnić zezwolenie na hodowanie psów z listy. Więcej o tym pisałem w dziale Prawo tutaj Ja oddzielam takich ludzi, ale dalej z uporem maniaka twierdze, ze tak robic nie powinni. Niestety masz calkowita racje-mit o suczce, ktora musi raz urodzic siedzi cholernie gleboko, tym glebiej, iz sami weci (!!!!!! :evil: :evil: ) podtrzymuja taka wersje! A maja w tym swoj cel, oj maja.W koncu to oni zbiora kase za opieke nad szczeniakami, oraz przybedzie im nowych pacjentow Nie powinni, ale upłynie baardzo dużo czasu zanim to się zmieni. I tu potrzebna jest właśnie pomoc weterynarzy, z którymi decyzja o rozrodzie jest często konsultowana przez tą grupę właścicieli. I to oni mogą mieć, wg mnie, największy wpływ na ostateczną decyzję. I na koniec: nie żebym się podlizywał, ale słowa Anastazja, jaka ty madra kobita jestes to święte słowa ;) :D :D Quote
Recommended Posts